Ken je dat: je ziet een geweldig mooi jurkje op Zalando. Je hart begint sneller te kloppen, maar als je de prijs ziet krijg je bijna een hartstilstand…(!)

Als budget babe vind ik alles al snel te duur. Ik koop veel kleding tweedehands of in de uitverkoop. Maar hoe weet je nu wanneer dat mooie jurkje van Zalando in de SALE is? Kan je daar geen melding van krijgen of zo? Jawohl!

Voor mijn blog houd ik alle nieuwtjes op het internet goed in de gaten. Ik heb zelfs Google alerts ingesteld, zodat ik er als de kippen bij ben. Maar ik krijg ook regelmatig persberichten, zoals laatst van Yellowbag. Deze start-up lanceerde in april vorig jaar een vernieuwde app waarmee je je favoriete producten en shops op één plek verzamelt. En als iets in prijs verlaagt krijg je automatisch bericht. Hoe handig! Ik heb ‘m nu een tijdje geprobeerd en het werkt echt.

Hoe dan? Nou, heel simpel eigenlijk. Het grote voordeel van Yellowbag is de in-app-browser. Je kan dus binnen de app je favo shops bezoeken door de url in te typen. De webshop opent vervolgens in de app en je kan gaan snuffelen. Zie je een leuk (maar veel te duur) item, dan sla je ‘m op en je snuffelt verder. Of je bezoekt een andere shop in de app. Ben je uitgesnuffeld, dan is het wachten tot de SALE start en het jurkje of ander artikel van je dromen wordt afgeprijsd.

In mijn app heb ik al een aantal favoriete shops en dito producten opgeslagen. Denk aan Leenbakker, Kwantum, Bol, Zeeman en Nasty Dress. Nasty Dress is de bom! Volgens mij kwam ik deze shop tegen op Pinterest. Het is een beetje te vergelijken met Wish, Light in the Box en AlieXpress, maar dan een stuk overzichtelijker. Wel allemaal spul uit China, dus super cheap, maar je hebt het niet de volgende dag in huis. En of het moreel verantwoord is valt nog te bezien. Op Schonekleren.nl en Rankabrand.nl kan ik er niets over vinden, maar dat zegt niet alles. Ik heb er ook nog niets besteld (alleen gesnuffeld), dus ik weet niet hoe de kwaliteit en service is. Maar dat terzijde. We hadden het over Yellowbag. Ik laat even wat screenshots zien, zodat je een beter beeld krijgt:

Zoek naar een shop in de in-app-browser:

YellowBag1


Selecteer een leuk item en klik op ‘Add’:

YellowBag2

 

Deze sweater voegde ik ook toe:

YellowBag4

 

Bij Leenbakker zocht ik naar een partytentje
voor op mijn dakterras:

YellowBag5

 

En natuurlijk even snuffelen bij Zeeman 😉

YellowBag7

En wat gebeurde er? Ik kreeg een melding. Nee, twee meldingen!

De partytent is in prijs verlaagd!

YellowBag8

En de sweater ook!20160114_213650

Vet cool! Je geduld wordt gewoon beloond. Ik zeg: probeer de app eens. Niet geschoten is altijd mis en wat heb je te verliezen behalve minder geld?

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android. Dus mocht je je al dagen verlekkeren aan die ene (veel te dure) mooie bank, die (veel te dure) fantastische laarzen of dat (veel te dure) jurkje van je dromen, laat Yellowbag het werk doen en relax. Wie weet scoor je ze voor een supermooi prijsje!

Kortom, shop when the price drops!

P.s. ik heb alweer geen aandelen…