November 2017. Een paar weken terug ben ik met Marjolijn naar Kringloop Vindingrijk in Breda geweest. Hoewel ik het niet van plan was, ging ik toch weg met diverse kerstdecoraties. En toen begon de ‘ellende’…

Voor het eerst in mijn leven heb ik de naarstige behoefte om eens flink uit te pakken voor kerst. Ik gaf Marjolijn de schuld dat ze mij zo enthousiast heeft gemaakt voor dit feestelijk spektakel. Maar ergens ben ik ook bang dat dit het begin is van rinkelende eierstokken. ‘Jingle bells’ in dit geval. Oh well, gaat vanzelf weer over, toch..?

Het enige wat ik aan kerstversiering had waren van die retro houten poppetjes, die je ook vaak op basisscholen ziet. Lekker kindvriendelijk. Bij Vindingrijk vond ik er nog een aantal, dus die stopte ik in mijn mandje.

Houten kersthangers geshopt bij Vindingrijk

Disco Fever

Ik vond in mijn rommelhok ook nog een enorme knoop gekleurde vintage lampjes.
Na lang puzzelen kwam ik uit op 12 meter en ik besloot: disco fever is mijn kerstthema!

Kerstverlichting

Vintage kerstverlichting

Ik was ervan overtuigd dat er wel wat meer kerstdecoratie bij mocht. El cheapo als ik ben moest het wel goedkoop en het liefst tweedehands zijn. Spullen recyclen is mijn favoriete hobby. Dus na ons bezoek aan Vindingrijk gingen bij mij alle remmen los. Ik sloeg in bij rommelmarkt Mill Hill, Kringloopwarenhuis Portagora en Kringloopwinkel Tilburg. Daarnaast had ik nog een bon ter waarde van €10,- van Groenrijk.

Thuis stalde ik alle aankopen uit op tafel. Het was een mengelmoes en ineens wist ik niet meer of dit nog wel goed zou komen. Zoveel verschillende kleuren en stijlen. Ja hoor Fenna, je bent weer lekker impulsief bezig geweest…

Een kleine greep uit mijn ballenmix

Ik zette mijn creatieve brein aan het werk en kreeg het idee om een krans te maken. Tip van de eeuw! Troepjes groeperen maakt, in de meeste gevallen, een mooi geheel.

“Ik besloot: disco fever is mijn kerstthema!”

De leukste kerstballen show ik in mijn letterbak en een paar in mijn ‘huisboom’, een tak uit de tuin van mijn moeder die ik al lange tijd tussen mijn plafond  en vloer geklemd heb ter decoratie.

Kerstboom(tak) bij Fenna in de woonkamer

Kitschmas Creations by Fenna

De andere kerstdecoraties zette ik een voor een vast op een krans. Trots zette ik het resultaat op Facebook en voor ik het wist was mijn uit de hand gelopen hobby een feit: Kitschmas Creations. Ondertussen heb ik al vele kransen mogen maken en weggeven. Je kunt mijn creaties ook zien op Facebook en Instagram.

Kerstkrans diy

Kitschmas Creations

Ik fröbel nog lekker verder en droom er soms van om mijn eigen bedrijf te beginnen.
Ik ben in ieder geval superblij met mijn disco fever kerstsfeer in huis. Hoewel ik geen moeite heb met alleen zijn, maakt dit het thuiszitten met de feestdagen nog een stuk knusser.

Zo zie je maar weer, een sfeervolle kerst hoeft niet veel te kosten.

Heb jij ook een tof DIY-kerstproject dat je met ons wilt delen? We horen het graag!

Fijne feestdagen alvast!

Liefs, Fenna