Ken je de film YES man met Jim Carrey? Ik weet het, you either love or hate him. Maar deze film is echt de bom! In Yes man besluit de verbitterde Carl Allen (Carrey) een jaar lang overal ‘JA’ op te zeggen. Wat volgt is een aaneenschakeling van hilarische taferelen. Ik heb me bescheurd!

In tegenstelling tot Carl heb ik geen probleem met ‘ja’ zeggen. Ik heb eerder moeite met ‘nee’ zeggen. Het woord ‘nee’ komt eigenlijk niet voor in mijn vocabulaire. Tenzij je me vraagt om poep te eten. Of haring. Of rood vlees. Want dat vind ik vies. Of om een dier pijn te doen. Want dat weiger ik pertinent. Vraag me ook niet om een wiskundige formule op te lossen, want dat kan ik niet. En van elektronica heb ik ook geen kaas gegeten.

Maar buiten dat ben ik haast overal voor te porren. Ik vind namelijk heel veel heel leuk. Als een blije hond. Jaaaah, spelen! Kom met een origineel idee, mooi initiatief, een start up, pop up, tweet up, feestje, etentje, reisje, concertje of festival en ik begin enthousiast te kwispelen. Mensen die mij goed kennen weten dat ik veel doe. Naast mijn bijna full time baan als theatermarketeer werk ik als coördinator PR & Events (vrijwillig) bij de Bossche Kledingbank en schrijf ik deze blog. Los daarvan zit ik in diverse werkgroepjes, denkgroepjes, praatgroepjes (en met carnaval ook in loopgroepjes), onderhoud ik 2 websites, 5 Feestboekpagina’s, 5 Twitter accounts, 3 Linkedin accounts, 2 Instagram accounts en 2 YouTube-kanalen, organiseer ik allerhande activiteiten, bedenk ik nieuwe concepten en probeer ik mijn rijke sociale leven op peil te houden, 2 katten te verzorgen en mijn huis niet te laten ontploffen.

Vraag me niet hoe ik alle ballen in de lucht houd. Ik zeg gewoon ‘ja’ en ik zie wel. Dit heeft echter ook een keerzijde. Sinds enige tijd kamp ik namelijk met concentratieproblemen, zowel op mijn werk als thuis. Ik ben chaotisch, vergeetachtig, gestrest en overprikkeld. Ik raak snel geïrriteerd (lees: pisnijdig) en vloek als een kerel. Als gevolg hiervan kan ik nauwelijks nog genieten van al die leuke dingen waar ik zo hartstochtelijk ‘ja’ op zei. Sterker nog: doordat ik op zo veel leuke dingen ‘ja’ zeg kom ik niet toe aan het verwezenlijken mijn eigen droom. Wat dat is, bewaar ik voor een later moment. Een deskundige vroeg me laatst: “Kun je niet wat minder doen?” Eh jawel, maar wat is de definitie van ‘minder’? Enfin:

***CODE ROOD***  

Challenge: NO girl
De een gaat op dieet, de ander stopt met roken en ik, ik word NO girl! De komende 3 maanden ga ik zo veel mogelijk ‘nee’ zeggen. En met zo veel mogelijk bedoel ik ook zo veel mogelijk. Want ‘nee’ is ook een antwoord. Nee, ik ben geen wonder woman. Nee, ik faal niet als ik ‘nee’ zeg. Nee, mijn vrienden zullen me niet verlaten als ik ‘nee’ zeg. En ‘nee’ ik hoef niet overal ‘ja’ op te zeggen om me beter te voelen over mezelf.

Dus mocht ik de komende tijd ‘nee’ zeggen tegen jouw originele idee, mooie initiatief, start up, pop up, tweet up, feestje, etentje, reisje, concertje of festival, weet dan dat ik een ‘NO girl on a mission‘ ben. Die ‘ja’ zegt tegen ‘nee’. Be gentle…

No girl-LVDeze foto is gemaakt voor Arena di Verona. Iets waar ik hartstochtelijk JA tegen zei 🙂