Kerstmis, you either love it or hate it. Zoals ik in een eerdere blog schreef heb ik er een haat-liefdeverhouding mee. Ik word er altijd een beetje nerveus van. Wat spreken we af en bij wie? Wat eten we? Doen we wel of geen kadootjes? Mag ik mijn joggingbroek aan? En oh ja, ik moet een kerstboom. Of niet? Ja, wel een boom. Pje. Sinds een jaar of drie heb een roze nepperd van 50 cm hoog. De lampjes en versiering laat ik er tegenwoordig in zitten. Het is een soort instant Quechua-kerstboom; neerzetten, stekker erin en klaar. No way, dat ik met een echte boom ga lopen zeulen, die dezelfde dag nog wordt gesloopt door mijn katten. Hartstikke mooi, hoor. Bij een ander. Maar ik begin er niet meer aan. Simon’s Cat legt uit waarom:

Blijkbaar zijn er meer mensen die iets anders verkiezen boven een traditionele dennenboom. Vanwege ruimtegebrek. Of omdat ze gewoonweg hartstikke hip zijn. Op Pinterest heb ik al heel wat originele, hysterische, merkwaardige, uitbundige of juist minimalistische exemplaren voorbij zien komen. En low budget ook! Mocht je nog om inspiratie verlegen zitten, check dan mijn top 25 van alternatieve kerstbomen. Voor de echte doe-het-zelverd: als je op de foto’s klikt ga je naar de bron met uitleg. Here we go!

kerst11. Als je van minimalistisch houdt…

kerst22. Strakke diy boom van VT Wonen

kerst33. Kartonnen boom van cardboardchristmas

kerst44. Een krijtbordsticker van wanelo.com

kerst55. Boom van lampjes 

kerst126. Nog een boom van lampjes

kerst67. Houten 3D-boom van Varpunen

kerst78. Diy boom op doek

kerst219. Ikea-boom op doek (via CÔTÉ MAISON)

kerst1310. De ‘Heb ik nog iets groens in huis?-boom

kerst1411. Van crêpepapier! 

kerst1512. Boom met led-verlichting aan de achterkant (volgens mij uit de collectie…)

kerst813. Diy boom op een houten plaat

kerst914. Of wat dacht je van deze boomjurk? Op thewhoot.com vind je nog veel meer ‘jurken’!

kerst1015. Alweer een te gekke Ikea-boom! 

kerst1616. Krijtbordverf op stof

kerst2017. Nog een krijtbordboom

kerst2218. Diy boom volgens Ikea (op z’n Zweeds!)

kerst1719. De ‘liever lui dan moe’-boom

kerst2520. Wat zijn uw takken wonderschoon!

kerst2421. Creatief met washi tape en kerstkaarten

kerst1122. Diy boom van touw

kerst1923. Poster met kerstversiering

kerst2624. Kant-en-klare muurstickerboom

kerst2325. We have a winner! X-mas on a budget. HILARISCH! 

Ziezo, dat waren ze. Geinig, toch? Welke boom is jouw favoriet?

Zoek je nog meer low budget (p)inspiratie voor de feestdagen, lees dan deze of deze blog van vorig jaar.

Merry X-mas!

Update: misschien toch maar een echte boom volgend jaar? Zucht…

kerst26