Nick KeizerGastblogger Nick (31) uit Delft is inmiddels een bekend gezicht op mijn blog. Niet alleen zijn budget tips zijn te gek, veel (vrouwelijke) lezers vragen zich af wie hij is. Nick blijft graag een beetje op de achtergrond, maar je kunt zijn ‘uitgesproken’ hersenspinsels wel volgen via ‘Uitgesproken Gasten’ op Instagram en hij schreef onlangs een muzikaal theaterprogramma waarover je meer kan lezen op www.wijzijnrapaille.nl. Zo nu en dan schrijft hij een blog voor The Devil, voor vrouwen én mannen! Vandaag tipt Nick in ‘Nick Tipt’: De 5 leukste en voordeligste hostels van Nederland. En daar ben ik erg blij mee, want ik maak zelf graag low budget tripjes met vrienden. Thanx dus, Nick! 

“Toen ik ooit tegen mijn oma zei dat ik van plan was om in een hostel te gaan slapen, zag ik de vraagtekens achter haar ogen rondstuiteren. “Een hostel?”, vroeg ze vertwijfeld. Hoe leg je aan iemand van 82 jaar uit wat een hostel is? En zo ontstond het idee om daar eens een leuke blog over te schrijven. Wat is een hostel? En hebben we ook toffe hostels in Nederland?

Om te beginnen kijken we naar wat een hostel nu daadwerkelijk is. Een hostel is een zeer voordelige accommodatie waar voornamelijk jonge reizigers (backpackers) hun rust hopen te vinden. Eenvoudiger gezegd zijn het de jeugdherbergen van vandaag! Een goed hostel beschikt over een huiskamergevoel en heeft dikwijls een grote huiskamer waar leuke boeken en interessante magazines te verkrijgen zijn.

Hebben wij ook leuke hostels in Nederland? Jazeker! Ik zet mijn vijf favoriete adresjes voor je op een rij:

Lucky Lake Hostel in Vinkeveen

Dit is een schitterend hostel in de natuur en dichtbij Amsterdam. Dikwijls betaal je de hoofdprijs wanneer je in Amsterdam overnacht, maar hier win je hoofdprijs. De rust van de natuur, dichtbij het bruisende Amsterdam…het is hier allemaal te vinden. Het concept is een mengelmoes van een camping en een jeugdherberg. Ieder uur rijdt er een busje naar de drukke hoofdstad van Nederland. Je ontdekt er caravans, gekleurde huisjes en zicht op de Vinkeveenseplassen. Je kan er aan het meer ontbijten, praten met andere reizigers of in de avond genieten van een lekker kampvuurtje. Tophostel! (En er zijn ook female dorms vanaf € 30,- per nacht, red.)

Lucky Lake Hostel Vinkeveen

Lucky Lake Hostel Vinkeveen

Lucky Lake Hostel Vinkeveen

Lucky Lake Hostel Vinkeveen

Lucky Lake Hostel Vinkeveen

King Kong Hostel in Rotterdam

Dichtbij museum Boijmans van Beuningen ligt dit relaxte hostel. Rotterdam is op dit moment een stad die enorm in trek is bij toeristen. De Erasmusbrug, diverse musea, kubuswoningener is zoveel te doen en te beleven. Daar hoort een hostel bij om alle reizigers een fijne slaapplek te geven. De bedden zijn goed en de voorzieningen zijn super! Mocht je ‘s avonds een lekker biertje willen gaan halen, dan zit je helemaal goed. Het ligt aan het begin van de Witte de Withstraat en dit is de uitgaansader van Rotterdam. (King Kong heeft dorms vanaf € 23,50 per nacht, maar ook private rooms vanaf € 70,00 per nacht, red.)

King Kong Hostel Rotterdam

King Kong Hostel Rotterdam

King Kong Hostel Rotterdam

King Kong Hostel Rotterdam

Kersenhof in Uden

Misschien niet direct de locatie waar je een hostel zou verwachten, maar niets is minder waar. Het is een schitterende, omgebouwde boerderij voor reizigers die willen genieten van landelijk Nederland. De eigenaar heet Huib Rutten. Hij leerde tijdens zijn reizen door Zuid-Afrika en Schotland dat het waanzinnig is om in een hostel te overnachten. Hij besloot het zelf te gaan proberen. Inmiddels bestaat het hostel uit 6 kamers waarin maximaal 25 mensen kunnen slapen. Ben je alleen of met een grote groep? Je bent altijd welkom bij de Kersenhof in het Brabantse Uden! (Prijs per nacht vanaf € 23,50 voor 1 persoon, red.)

Kersenhof Hostel Uden

De Kersenhof in Uden

Kersenhof Hostel Uden

Kersenhof Hostel Uden

StayOkay in Den Haag

In hartje Den Haag, dichtbij treinstation Holland Spoor, tref je de Haagse StayOkay-vestiging. Het vreemde is dat je slaapt in een Haags pand dat gebouwd is volgens de Amsterdamse school. Je krijgt hedendaags comfort gecombineerd met de historische sfeer die je overal in Den Haag zal vinden. Dit hostel is een pareltje! Het heeft een huiskamergevoel. Er loopt een hond, een conciërge die ook fungeert als slotenmaker en er staan banken om lekker op neer te ploffen. Je herkent dit hostel aan de blauwe neonletters op de gevel. Breng eens een bezoekje aan Den Haag. Het is een schitterende stad met veel koninklijke geschiedenis. (Er zijn zowel dorms vanaf € 19,50 per nacht als privékamers tot 6 personen vanaf € 129,00 per nacht, red.

StayOkay Den Haag

StayOkay Den Haag

StayOkay Den Haag

StayOkay Den Haag

StayOkay Den Haag

Jorplace Beach Hostel in Scheveningen

Hier word je wakker met het gesuis van de golven in je oren. Heerlijk! Ze hebben privékamers, gedeelde kamers, maar ook een oud Volkswagenbusje waar je in kan overnachten. Jorplace is een levendig hostel waar een soort surfersvibe hangt. Je hoeft je in ieder geval nooit te vervelen bij Jorplace. Er zijn longboards en beachcruisers te huur. Hier kan je lekker mee over de boulevard cruisen. Ook zijn er met regelmaat toffe feestjes te vieren. Ga eens op bezoek, leef je uit en ga terug met een rugtas vol verhalen.” (De prijzen variëren van € 24,50 (dorm) tot € 68,00 (privékamer) per nacht, red.) 

JorPlace Scheveningen

Jorplace Beach Hostel Scheveningen

JorPlace Scheveningen

JorPlace Scheveningen

Wow, wat een heerlijke plekken! Ik kende ze geen van alle. Grote kans dat ik een aantal adresjes ga bezoeken. Uiteraard schrijf ik er dan een blogje over. Wat zijn jullie favoriete low budget hotels of hostels in Nederland? Mail ze naar lonneke@thedevilwearswibra.nl of noem ze in een reactie. Alle suggesties krijgen een vermelding!

UPDATE

Graag voeg ik nog mijn eigen favoriete adresjes toe aan het lijstje:

En nog een aantal tips van lezers: