Vanmiddag had ik een ‘HOERA’-momentje bij Kruidvat. Ik ging er  naartoe voor baby-olie (geen beter middel om je waterproof make-up te verwijderen!) en daglenzen (€ 4,99 per 10) en kwam – per toeval – een rond, wit, vinyl tafelkleed tegen. Enig idee hoe moeilijk het is om een ROND, wit, vinyl tafelkleed te vinden? In de juiste maat en voor een betaalbare prijs? Héél moeilijk! En daar lag het ineens, als een geschenk uit de hemel. Voor € 3,99!

Er zijn ook rechthoekige kleden verkrijgbaar in wit, gebroken wit en donkergrijs (antraciet) voor € 4,99. Het ronde kleed heeft een diameter van 150 cm en laat dat nu net het formaat van mijn tafel zijn. Zoals ik al zei: HOERA!

kruidvat_vinyl_kleed

tafelkleed_vinyl_kruidvat

Next stop: Zeeman. Daar kom ik doorgaans 2 x per week. Sinds ik een JA/NEE-sticker op mijn brievenbus heb krijg ik geen reclamefolders meer. De reden is dat ik het oud papier zelf naar de ondergrondse container moet brengen (lees: sjouwen) en die staat niet bepaald recht voor de deur. Bovendien wordt er al te veel papier weggegooid, dus ik beperk me het liefst tot digitale post. En social media. Maar ook dan mis ik wel eens wat. Maar ach, ik werk in het centrum en loop dus net zo lief even binnen om te kijken of er iets nieuws is. En warempel!

Kandelaar

Zo zag ik deze koper-achtige kandelaar. De kopertrend is weliswaar op z’n retour (vind ik), maar deze kandelaar is niet van echt koper maar geverfd, dus dan telt het niet (vind ik). Maakt niet uit, ik vind ‘m geinig. Hij is trouwens ook verkrijgbaar in zwart voor € 1,99.

Zeeman_kandelaar

kandelaar_zeeman

Er zijn ook theelichthouders in dezelfde stijl, eveneens voor € 1,99:

16159-Webafb-wk3015

Die kocht ik dan weer niet. Weet je, trends zijn zo vergankelijk. Koper, marmer, geometrische vormen, uilen, flamingo’s, cactussen, pastelkleuren etc. Je wordt ermee doodgegooid. Juist daarom kies ik voor tweedehands, vintage, kitsch en zelfgemaakt in combinatie met goedkope trendspulletjes van o.a. Zeeman en Xenos. Die doe je tenslotte makkelijker van de hand dan duur design. Ik geef regelmatig woonaccessoires weg als ik ze beu ben, wat vrij snel gebeurt. Gek genoeg raak ik nooit uitgekeken op meubels en accessoires met een verleden en verhaal. Of als ze met de hand zijn gemaakt. Ik houd van interieurs met karakter, verrassende vondsten en durf. VTwonen is bijvoorbeeld niet aan mij besteed. Té gestileerd en trendgevoelig. Maar daar mag iedereen het zijne/hare van vinden.

Lijstje

Dit koperen (jawel!) lijstje van Zeeman vind ik wel heel leuk, in z’n eenvoud. Het is zo’n lijstje waar je gedroogde blommen in kunt proppen of iets anders wat je dierbaar is. Iets kleins. En duns. Ik stopte er een gele veer in, omdat geel mijn lievelingskleur is. Geel is supervrolijk, doet denken aan zomer en staat mij toevallig heel goed. Mits het knalgeel is. Pastelgeel staat haast niemand (heb ik geleerd en gezien tijdens een kleuranalyse). Ik heb ook veel geel in huis, zoals een gele kast.

Maar goed, dit lijstje dus. Er zit een touwtje aan dat ik gelijk korter moest knippen, omdat ik het lijstje anders niet kwijt kon. En nog steeds niet. Omdat ik een hoekwoning heb zijn de meeste muren van KEIhard beton. Daar ram je niet even een spijkertje in, dus ik moet goed overwegen waar ik wat ophang en vervolgens iemand bellen met een goede boor. Kleine (trendy) lijstjes als dit krijgen daarom geen vaste bestemming. Ik kijk wel uit! Het staat inmiddels in mijn gele kast tot ik het weer beu ben (volgende week?). De gele veer valt wel een beetje weg in het geel van de kast, but who cares?

Zeeman_lijstjeYellow love!

lijstjeDeze foto komt van de Instagram van Zeeman. Een aanrader!

Dat waren mijn budget catches van deze week. Wat vind jij ervan? En waar koop jij meestal je (budget) woonaccessoires? Let me know!

Oh ja, deze kussenhoesjes (40 x 40 cm) kocht ik van de week ook bij Zeeman voor een paar euro. Omdat het kan.

Kussenhoesjes_Zeeeman