Vorige week was ik er toevallig in de buurt en vandaag ‘toevallig’ weer: de SOS rommelmarkt in Den Bosch. Hoewel ik er slechts zeven dagen geleden was, kwam ik alweer een boel ‘nieuws’ tegen. Kijkt u even mee?

image image_1
Een leuk retro vaasje voor 3,50 euro en een kitsche paraplu-standaard voor 5 euro.

image_2image_3
Deze keramische poes (ca. 20 cm hoog, 5 euro) is zo kitsch-lelijk dat ie mooi is. En dit schattige kaarskandelaartje (veel kleiner dan op de foto, 1 euro) kon ik niet laten staan.

image_4image_5
Nee, dit dan: een oude tandartsenlamp! Met stekker en al. Geen idee wat ik ermee moet, maar waar kom je zoiets nou nog tegen voor 15 euro? De oude kaptafel vind ik echt prachtig. Ik heb er geen plek voor, maar voor 35 euro is ie van jou.

image_7image_6
Deze vintage kruk (7,50 euro) zou mooi staan bij de tandartsenlamp. Of bij de keukentafel. Of als pronkstukje in de hal. En deze dress boy, hoe handig! Weet even niet meer wat ie kost, maar in een slaapkamer of walk-in-closet zal ie zeer goed tot zijn recht komen.

image_9image_10
De blauwe katheder is geweldig voor in huis, maar ook voor in een restaurantje of cafeetje. Menuutje erop en klaar! De witte vintage lamp (5 euro) ziet er niet uit, maar na een flinke poetsbeurt heb je een prachtexemplaar te pakken.

image_8image_11
Dit fornuis met oven is echt een oudje. Fantastisch! Voor slechts 32,50 euro. En wat nam ik mee naar huis? Jawel, het vintage bijzettafeltje voor 3,50 euro! Gek genoeg stond het er nog. Wie laat zoiets moois nou staan?

image_7
Ook het kruidenrek stond er nog (duhhh!) en ging dus mee in mijn fietskrat.
Voor 1 euro koop je nog geen nieuw kruidenpotje!

Zo zie je maar weer; met een beetje creatief speurwerk kom je de leukste en meest originele spullen tegen. Spullen die een ander niet meer de moeite waard vond, maar die een tweede kans verdienen in mijn of jouw interieur.

SOS rommelmarkt is gevestigd aan de Vughterstraat 264a (helemaal aan het einde) in ‘s-Hertogenbosch. Openingstijden: ma – gesloten, di 12.30 – 17.00 uur, wo 12.30 – 17.00 uur, do 12.30 – 20.00 uur (koopavond), vrij 12.30 – 17.00 uur en za 12.30 – 17.00 uur.  Je vindt ze ook op facebook.