Pardon? Narciso Rodriquez eau de toilette van Zara? Jazeker! In één van mijn eerste blogs schreef ik over de fantastische geurenlijn van Zara. Het assortiment bestaat uit ruim 90 (!) verschillende parfums en eau de toilettes voor hem en haar. Destijds kocht ik het Zara Black Amber parfum, dat ik nog steeds gebruik. In tegenstelling tot de meeste huisgeuren van bijvoorbeeld Hema of Kruidvat, zijn de geuren van Zara van een uitstekende kwaliteit. De (eau) de parfums ruik je de hele dag!

De Zara-geurtjes zijn veelal gebaseerd op merkgeuren. Als je een favoriete merkgeur hebt zul je wel even naar een Zara store moeten om aan alle flesjes te snuffelen, tenzij je de geurnoten weet. Op Fragrantica.nl (te gekke site voor parfumfreaks!) staan alle Zara-geuren beschreven aan de hand van deze geurnoten. Als je een merkgeur online koopt staan de geurnoten er vaak bij. Een kwestie van vergelijken dus.

Het enige verschil tussen een merkgeur en een Zara-geur is de naam en de verpakking. Als je hier niet gevoelig voor bent betaal je doorgaans 10 x minder voor een flesje van Zara. Zo kocht ik vandaag een fles Zara Rose eau de toilette van 75 ml voor € 10,95. Deze geur is haast niet te onderscheiden van Narciso Rodriquez for her. En laat dit nu één van mijn favoriete geuren zijn.

Het feit dat Zara verschillende flesjes van het merk Rose in het assortiment heeft, maakt het wel een beetje verwarrend. Ze ruiken namelijk allemaal anders. De Rose eau de toilette die ik kocht (zie onderstaande foto) wordt ook niet beschreven op Fragrantica.nl. Wellicht betreft het een nieuwe geur?

Anyway, als je gek bent op geurtjes, maar niet het geld hebt om merkgeuren te kopen is het absoluut de moeite waard om eens een Zara-geur te proberen. Voor de eau de parfums betaal je uiteraard iets meer, maar dat is normaal. Je hebt er tenslotte langer plezier van. Desondanks is de prijs van een Zara-parfum vele malen lager dan die van een merkparfum.

Ik weet overigens niet of de geuren in elke Zara store verkocht worden. Bij de Zara-winkel in Den Bosch zijn ze in ieder geval wel verkrijgbaar. Via de webshop van Zara kun je ze niet bestellen, helaas.

Ik ben al overstag, jij binnenkort ook?

foto (35)