Ik stel het altijd uit. Er lijkt nooit een goed moment voor te zijn: poetsen! Of ‘kuisen’, zoals ik het noem. Ik ben een opgeruimd mens, maar echt poetsen met een natte doek, en dan voornamelijk de badkamer, is een van de weinige huishoudelijke taken die ik niet graag op me neem.

Poetsen met FennaVanmiddag was ik eerder thuis van mijn werk, de boodschappen waren gedaan en het was van dat miezerige weer waarvan je denkt: “Meh, en nu..?!” Ik besloot dat het een ideaal moment was om de badkamer en wc eens flink aan te pakken.

Dus met frisse tegenzin begon ik aan de voorbereidingen. Muziek. Bij gebrek aan inspiratie zocht ik op Spotify en vond een heuse ‘clean your room’ playlist. Die moest natuurlijk eerst door de keuring. Mijn gedachten dwaalden af en voor ik het wist zat ik op de bank met een kop thee kattenplaatjes te kijken. Oh wacht, ik ging poetsen. Eerst mijn joggingbroek aan, en slippers, anders worden mijn sokken nat. Het duurde ongeveer 2 uur, maar toen had ik toch echt mijn emmertje sop klaar staan.

Poetsen met Fenna

Die playlist was trouwens echt flop. Ik zette Doe Maar op en al dansend pakte ik mijn poetsspullen.

Een tijdje terug kocht ik bij Action een aantal natuurlijke schoonmaakmiddelen voor € 1,27 per stuk. Ze zijn 100% biologisch afbreekbaar en de verpakking is geweldig! Ik weet ik dat het om de inhoud gaat, maar ik ben ook niet van steen. Ik kocht ook een wc-blok in de vorm van een vlinder. Ja, die bestaat! Daar gaat je kontje spontaan van glimlachen, toch?

Poetsen met FennaPoetsen met FennaPoetsen met Fenna

Enfin, de badkamer. Eerst alles eruit. Ik heb 2 sponsjes gemerkt met watervaste stift. Zo weet ik zeker dat ik de douchekop niet schoonmaak met het wc-sponsje. Op de spiegel en de wasbak spoot ik de roze allesreiniger. Wauw, wat een fijne geur! Geen namaaklucht en niet chemisch. Ik werd er zo enthousiast van dat ik de vloer er later ook mee heb geboend.

Poetsen met FennaPoetsen met FennaPoetsen met FennaPoetsen met Fenna

Met de vochtige doekjes, speciaal voor glas, nam ik de planken af. In mijn hoofd speelde zich een soort Tell Sell commercial af: “Het werkt echt!” Daarna volgden de douche en de tegels. Op de verpakking staat dat alles wat je ermee behandelt spik en span wordt. En daar is niks van gelogen!

Poetsen met FennaPoetsen met Fenna

Oké, op naar de wc. Van tevoren had ik al wat bleek in de pot gedaan. Hoewel ik voorstander ben van minder chemische middelen is dit een ritueel dat ik blijf doen. De groene reiniger is speciaal voor de keuken. Maar hey, ik zou Fenna niet zijn als ik het niet ook voor het toilet zou gebruiken. Dus hup, lekker sprayen! Eerst de wasbak en daarna het plankje. De wc-pot nam ik af met het sopje in mijn emmer. De groene reiniger is niet vies, maar hij ruikt meer naar, ehm, keukenreiniger? Tja, eigenwijs is ook wijs. Klaar! De boel is schoon, de vlinder mag de pot in en alles kan weer terug op z’n plek.

Poetsen met FennaOp mijn wc staat ook altijd een luchtverfrisser van deze lijn. Heerlijk! Echt fris en geen nepgeur, die snel vervliegt. Ik heb hem al een tijdje in gebruik.

Poetsen met FennaPoetsen met FennaZiezo, mijn werk voor vandaag zit erop. Hoewel ik het kuisen nooit met veel plezier zal doen, maken deze schoonmaakspullen het wel een stuk leuker!

Wat zijn jouw favoriete (budget) schoonmaakmiddelen?

Groetjes, Fenna

Over Fenna:

FennaGastblogster Fenna Eras (28) is van origine etaleuse, maar heeft zo’n 7 maanden geleden een carrièreswitch gemaakt en werkt nu als zorgcoach voor jong volwassenen. Ze heeft een enorme liefde voor low budget shoppen. Van vintage interieur tot tweedehands kleding, van keukenhulp tot schoonmaakartikelen. Verder staat ze graag in de keuken voor een voedzaam ontbijt, lunch, diner of lekkere smoothie, knapt ze verwaarloosde planten op in haar plantenasiel in Tilburg, draagt ze al jaren dezelfde make-up en helpt ze, als vrijwilliger, met haar visual merchandise skills de kringloopwinkel Tante Pollewop op weg naar een hippere uitstraling. Volg Fenna’s avonturen op Instagram: (f.to.the.enna).