Yes, we mogen weer! Geef toe, is er iets leuker dan bij andere mensen binnenblieken? Neen! In de rubriek ‘My budget home’ mogen we een kijkje nemen in huizen, die op low budget wijze zijn ingericht. Met tweedehands meubels, gepimpte projectjes, zelfgemaakte zaken en ander creatief spul. Dit keer krijgen we een house tour van de vrolijke, reislustige fotografe Ilse Wolf. Ik heb Ilse jaren geleden leren kennen via Twitter en we zijn allebei fan van vintage. Bij haar uit zich dat met name in haar kledingstijl. Als Ilse geen retro bloemenjurk draagt heeft ze waarschijnlijk een off day 😉 Enfin, in deze editie van ‘My budget home’ vertelt ze meer over zichzelf en laat ze ons haar nieuwe huurhuisje in Breda zien.

Met wie hebben wij het genoegen? 
“Ik ben Ilse Wolf, 25 jaar en woon sinds een jaar of 5 in Breda. Van oorsprong een Bossche, die ook nog een tijdje in Antwerpen heeft gewoond en gestudeerd. Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd als fotograaf met een fotoboek: Weather Permitting op het AKV St. Joost in Breda. Sinds drie jaar werk ik als zelfstandige. Voor Weather Permitting woonde ik 2 maanden op een bijna onbewoond eiland.

ilse-30

Ik ben sinds kort verhuisd naar een heel fijne plek. Ik wilde al heel erg lang verhuizen, maar als zzp’er is dat nog niet zo eenvoudig. Ik woonde eerst midden in de stad in een appartement met enkel glas en was de herrie helemaal zat. Nu woon ik op steenworp afstand van het centrum op een heel rustige plek. Ik ben gek op dieren, buiten zijn, oude soul en jazz, zee, reizen en natuurlijk fotograferen. Ik dwaal graag in mijn eentje door onbekende steden.”

Wat staat er zoal in jouw budget home en wat is je meest dierbare item?
“Voordat ik ging verhuizen heb ik voornamelijk heel veel weggegooid. Ik verkocht mijn kasten en bed. Nam enkel het hoognodige mee. Ik wilde echt een nieuwe start. In het begin ben ik veel in IKEA geweest voor de basis. Mijn bank, eettafel, glazenkast en stellingkast zijn van IKEA. Boven staat er nog een bureau, bureaustoel en ladekast van IKEA. Verder heb ik het aangevuld met voornamelijk tweedehands dingen.

ilse-21ilse-27

Ik vond drie te gekke eetkamer stoelen in de kringloop Emmaus in Breda voor 34 euro. De vierde (grijze) kreeg ik van Lonneke zelf! Eentje was heel lelijk blauw, deze schilderde ik in mijn favoriete kleur: mintgroen. De fruitschaal komt van de Flying Tiger en de kandelaar is van mijn oma geweest!

ilse-16

Mijn tante had nog een oud kastje op zolder staan dat van mijn vader is geweest. Heel lelijk geel. Ook deze heb ik geverfd! Hier heb ik bijna altijd een bos bloemen op staan. Samen met de oude typmachine van mijn opa en oma. De spiegel komt van de Xenos voor nog geen 25 euro.

ilse-1

De stellingkast van IKEA staat vol met oude spullen van onder anderen mijn oma. Daarnaast een tafeltje met mijn platenspeler. Het tafeltje komt van de kringloop Vindingrijk in Breda. Deze was nog vrij prijzig (35 euro), maar schijnt een design dingetje te zijn.

ilse-13

Mijn trots is denk ik toch wel een oude zijden pers (kleed, red.) van mijn vader. Deze pronkt voor mijn bank en past precies.

ilse-11

ilse-10

Op mijn IKEA serviesgast staat een camera uit 1890 die ik kreeg van een buurvrouw voor mijn afstuderen. Het lampje kocht ik voor 6 euro bij de kringloop. De plant komt van Hornbach en het servies in de kast is van mijn moeder geweest.

ilse-5ilse-6ilse-14

Naast de kast staat mijn modem en allerlei snoeren. Ik heb hier een oud kratje voor gezet, zodat het niet meer opvalt. Deze komt van Roest Wonen en gebruik ik boven ook als nachtkastje!

ilse-7

Naast mijn voordeur hangt een stok die ik meenam van mijn eiland. Een vriendin gaf me de kokosnoten met plantjes erin. Ik vond het mooi om ze te combineren en zo aan het plafond te hangen. Op mijn vensterbank verandert het eigenlijk wekelijks. Nu ligt er een steen van het eiland en een oude theaterkijker die ik ook weer heb gekregen.

ilse-2ilse-3ilse-4

Ik wilde heel graag meer hout en natuur in huis, en dus vroeg ik Rens (www.rensdebouwer.nl) om deze voor mij te maken. Het zijn planken van een kersenboom. Oude camera’s komen overal terug in mijn huis. Het fijne is ook: mijn tv hoeft nu niet op een lelijke standaard en rust op de plank. De tv kreeg ik overigens!. De kerstverlichting hing ik op voor mijn housewarming. Eigenlijk was dat zo gezellig dat ik het maar heb laten hangen.

ilse-9ilse-18ilse-19

Ik heb het beneden efficient moeten inrichten. Het is maar 2,70 meter breed namelijk. Mijn bank functioneert tevens als slaapbank en opbergruimte. In het washok heeft Rens een kapstok gemaakt, daar staat mijn oven en zijn planken gemaakt voor schoonmaakspullen en overige meuk.

Boven heb ik een slaapkamer gecombineerd met een werkplek (zie eerste twee foto’s). Hier ben ik nog volop aan het veranderen en schuiven. Rens maakte hier om mijn IKEA-ladekast heen een opbergsysteem. Met steigerbuizen en ruwe planken. Omdat er geen staande kast past vanwege het puntdak is deze oplossing ideaal. Binnenkort ga ik nog op zoek naar manden en dozen voor op de planken, zodat ik nog wat meer opbergruimte heb.

ilse-24

In de vensterbank daar ook weer oude gekregen camera’s en een plantje van Dïst. Op mijn kast oude spullen van oma. En een plantje van de Dille en Kamille. Er was ook nog een stuk kersenplank over en deze heb ik laten ophangen naast mijn bed.

ilse-20 ilse-22ilse-25

De meest dierbare items zijn toch wel de oude dingen die ik van mijn oma kreeg (volg Ilse ook op Snapchat om oma te zien, red.), het kleed van mijn vader en mijn stok van het eiland. Eigenlijk alle dingen met een herinnering. En dat zijn er nogal wat.”

Wat staat er nog op je verlanglijstje?

“Boven moet het nog ‘af’. Maar dat is een kwestie van tijd. Wil daar nog leuke manden en hebbedingetjes om het af te maken. Ook leuke lampionnetjes in de balken en een ander nachtlampje.

Buiten is het ook nog niet af. Ik vond wel al 2 tuinstoeltjes bij de Xenos voor 12,50 per stuk. Er moet nog een mooi tafeltje bij. Een moestuinbank en een hangmat. Dit is iets voor volgend jaar. Wel ben ik verliefd op mijn openslaande tuindeuren.

ilse-28ilse-29

Beneden voelt het voor mij voorlopig wel ‘af’. Er moeten alleen nog wat lijstjes aan de muur her en der. Deze moet ik nog vinden! Oh, en een bijzettafeltje bij mijn bank: klein, zodat het niet in de weg staat.”

Heb je nog budget tips of leuke adresjes voor ons?
Den Guust in Breda is mijn favoriete brocante winkeltje. Verder vind ik Emmaus kringloop op de Veilingkade heel fijn. Xenos heeft af en toe hele leuke dingen als je goed zoekt. Verder ben ik fan van de Nieuwe Winkel in Breda.”

Waar je Ilse kan volgen:
Website: www.ilsewolf.nl
Facebook: facebook.com/ilsewolf.nl
Twitter: @_IlseWolf
Instagram: ilsewolfSnapchat: Ilse Wolf

Nah, hier word je toch blij van? Lieve Ils, dank je wel voor je gastvrijheid en inspiratie! P.s. Ik vond nog een paar leuke foto’s op feestboek die ik het delen waard vond, hi hi…

ilseIlse in een van haar vele vintage bloemenjurken

omaIlse met oma

mandarijnMandarijn, Ilses kindje

ilse-en-ikIlse (links) en ik tijdens carnaval 2016 😀

joseph‘Baby is the new black’ Suus, Ilse, Roos en ik tijdens Theaterfestival Boulevard 2016

Ben jij ook trots op jouw low budget interieur en gun je ons een kijkje in jouw keuken? Stuur dan een mailtje naar lonneke@thedevilwearswibra.nl en ik vertel je er meer over. Gluur ook eens binnen bij de andere mooie budget huizen, waaronder mijn eigen stek.