Logo-Festival-Boulevard
Theaterfestival Boulevard
geeft hand-op-de-knip-tips

Zonder saldo op de bank of euro’s in je portemonnee toch onbezorgd genieten van Theaterfestival Boulevard? Dat kan! Lang niet alle voorstellingen en optredens kosten geld. En dat moet iedereen weten. Om dit goede nieuws te communiceren werkt het festival samen met diverse maatschappelijke organisaties in ’s-Hertogenbosch, waaronder Stichting Kledingbank ‘s-Hertogenbosch waar ik mij sinds 2 jaar belangeloos voor inzet. Daarnaast werk ik bij Theater aan de Parade, één van de vaste partners van het theaterfestival. Vandaar ook dat ik dit fantastische initiatief graag met jullie deel.

Al jaren presenteert Theaterfestival Boulevard in de zomervakantie een breed scala aan podiumkunsten door de hele stad. Voor elk, groot én klein wat wils: voor toneelliefhebbers, dansfanaten, cabaretkenners en muziekgekken tot mensen die normaal zelden in het theater komen. Omdat hét zomerfestival van het Zuiden van mening is dat geld nooit een belemmering mag zijn voor genieten van kunst en cultuur, biedt het dit jaar een aantal handige hand-op-de-knip-tips: gratis en voor niks!

Openingsfeest
De feestelijke opening op 6 augustus om 19.00 uur op festivalplein de Parade is ook voor iedereen een feest! Met de dansvoorstelling van Liz King, SCHWANENSTURM, gedanst door de jonge Bossche dansers van de Vooropleiding Hedendaagse Dans én PELAT, een originele show die dans, theater en circus combineert: een riskante act van een man en een houten paal.

SchwanensturmSchwanensturm

Tentjes- en straattheater
Op en rond het festivalplein de Parade – aan de voet van de Sint-Jan – vind je volop mini-theater, liedjesprogramma’s en kleinkunst in bontgekleurde tentjes waarvan een aantal gratis is: Kinderfilmfestival in de filmcaravan mini-bioscoop, de GRAND PIANO waarvan de toetsen zo groot zijn dat je erop kunt lopen en de voorstelling LIEVE KINDEREN van leerlingen van het Koning Willem I College. Daarnaast bruist het plein vooral in het eerste festivalweekend van het theater, muziek, dans, circus, acrobatiek en meer. Voor alle leeftijden! In het tweede weekend is het hoogtepunt het bont gezelschap van Cie. Oposito dat op 16 augustus vanaf 15.33 uur door de straten van ’s-Hertogenbosch trekt. De achttien zangers/acteurs en vier muzikanten nemen de stad over met opera, rock, wals, tango en klassieke dans.

Foto TFB2015Cie. Oposito

Jong talent
In de Muzerije zijn doorlopend van vrijdag 7 tot en met zondag 16 augustus tussen 20.30 uur en 21.15 uur korte presentaties en exposities van de verschillende opleidingen van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te zien. Op maandag 10 augustus presenteren in het BLVRD Theater op festivalplein de Parade Brabants’ meest talentvolle jonge muzikanten, acteurs, regisseurs, kunstenaars, dansers en schrijvers zich in een spetterend programma van Kunstbende Noord-Brabant & Popsport Brabant.

Muziek op pleinen
Theaterfestival Boulevard sluit elke avond feestelijk af op festivalplein de Parade met (gratis) livemuziek van eigenzinnige bands. Dansen vanaf 23.30 uur!

Gratis meedoen!
Veel onderdelen van het festival zijn niet enkel om naar te kijken; er kan ook (gratis) meegedaan worden. Boulevard zoekt mensen van diverse leeftijden en achtergrond die mee willen spelen of dansen in een voorstelling of mee willen bouwen aan een theaterinstallatie. Of als vrijwilliger willen helpen. Meld je aan en maak het festival op een wel heel bijzondere manier mee!

Gratis water
Brabant Water en Theaterfestival Boulevard ‘s-Hertogenbosch slaan de handen ineen en zorgen deze zomer samen voor gratis kraanwater. Dat komt onder meer uit watertappunten op de festivalpleinen en uit speciale rugzakken van medewerkers van Brabant Water, zij tappen water voor bezoekers. Ook wordt er een nieuwe waterbar geplaatst op locatie.

Theaterfestival Boulevard heeft een speciale flyer gemaakt met het gratis aanbod. Voor de verspreiding ervan werkt het festival samen met een aantal maatschappelijke organisaties die zich inzetten tegen armoede en voor verbinding. waaronder IngeDinge en de Bossche Kledingbank aan de Kooikersweg 547 en 549 in ‘s-Hertogenbosch.

Bekijk het complete GRATIS aanbod van Theaterfestival Boulevard op de site en ga genieten! Hieronder vind je tevens de digitale flyer. Klik erop voor een vergroting.

MetGeslotenBeurs_Zigzag_lowres1 MetGeslotenBeurs_Zigzag_lowres2