Ik hartje Nationale Kringloopdag!

Vandaag vond alweer de vijfde editie van de Nationale Kringloopdag plaats. Hoewel er in Den Bosch geen enkele kringloopwinkel deelnam, besloot ik een bezoekje te brengen aan de winkels van Gemini VOF in de Zuiderpassage. Ik had er al een paar keer kwijlend voor het raam gestaan, maar vandaag mocht ik van mezelf naar binnen. Halleluja!!

Gemini is een woningopruimer, dus je vindt er werkelijk van alles. Van spuuglelijk tot oogstrelend en van kitsch tot antiek. Kijkt u even mee?

Op de eerste foto zie je een antieke buffetkast voor 165 euro. Ik vind ‘m prachtig! De oldskool lamp op de tweede foto kocht ik voor mijn vriendje. Hij kostte liefst 6,50 euro. Oude typmachines, altijd een lust voor het oog (foto 3). Op de vierde foto zie je een deel van het assortiment servies. Zoek je nog borden, kopjes of schoteltjes? Voor een paar euro heb je een complete uitzet! Ook een aanrader voor mensen die stapelwerkjes maken. Mijn fetisj voor lampenkappen werd ook aardig op de proef gesteld. Ik wist me in te houden en kocht er geen (foto 5). Het is dat ik niet kan naaien, maar deze oude naaimachine is alleen al leuk voor de heb (foto 6). In een ander filiaal – ze hebben er ongeveer 5 – zag ik dit pareltje van een vitrinekastje voor 50 euro (foto 7) en een oud wit koffertje (foto 8).

Ik was op de fiets, dus meubels kopen zat er helaas niet in. Ik wilde echter niet met lege handen naar huis, dus kocht ik dit geinige sleutelkastje voor in de hal (2,50 euro). Nooit meer gestress om zoekgeraakte sleutels, hoezee! En last, but not least: een replica van het jankende zigeunerkind voor 7,50 euro! Nu maar hopen dat de ‘Vloek van Bragolin’ een fabeltje is….*slik*

Al met al een inspirerende middag in de kningloopwinkel. Ik ga er zeker nog eens terug. En dat zouden meer mensen moeten doen!