Je kent ‘m inmiddels: gastblogger Nick (31) uit Delft. Fulltime tekstschrijver voor onder meer Klik Proces en parttime liefhebber van kleding. Zo nu en dan schrijft hij een blog voor The Devil, want ook mannen houden van (budget)shoppen! Vandaag tipt Nick in ‘Nick Tipt’: refurbished iPhones en hoe je daarmee honderden euro’s kunt besparen. Give it away, Nick!

Refurbished iPhones… er is de laatste tijd veel over gezegd en veel over geschreven. En terecht! Het is een zeer interessant fenomeen. Het kopen van een nieuwe iPhone is voor veel mensen een heel dure aangelegenheid. Tegenwoordig schrikken we al niet meer van tarieven rond de 400 euro. Maar bekijk ook eens het aanbod aan refurbished iPhones. Het kan je wel honderden euro’s schelen. Het internet staat er inmiddels vol mee, logisch! In dit artikel laat ik je zien waar je op moet letten. Duidelijk en overzichtelijk. Komt tie!

refurbished phones

Wat houdt refurbished precies in?

Om te beginnen kijken we naar de term refurbished. Refurbished is de vertaling van het Nederlandse woord reviseren. Dit houdt in dat jouw iPhone is voorzien van een uitgebreide controle door ervaren Apple specialisten. Het is een duurzame manier om te genieten van dit technologische hoogstandje. De letterlijke vertaling van refurbished is het opfrissen, schoonmaken en – daar waar nodig – renoveren van een iPhone.

Waarom kies je voor een refurbished iPhone?

Voordelig: Een refurbished iPhone is simpelweg vele malen goedkoper dan een nieuwe iPhone. Om je een beeld te geven: een refurbished iPhone 6 16 GB is 409 euro, terwijl een nieuwe versie hiervan 732,89 kost bij een gerenommeerde website als bol.com.

Vrijheid: Je zit nergens aan vast. Geen vaste abonnementen, geen torenhoge tarieven, maar juist vrijheid om het toestel te kiezen, dat je wilt. Plus: je kan switchen wanneer je wilt en dat is een aangenaam gevoel.

Kwaliteit: De kwaliteit is perfect en gelijkwaardig aan dat van een nieuw toestel. Een refurbished telefoon heeft een gloednieuwe display en behuizing. De toestellen zijn niet van nieuw te onderscheiden.

Duurzaamheid: Je bespaart op energie en materialen. Dit draagt bij aan een vermindering van broeikasgassen, toxische stoffen en gevaarlijk afval. Bijdragen aan het milieu en centjes besparen, dat wil jij toch ook?

Waar let je op bij het kopen van een refurbished telefoon?

> Garanties – Het is belangrijk om te kijken naar garanties en voorwaarden. Dikwijls krijg je een 2-jarige garantie, een niet-goed-geld-terug principe en de mogelijk om een toestel gratis binnen 14 dagen te retourneren. Zit dat er niet bij? Kijk dan eens verder.

> De bezorging – Een beetje refurbished telefoonaanbieder bezorgt alle toestellen gratis binnen 24 uur. Je hebt het toestel met toebehoren (oplader, oordopjes) de volgende dag in huis.

> Onderdelen – Vraag welke onderdelen er vervangen of gerepareerd zijn, mocht je twijfels hebben over de huidige onderdelen van het toestel.

> Reviews – Bekijk ook eens wat ervaringen en reviews op internet. Wees je wel bewust van het feit dat alleen extreem gemotiveerde mensen reageren, zowel positief als negatief. Probeer er een beetje doorheen te kijken.

Top 3 refurbished iPhones aanbieders:
  1. TelefoonDiscounter.nl – De absolute nummer 1 en een waanzinnig betrouwbare partner. Ooit heb ik daar zelf een iPhone 6 gekocht en dit bevalt me prima. Hij is snel, voordelig en werkt net zo goed als een nieuw toestel.
  2. Swoop.nl – Een prima refurbished telefoonaanbieder. Zelf heb ik er geen ervaringen mee, maar de recensies op internet vertellen mij dat het een goede aanbieder is. Ook hier krijg je – net zoals bij TelefoonDiscounter.nl – een garantie van 2 jaar.
  3. Leapp.nl – Een refurbished handelaar met meer dan 24 winkels. Ze zijn nu al 5 jaar bezig en met succes. Ze hebben hun aanbod flink vergroot en bieden nu ook Macbooks, iPads en diverse accessoires aan.

refurbished phones

Bedankt weer, Nick!

Heb jij al eens een refurbished iPhone gekocht? Of een andere refurbished smartphone? Zo ja, waar en hoe is dat bevallen? Ik gebruik zelf geen iPhone, maar android (HTC) en heb een abonnement voor 2 jaar. Na driekwart jaar wilde ik alweer een nieuwe foon, omdat ik mijn apparaat met name gebruik voor internet, social, foto’s en video’s (ik háát bellen!). Maar al die apps vreten batterij en data, ondanks dat ik daar weer een app voor heb. Om data te besparen. Ik moest de apps van feestboek, Snapchat en LinkedIn verwijderen, omdat mijn geheugen ze niet trok. Niet elke app kan je op je sd-kaart zetten, helaas. En als het al kan, worden ze na iedere update weer op teruggezet op mijn foon. Is daar niet een trucje voor? HELP!