Potverdrie, wat heb ik jullie weer lang laten wachten op een nieuwe ‘Beautiful Budget Home’. Vooral Sepha – onze ster van vandaag – die zelf megasnel reageerde op mijn oproepje. Eerlijk? Ik vind het ook niet leuk dat het zo lang duurde. Voel me zelfs een beetje bezwaard. De reden is dat ik mijn opleiding tot Virtual Professional moest afronden en het nieuwe archeologisch magazine ARCH. naar de drukker ging. Mijn eerste grote opdracht als freelance eindredacteur! Per 1 juli begin ik helemaal voor mezelf, als zelfstandige teckel. Spannend hoor, poehee!

Maar goed, genoeg gekletst.

Het woord is aan de creatieve Sepha Thijssen uit Zeist, vintage lover in hart en nieren. En ze heeft een webshop vol vintage hebbedingen! ♥

Stel je eens voor…

“Hoi, ik ben Sepha (26), geboren en getogen in Zuid-Limburg, maar ik woon al 5 jaar samen met mijn vriend Jim in Zeist. We hebben een heel gezellig zolderappartementje van 50m2 in een huis uit 1903. Vanuit hier run ik mijn webshop Sepha’s Passies met mooie, bruikbare vintage spullen en handgemaakte tassen van vintage stoffen, dit alles met het oog op hergebruik. Ik ben het liefst aan het schatzoeken, bezig met mijn handen (bakken/breien/naaien/tekenen) of oude platen aan het beluisteren. Ik heb het grote geluk dat Jim ook van oude spullen houdt, anders zouden wij nooit samen in een huis kunnen wonen. Jim verzamelt speciale typemachines, oude wereldbollen en kaarten. Het voor- en nadeel van wonen én werken in een klein appartement is, dat als ik nieuwe spulletjes vind, de keuze snel is gemaakt of ze voor de webshop zijn of dat ik ze zelf kan houden. Bijna altijd gaan ze de webshop in omdat er gewoon geen plek is voor nóg meer spullen. Met de verkoop van vondsten houd ik mijn schatzoekverslaving in stand.

Sepha

Door mijn creativiteit en liefde voor eten ben ik de opleiding Food Design & Innovation gaan volgen, de perfecte combinatie van de 2. Na de opleiding ben ik niet verdergegaan in dit vakgebied, maar heb ik door mijn liefde voor vintage en creëren Sepha’s Passies opgezet. Ik schrijf wel af en toe nog een stukje over voedsel trends op SoulStores.”

Wat staat er zoal in jouw budget home? Waar scoorde je de items en voor hoeveel? En wat is je meest dierbare budget item en waarom?

“Ojee, dit is echt een moeilijke vraag! Waar begin ik, want bijna alles is gekregen of tweedehands. 

Het meest dierbaar is de mintgroene kast in de woonkamer. Die stond bij de oma van Jim in de kelder en was bijna weggegaan als brandhout. Gelukkig hebben we hem kunnen redden!

Sepha's Budget Home
Slaapkamer:

Het dekbedovertrek is van Zeeman €10, de Pepe Heykoop Paper Vaas kost nieuw €19, maar ik vond hem in de verpakking bij de kringloop voor €1,50. Het mega leuke oranje lampje komt van een rommelmarkt in Limburg. De kaart van Frankrijk kocht ik voor €1 bij de kringloop. Omdat het plafond in de slaapkamer schuin is konden we geen kledingkast kwijt. Dit hebben we opgelost door het tv-meubel van de vorige bewoner te combineren met een kledingrek dat precies past onder het schuine dak. Zoals je ziet, heb ik ook een voorkeur voor vintage kleding, vooral gebloemde oma blousjes vind ik heel leuk!

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Woonkamer:

Het welbekende tapijt van IKEA voor maar €9,95! De bank bestaat uit 2 losse delen waarmee je een hoekbank kon samenstellen. Wij kochten de 2 uiteindes in de koopjeshoek bij Leenbakker voor €150 (eerst €599). Het salontafeltje kocht ik toen ik nog op kamers woonde in Den Bosch voor €25. Het tv-kastje is van mijn ouders geweest en mochten wij meenemen. De prent van Alkmaar is een van mijn laatste vondsten, ik betaalde er €12,50 voor bij De Bikkel Store in Zeist. De stapel koffers is niet alleen mooi, maar ook praktische opbergruimte. Toen we hier net woonden vroeg iemand of we nog aan het verhuizen waren omdat de koffers er nog stonden, haha! De slinger heb ik zelf gemaakt en een keer opgehangen voor een feest jaren geleden en hij hangt er nog steeds. Het is hier iedere dag feest! 😉

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

De witte tafel had ik al in mijn studentenkamer, mijn ouders kochten ‘m samen met een tv en een koelkast van een collega van mijn vader voor €80 (ik heb het dus niet van een vreemde). De stoelen stonden bij mijn opa en oma op zolder, ik heb ze mooi opgeschuurd en met blanke lak afgewerkt. De lampen boven de tafel heb ik zelf gemaakt, de snoeren en de fittingen zijn van XenosBijna alle planten komen van Lidl, als ik daar boodschappen ga doen hebben ze wel eens plantjes in de aanbieding en die kan ik dan natuurlijk niet laten staan. Ook staan er wat stekjes van vriendinnen en oma. De bananenplant kocht ik 2 jaar geleden bij Lidl, toen was hij nog maar 20 centimeter hoog! Bijna alle potjes waar de planten in staan zijn van de kringloop of gekregen van vriendinnen. De mooie gebloemde stoel stond ook nog bij mijn opa en oma. Het voetenbankje vond ik bij de kringloop voor €2,50.

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Torenkamertje:

Het torenkamertje noemen we zo omdat je van buitenaf kunt zien dat dit een soort van torentje is. Het is een heerlijk lichte kamer met 2 grote ramen met originele kozijnen. Dit is mijn werkkamer, vanuit hier werk ik voor mijn webshop. Alle voorraad voor de webshop zit in oude broodkratten die ik vond bij een vintage winkel in Den Bosch voor €7,50 per stuk. De tafel kochten we via Marktplaats samen met nog 4 stoelen voor €80. De antieke kast kochten we bij de kringloop voor €100. Hij was heel gammel, dus Jim heeft hem helemaal uit elkaar gehaald en weer stevig in elkaar gezet. Nu staan er mooie spulletjes in en op. De houten bureaustoel kocht ik voor €5 bij Emmaus Haarzuilens.

Zelfs in de badkamer en in het trappengat vind je vintage en plantjes bij ons.”

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Sepha's Budget Home

Wat staat er nog op je verlanglijstje?

“Poeh eh, een groter huis? Haha nee, ik ben eigenlijk bijna nooit ergens naar op zoek, ik kijk gewoon wat ik tegenkom. Zo word je ook nooit teleurgesteld.

Heb je nog budget tips voor ons? 

Heel veel rommelmarkten en kringlopen afstruinen en geluk hebben. Ik kom ook vaak met lege handen thuis, dan vind ik niks leuk of zijn de dingen die ik leuk vind te duur. Ik fiets elke week wel een rondje langs kringlopen in nabijgelegen dorpen zoals de Bikkel Store, Emmaus BilthovenKringloop Zeist, Emmaus De Bilt, Leger des Heils in Zeist en Kringloop ’t Groene Hart in De Bilt, Goede rommelmarkten zijn: Vlooienmarkt Keizerswei Doorn, de vrijmarkt met Koningsdag in Utrecht. En op Marktplaats valt natuurlijk altijd wel wat te vinden!

Waar kunnen we je volgen?
Website: www.sephaspassies.etsy.com
Facebook: www.facebook.com/SephasPassies
Instagram: www.instagram.com/sephathijssen en www.instagram.com/sephaspassies

Sohee, wat een prachtig huis(je) weer! Het is dat ik onlangs mijn hele interieur heb gerestyled, want het kriebelt gelijk als ik dit zie. Vooral de planten vind ik erg mooi, maar ik houd nog geen cactus in leven 🙁 Lieve Sepha, dank je wel voor je gastvrijheid, tips en inspiratie! En nogmaals excuses dat ik je zo lang liet wachten…

Heb jij net als Sepha een ‘Beautiful Budget Home’ dat voor een groot deel is ingericht met low budget, tweedehands, geruilde of gekregen spullen? En vind je het leuk om anderen ermee te inspireren? Mail me voor meer info!