HOERA, we gaan weer kleding ruilen. En hoe!

Het heeft even geduurd, maar in samenwerking met sociaal initiatief Bij Katrien en Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch en omstreken organiseren we weer een grootscheepse Bossche Kledingruil voor dames en wel op zondag 15 november van 10.00 tot 13.00 uur. Dit keer mogen we gebruik maken van het prachtige, nieuwe onderkomen van Bij Katrien: het voormalige Koningstheater aan de Triniteitstraat 19 in het centrum van Den Bosch. In de oude theaterzaal kunnen we bergen kleding en schoenen kwijt, dus mest je kast maar vast uit!

De spelregels:
Iedereen mag minimaal 3 en maximaal 7 stuks inbrengen. We willen graag dat iedereen een goede ruil maakt, dus de kleding die je inlevert is mooi en modieus. Heb je een maatje te groot of te klein gekocht, staat de kleur je toch niet of ben je erop uitgekeken? Grote kans dat je er iemand anders blij mee maakt. En het is nog duurzaam ook! Schoenen, tassen en accessoires zijn ook welkom, maar geen lingerie. De kleding dient verder:

• schoon en gewassen
• zonder gaten of vlekken
• niet gekrompen of verwassen

Alle stukken worden bij binnenkomst gecontroleerd. Na inlevering krijg je een voucher met daarop het aantal stuks dat je mag ruilen. Na afloop lever je de voucher in bij de uitcheckbalie. And that’s it!

Route en parkeren:
Om overlast bij de buren te voorkomen gelieve GEEN fietsen voor de deur te plaatsen! In de Kerkstraat – op ca. 100 meter loopafstand – is een gratis overdekte fietsenstalling. Houd hier alsjeblieft rekening mee. Kom je met de auto? Check dan alle parkeermogelijkheden. Parkeergarage St.-Jan is veruit het dichtstbij. Houd er wel rekening mee dat het altijd koopzondag is in het centrum van Den Bosch en dat die middag Sinterklaas wordt ingehaald. Het kan dus druk zijn! Adres voor je navigatie: Triniteitstraat 19, 5211 KW ‘s-Hertogenbosch.

Ruilen voor het goede doel: Kledingbank Den Bosch
1393786_544773142271857_346100203_nAlle kleding die niet wordt geruild – en die je niet meer wilt houden – wordt gedoneerd aan Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Zo help je niet alleen jezelf, maar ook kansarme vrouwen in de stad aan leuke ‘nieuwe’ kleding. De Bossche Kledingbank helpt mensen, die zelf (tijdelijk) niet in staat zijn om kleding te kopen. Op speciale openingstijden mogen cliënten een gratis basisgarderobe uitzoeken in tweedehands kledingwinkel IngeDinge, de thuisbasis van de Kledingbank, in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast krijgen zij een gratis pakket huishoudtextiel, nieuwe sokken, nieuw ondergoed en speelgoed van de Speelgoedbank. De Kledingbank krijgt een basissubsidie van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch, maar bestaat verder bij de gratie van vele enthousiaste vrijwilligers, donaties en fondsen.

Bij Katrien
423690346132701855_1361883812 (1)Bij Katrien brengt de warmte terug in de binnenstad! Niet meer alleen zijn. Nieuwe mensen ontmoeten. Weer iets betekenen voor elkaar. ‘Maak jij mijn fiets, dan breng ik jou naar je artsbezoek’. Vanuit ieders talent meedoen aan gezellige en verrassende activiteiten. Dat kan! Want Bij Katrien denkt niemand in beperkingen, maar in kansen! Voor wie? Bij Katrien is dé ontmoetingsplaats waar mensen weer met elkaar zijn verbonden. Inwoners met én zonder beperking. Oud en jong. Werkend en niet-werkend. Arm en rijk. Allochtoon en autochtoon. Dat is geen droom. Dit is De Nieuwe Sociale Werkelijkheid! Katrien verbindt, laat mensen weer stralen en verzacht de binnenstad! Doe je ook mee?

Entree: een nieuwe damesonderbroek!

Wait, wut? Ja, je leest het goed. De toegang tot de kledingruil kost geen geld. Het enige wat we van je vragen (dus niet eisen) is om een nieuwe damesonderbroek in maat S of M te schenken. De Kledingbank komt namelijk structureel ondergoed tekort. Alle cliënten krijgen naast een gratis kledingpakket ook nieuw ondergoed. Niemand draagt immers graag een afgedankte onderbroek van een ander. Bij de bekende discounters koop je al een prima slip voor 1 euro. De kleur en het model doen er niet toe, alleen het gebaar is al fantastisch!

Meer weten over de Bossche Kledingruil? Op feestboek houden we je graag op de hoogte. Meld je ook vooral aan voor het event en… sharing is caring 🙂

Heel graag tot zondag 15 november!

BKR2