Een nieuwe week, een nieuwe catch!

Als fashion victim lap ik alle modetrends aan mijn laars. Op de een of andere manier zijn ze niet aan mijn lijf besteed. De meeste niet althans. Heel tof bij een ander, maar ik speel meestal op safe. Skinny jeans oké, maar niet in combinatie met platte gympen. Dat siert mijn ‘kenkels’ niet. U zegt? ‘Kenkels’ zijn kuiten en enkels zonder duidelijke overgang. Ofwel: mijn kuiten lopen vrijwel naadloos over in mijn enkels. Heel sexy. High waist broeken? Nah, doe maar niet. Shirts tot boven je navel? Leuk voor jonge meiden, maar niet als je the big 4-0 hebt aangetikt. Vind ik. En mijn (bier)buikje is het met me eens.

Ik mag me graag vrouwelijk voelen, maar dat doe ik eerder in een goeie jeans met sneakers, dan in een kittig jurkje met hakken. Deze catch is dan ook een ode aan baggy pants. Aan harembroeken en boyfriend jeans. Met lage kruizen en dito kontzakken. En low waist, please!

Een paar ‘maars’: harembroeken zijn niet (meer) in de mode en een beetje toffe boyfriend is meestal aardig aan de prijs. Huup, huup, Deviltruc!

Toegegeven: het kostte me wat speurwerk, maar met mijn ‘Go Go Gadget Budget’-nose vond ik ze op Lightinthebox.com. In de herencollectie. Op Lightinthebox.com, het fashionbroertje van Miniinthebox.com, vind je kleding voor heel schappelijke prijzen uit China. Je bestelt als het ware direct bij de Chinese webwinkeliers en betaalt – in de meeste gevallen – geen verzendkosten. Bovendien kan je met iDeal betalen, wat ik een enorme plus vind aangezien ik geen creditcard heb en wil. Enige nadeel: je moet even – in mijn geval 2 weken – wachten op je spullen. Ik heb 2 broeken besteld en ben KEI blij!

baggy2

Harembroek € 24,99

baggy1

Harem sweat pants € 20,99

 

Ik deed van de week een proefles poweryoga en de sweat pants waren een hit bij de andere cursisten. Nou, voor 2 tientjes zijn ze voor jou, al moet je wel even geduld hebben. Daarnaast dien je rekening te houden met de maattabel. In de meeste gevallen moet je een grotere maat bestellen (sorry!) dan je gewend bent, maar dit wordt netjes aangegeven, in het Nederlands. De Aziaten zijn over het algemeen smaller dan wij Nederlanders. Feit.

Bij mij ziet het er dan ongeveer zo uit (de rode top kocht ik bij Tally Weijl in de sale):

baggy3

Zoektip op de site: Mode & Kleding > Herenkleding broeken > Gelegenheid: informeel > Prijs: € 10 – € 20 / € 20 – € 30

Tot zover Lightinthebox.com. Er leiden namelijk meer wegen naar baggy pants of boyfriend jeans. Mijn twee favorieten: C&A en New Yorker. C&A heeft heel regelmatig te gekke boyfriend jeans in de aanbieding, maar meestal ben ik dan al bij New Yorker geslaagd. Het maakt op zich niet zo veel uit qua prijs, al zijn de jeans bij New Yorker vaak wat meer ‘destroyed’ (lees: met scheuren etc.) dan bij C&A. Het is maar net waar je van houdt. Budget shopping tip: bij New Yorker hangen de aanbiedingen vaak tussen de nieuwe collectie!

baggy6

Boyfriend jeans New Yorker ‘destroyed’ € 9,95 (2015)

 

baggy5

Boyfriend jeans New Yorker (2014) € 9,95

Enfin, als je net als ik van baggy pants houdt (of iets anders): zoek online op Lightinthebox.com, C&A en New Yorker. Maar ook op tweedehands sites als United Wardrobe en Poppintags en Marktplaats,

Tenslotte nog een paar favorieten van Pinterest (slechte plaat, sorry. Maar klik vooral door):

baggy pants pinterest
Wat zijn jouw favoriete low budget shopping adresjes? Ik laat me graag inspireren en verrassen. En laat me vooral jouw ultieme ‘Catch of the Week’ zien. Of het nu van de rommelmarkt is of discounter, gekregen of geruild: maak me gek! Ik vind het sowieso geweldig om een kijkje te nemen in jouw budget/tweedehands interieur, een fantastisch low budget product te testen en reviewen of een te gek adresje te bezoeken. Mail me!

Tot de volgende catch!