Gisteren deed ik weer eens een rondje Gemini in Hintham bij ‘s-Hertogenbosch. Gewoon, omdat het kon. Ik had wat tijd – tussen 2 afspraken in – en was in de buurt. Uhuh…

Zwak voor retro

Ik heb een zwak voor retro en vintage spulletjes. In mijn huis kom je ze veelvuldig tegen. Lampen, meubeltjes, vazen, schilderijtjes, behang etc.  En het meeste kocht ik bij de kringloop. Bij Gemini loop ik regelmatig tegen 60’s en 70’s items aan, zo ook vandaag. Het wordt wel steeds lastiger om verborgen schatten voor een klein prijsje te scoren. Er loopt namelijk iemand rond die er ook een neus voor heeft, een geheim ‘vintage’ agent: 0070’s? (Spreek uit: Double O Seventies. Best een leuke naam voor een tweedehandswinkel, vind je niet? www.00seventies.nl is nog vrij op www.sidn.nl. Graag gedaan!) Ik vermoed dat het Esther, de vrouw van eigenaar Jos, is. Maar dat is een aanname. Anyway, het prijsniveau ligt tegenwoordig hoger dan voorheen.

2016-07-18_19.51.56Deze oldskool (was)mand vind ik bijvoorbeeld geweldig, maar net iets te prijzig. Ik weet het niet precies meer, maar volgens mij kost ie rond de 25 euro. Ehm, toch maar niet.

poef retroTegenwoordig kom ik veel mooie poefjes tegen, zoals deze groen/witte beauty. Hij verkeert in perfecte staat en heeft een los deksel, dus je kunt er een hoop meuk in kwijt. De prijs: € 22,50. Niet heel duur, maar ik kocht zelf een retro poef voor € 10,00 kocht op Marktplaats, dus ik ben bevooroordeeld.

2016-07-18_19.54.58Je moet ervan houden, maar dit blauwe Artifort (althans, ik denk dat het Artifort is) design bankje kost doorgaans een godsvermogen. Ook op Marktplaats. Je moet echt mazzel hebben, wil je een Artifort-bank in deze staat (heel netjes!) voor een schijntje kopen. Dit bankje kost € 175,00 en dat is helegaar niet slecht als je van blauw houdt. De design stoelen vind ik ook geinig, al vind ik ze iets té designerig. De prijs is me even ontschoten, sorry.

IMG_20160718_194101

Of ik dan met lege handen naar huis ging? Natuurlijk niet, bij Gemini slaag ik altijd! Ik snuffel ook graag tussen de kleding en schoenen en daar riepen deze babies mijn naam. En ondanks dat mijn schoenenkast uitpuilt, kon ik ze niet laten staan. Prachtige vintage laarsjes met nieuwe zolen en hakken voor € 6,00: Hallo! Die kan ik zelfs in de zomer dragen. Ik vind ze fantastisch! ♥

Schenk aan de Kledingbank!

De aankoop van deze laarsjes heeft er wel toe geleid dat ik EINDELIJK mijn schoenenkast heb uitgemest. Ze pasten er namelijk niet meer in…*kuch*…
Het resultaat: twee volle vuilniszakken voor de kliko en een volle zak met goede schoenen voor de Bossche Kleding- en Speelgoedbank. De ‘klikozakken’ lever ik trouwens ook in bij de Kledingbank, want wij (ik zit in het bestuur) verkopen ze voor een paar cent per kilo aan een voddenboer, die ze op zijn beurt verkoopt aan een recyclebedrijf, dat er uiteindelijk nieuwe grondstoffen van maakt. Van de opbrengst kopen wij onder meer nieuw ondergoed voor kansarme kinderen. En zo is de cirkel weer rond. Mooi, toch?

Schroom dus niet om tweedehands te shoppen (supercool!) en je eigen afgedankte spullen, ongeacht de staat waarin ze verkeren, te doneren aan de Kledingbank. Elk ingebracht kledingstuk en paar schoenen (en ook huishoudtextiel als handdoeken en beddengoed) wordt kritisch gecontroleerd door vrijwilligers. Onze cliënten verdienen ook fatsoenlijke kleding, niet waar? En alles wat niet door de keuring komt krijgt ook een goede bestemming, bijvoorbeeld de woningbouw (isolatiemateriaal). Echt waar? Echt waar! Dump het dus niet achteloos in de kliko, maar geef het door. In praktisch elke stad bevindt zich een kledingbank, kijk op www.kledingbanken-nederland.nl voor alle aangesloten adressen.

En oh ja, ik heb mooie tweedekans laarsjes. Jihaah!

Ps. we zoeken nog enthousiaste vrijwilligers bij de Bossche Kleding- en Speelgoedbank. Interesse? 🙂

Ps. ik ben bezig met een update van mijn ‘NO girl’ challenge, maar daar gaat iets meer tijd in zitten. Veel gebeurd, dus veel te vertellen, dus nog even geduld…