Morgen barst Theaterfestival Boulevard weer los in ’s-Hertogenbosch. Van 4 t/m 14 augustus neemt het festival de stad over. Letterlijk, want er is theater, dans, muziektheater, straattheater en muziek op het festivalplein, bij de podia, in musea en vele andere verrassende locaties, zoals leegstaande panden en midden in de natuur. Overal dus!

Ik heb momenteel een duobaan. Ik werk namelijk ook voor Theaterfestival Boulevard, op detacheringsbasis. Voor degenen die moeite hebben met kiezen uit het uitgebreide festivalaanbod maakte ik een persoonlijke selectie van voorstellingen en concerten in de categorie ‘Warm Aanbevolen’ en lees je hoe toegankelijk het festival is voor iedereen met een ‘beperking’ of een krappe beurs.

Read all about it!

Ik heb deze zomer de eer om deeltijd bij Theaterfestival Boulevard te werken. Ik zal met name te vinden zijn in het Josephkwartier, een nieuwe festivallocatie in en om Pand 18, de thuisbasis van het festival, in de Sint Josephstraat. Veel mensen kennen deze plek als de ‘pizza tuin’, maar vanaf dit jaar zijn er performances, installaties, muziekoptredens en noem maar op. Je kunt er geen pizza’s, maar wel heerlijk Aziatisch eten of een pilsje drinken. De festival-oase bestaat uit Pand 18, Nova Zembla, Theater Artemis en de monumentale binnenplaatsen. En niet onbelangrijk: het Josephkwartier is ook leuk voor kinderen! Drie voorstellingen die ik graag wil tippen zijn WENTEL (5+) van vormgeefster Sonja Volmer, een bizarre wandeltocht over het plafond,  DE THERAPIE van theatermaakster Julie Cafmeyer, waarbij het publiek deelneemt aan een therapeutisch groepsgesprek over de liefde en ONE., van de Vlaamse klankkunstenares Lisa Verbelen, die in haar eentje een vierstemmig koorstuk zingt.”

nieuw-josephkwartier-650-490-650-490 (1)

Josephkwartier

nieuw-josephkwartier-650-490-650-490

WENTEL

Dans

“Als dansliefhebber kijk ik enorm uit naar HIERONYMUS BOSCH: THE GARDEN OF EARTHLY DELIGHTS van de Canadese danseres en choreografe Marie Chouinard en CHOTTO DESH (8+) van de Brits-Bengaalse topchoreograaf Akram Khan. Vanwege  de vondst van asbest kunnen deze voorstellingen helaas niet plaatsvinden in Theater aan de Parade, maar in de Brabanthallen komen ze ook heel goed tot hun recht . Er rijdt een gratis pendelbus, dus gaat dat zien! Oh ja, de Bollywood dans van Bollylicious op 5 augustus in het BLVRD Theater lijkt me ook fantastisch!

-960-650-960-650 (3)

Marie Chouinard

Muziek(theater)

Het muziekprogramma is dit jaar echt top! Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor CHET, waarin de Belgische film- en toneelacteur Tom Vermeir een ode brengt aan zijn muzikale held Chet Baker. Dit doet hij samen met zijn maten Dag Taeldeman en Frederik Heuvinck met wie hij tien jaar lang de glamrockband A Brand vormde. Verder ben ik razend benieuwd naar B-Movie Orchestra op donderdag 4 augustus. De naam zegt het al: dit ‘orkest’ brengt muziek van B-films uit de jaren ’60 en ’70 weer tot leven. B-Movie Orchestra is groovy en brengt rauwe, psychedelische muziek afgewisseld met bigband arrangementen en donkere ritmes. De band is opgericht in 2009 door Baz Matti, bekend als drummer van o.a. Junkie XL. VET! Last but not least: RADIO NCC door New Cool Collective & John Buijsman. Presentator John heeft de band uitgenodigd voor zijn radioprogramma. De uitzending is volledig gewijd aan muziek, invloeden en achtergronden van New Cool Collective. Dat belooft een feestje te worden!

-960-650-960-650 (2)

B-Movie Orcherstra

Indrukwekkend

Tot slot wil ik nog een tweetal voorstellingen tippen waar ik niets dan goeds over heb gehoord. Eén daarvan is FIVE EASY PIECES van de Zwitserse theatermaker Milo Rau, waarin kinderen en jongeren het leven van kindermoordenaar Marc Dutroux reconstrueren. Volgens insiders is het een prachtig stuk met subtiele humor. Indrukwekkend ook, lijkt me. Als laatste raad ik de fantastische familievoorstelling HOE DE GROTE MENSEN WEGGINGEN EN WAT ER DAARNA GEBEURDE (8+) van Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel aan. Helaas is ook deze voorstelling vanwege de asbestperikelen in het theater verplaatst, want we waren er maar wat trots op. Maar onze collega’s van Theaters Tilburg ontvangen iedereen met open armen! Je wordt gebracht en weer opgehaald, dus neem je kids mee en maak er een leuk uitje van!

-960-650-960-650

Five Easy Pieces

Hand-op-de-knip-tips

Theaterfestival Boulevard is er voor iedereen. We brengen avontuurlijke podiumkunst voor een groot publiek. Oók voor mensen die weinig of geen geld te besteden hebben. Daarom presenteren we ons gratis aanbod in samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties via eigen publiciteitsmiddelen. Via de ‘hand-op-de-knip-tips’ voor mensen met een kleinere beurs willen we zoveel mogelijk mensen over deze mogelijkheden informeren en hen verleiden om het festival te bezoeken. Klik hier voor de hand-op-de-knip-tips!

Toegankelijk voor iedereen

Theaterfestival Boulevard voor iedereen! Dit jaar maken we het festival zoveel als mogelijk toegankelijk voor mensen met een beperking. Dit doen we door het organiseren van een gebarencafé, het voorzien van voorstellingen met handtolk en audiodescriptie en nog veel meer. Benieuwd? Klik hier voor het artikel over toegankelijk Theaterfestival Boulevard.

Rest mij nog iedereen een heerlijk festival te wensen. Aan de line up zal het niet liggen. Alleen de weergoden nog even lief aankijken.

Enjoy!

2016-07-26_15.18.34