Vanavond testte ik het budgetgerecht ‘Sandra’s spaghetti à la bloep’ van bijstandsgerechten.nl. Eerder al besteedde ik aandacht aan deze fantastische site van Merlien Welzijn. Onlangs bracht zij ook het budgetkookboek ‘Koken voor 4 personen voor € 5’ op de markt. Het boek staat boordevol goedkope, gezonde recepten en diverse koop,- bewaar- en bespaartips. Verkrijgbaar voor € 12,95 bij verschillende boekhandels.

Voor ‘Sandra’s spaghetti à la bloeb’ heb je de volgende ingrediënten nodig:
(1 persoon)

120 gram spaghetti
100 gram champignons
100 gram spekjes
200 gram spinazie a la crème diepvries

Lees het volledige recept op bijstandsgerechten.nl

Ik maakte er een eigen versie van door de spinazie à la crème te vervangen door verse spinazie en er een kuipje roomkaas met kruiden, een rode ui, verse noten en geraspte kaas aan toe te voegen. De noten en kaas had ik nog over, maar maakten het gerecht wel completer.

Kassabonnetje:
Spaghetti (basismerk) – € 0,29
Gerookte spekreepjes (basismerk) – € 0,99
200 gram versie spinazie – € 2,49
Kuipje roomkaas met kruiden (basismerk) – € 0,59
250 gram champignons – € 0,75
Verse noten (had ik nog)
Geraspte kaas (idem)
Rode ui (idem)
Totaal: € 5,11

Van mijn versie kunnen 3 tot 4 man eten, dus dat is nog geen € 1,50 per persoon. De verse spinazie is veruit het duurste ingrediënt, maar als je het op de markt koopt ben je ongetwijfeld goedkoper uit.

Conclusie: dit gerecht is – met name door de toevoeging van de kruidenkaas, verse spinazie, ui en noten – een absolute aanrader! Goedkoop, gezond (hoewel een beetje vettig) en razendsnel klaar!

sandra's spaghetti