Een jaar lang woonde ik er pal tegenover en had ik steevast de eerste keuze uit nieuwe aanwinsten: de SOS rommelmarkt in de Vughterstraat in ‘s-Hertogenbosch. Tegenwoordig moet ik er een behoorlijk stukje voor om fietsen, vandaar dat ik er niet meer zo vaak kom. Jammer eigenlijk, want bij deze kringloop vind je nog écht leuke spulletjes tussen de rommel. Het ruikt er ook naar rommel; muf en stoffig. Ik moest er zelfs van niezen.

Vandaag was ik toevallig in de buurt, dus besloot ik een kijkje te gaan nemen. Omdat ik er bij de kassa achterkwam dat ik mijn portemonnee thuis had laten liggen, kocht ik niets. Misschien maar goed ook, anders had ik alles meegenomen. Met uitzondering van de kinderstoel dan, want daar heb ik weinig aan.

Goed besteed
De prijzen variëren van een paar centen tot een paar tientjes. Je moet wel goed snuffelen, want het is er best wel een zooitje. Met name op de bovenverdieping. Hier bevindt zich ook de boekenafdeling. Voor de bijzondere snuisterijen, de medewerkers hebben er een neus voor, betaal je doorgaans wat meer.  € 3,50 is een veelvoorkomend prijsje. Het goede nieuws is dat een deel van de opbrengst ten goede komt aan ontwikkelingsprojecten in binnen- en buitenland. Jaarlijks wordt tussen de 15.000 en 20.000 euro hieraan besteed. Daarnaast biedt SOS rommelmarkt een zinvolle dagbesteding aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en werken er tientallen vrijwilligers. Slaapzakken en tenten worden apart gehouden voor dak- en thuislozen.

Zie hier een selectie van spulletjes die ik graag had meegenomen:

imageTwee prachtige theepotjes voor resp. € 3,50 en € 2,50

image_2image_1
Superschattige kop- en schotels, bijvoorbeeld voor stapelwerkjes

image_3Drie melkglazen vaasjes voor een paar kwartjes per stuk

image_4Dit vintage bijzettafeltje had ik héél graag gekocht voor € 3,50

image_5En hoe cool is deze grote, witte rieten mand?
Ca. 80 cm hoog en gevoerd met lichtblauwe stof. De prijs is me even ontschoten.

image_6Niet aan mij besteed, maar een superdegelijke vintage kinderstoel.
Het is niet goed te zien op de foto, maar deze stoel  is waarschijnlijk uit de jaren ’70.

image_7Erg leuk dit houten kruidenrekje voor 1 euro

SOS rommelmarkt is gevestigd aan de Vughterstraat 264a (helemaal aan het einde) in ‘s-Hertogenbosch. Openingstijden: ma – gesloten, di 12.30 – 17.00 uur, wo 12.30 – 17.00 uur, do 12.30 – 20.00 uur (koopavond), vrij 12.30 – 17.00 uur en za 12.30 – 17.00 uur.  Je vindt ze ook op facebook.