Via de feestboekpagina van ‘@Budget Home‘ van Desiree de Vreede die ons eerder een kijkje in haar eigen budget home gunde. werd ik van de week gewezen op de Best Budget Buy: een retro platenspeler van Kruidvat voor € 49,95. Ik wil al zo lang een oldskool pick-up waarop ik al die oude platen die ik nog niet heb kan afspelen. Het geknisper van een naald op een lp vind ik zo’n fijn geluid! Maar ja, platenspelers zijn over het algemeen niet goedkoop, vooral als ze écht oud en in goede staat zijn. En die heb ik natuurlijk het liefst.

Nu komt Kruidvat dus met een repro retro platenspeler in een koffertje. Het ding alleen is al een lust voor het oog. Maar doet ie het ook goed voor die prijs? Jawohl! Ik heb er wel losse boxjes op aangesloten en dat blijkt geen overbodige luxe. Zonder boxen klinkt het werkelijk nergens naar. De ingebouwde boxjes zijn te zwak om een woonkamer te kunnen vullen met muziek.

Ik betaalde er trouwens geen € 49,95 maar € 39,96 voor. Afgelopen woensdag was het namelijk VIP-koopavond voor voordeelpashouders bij Kruidvat. Dus ik kreeg nog eens 20% extra korting!

De platenspeler kan ook worden aangesloten op je pc of laptop, zodat je nummers kunt importeren in bijvoorbeeld iTunes. Verder heeft ie een korte gebruiksaanwijzing: stekker in het stopcontact, boxjes aansluiten en spelen maar! Volgens sommige kenners kan de naald niet veel soeps zijn, maar daar heb ik geen kaas van gegeten. Ik ga uit van het goede en verwacht dus niet dat de naald mijn platen vernaggelt. Ik heb slechts één lp, een carnavalsplaat uit 1984 die ik ooit won tijdens een of ander dobbelspel. Maar ik ben vastbesloten om op platenjacht te gaan!

De platenspeler is er in het bruin en in het zwart, maar ik zie net dat ie online niet meer leverbaar is. Met een beetje geluk vind je er nog een in de winkel. Rennen dus!

pickup1

pickup3

pickup5Ik sloot er mijn losse boxjes op aan

pickup4

En dat klinkt ongeveer zo:

player