Budget Talk: Roses of Fashion, tweedehands dameskleding!

Het is zondagavond, er is geen bal op tv, dus een goed moment voor een nieuwe editie van Budget Talk, de rubriek waarin ik de persoon achter een bijzonder concept of initiatief aan het woord laat. Sinds een tijdje volg ik haar ‘kindje’ op twitter: Roses of Fashion, een webwinkel in tweedehands (A-merk)kleding, schoenen en accessoires voor dames. De webshop doet niet onder voor die van een high end modemerk. Alles is tot in de puntjes verzorgd, van de styling tot de fotografie. Het enige verschil is de prijs van de items in de shop. Ik bedoel, waar koop je tegenwoordig een DEPT jurk voor 9 euro of een Desigual rok voor 18,95 euro?

Vandaag in Budget Talk een interview met de dame achter Roses of Fashion:

Met wie heb ik het genoegen? 
“Met Nienke, 28 jaar, gek op tweedehands en trotse eigenaresse van Roses of Fashion.” (zie foto rechts onderin)
 
Hoe en wanneer is Roses of Fashion ontstaan?
“Ik was 15 en opstandig. Mijn moeder liep altijd in felgekleurde kleding, had elke dag wat anders aan en kreeg van iedereen complimenten dat ze er leuk uit zag. Vol trots vertelde ze dan: “Ja, gekocht bij de kringloop en bij dat ene zaakje op de hoek!”. Ik moest er niets van weten en schaamde mij stiekem.

Jaren later, na mijn opstandige ‘ik neem niets aan van mijn ouders’ fase, ging ik met mijn moeder naar een rommelmarkt. Overal curiosa, snuisterijen én natuurlijk tweedehands kleding. Met een soort trolley liep mijn moeder voorop, zoekend naar de leukste spulletjes voor weinig. Vol ongeloof bleef ik beduusd aan de zijkant van de kraam staan, kijkend naar mijn moeder die alles overhoop gooide! En ja hoor, het eerste jurkje werd onderuit de stapel gevist. “Kijk eens Nienk, wat een leuke stof en print!”, riep ze. Het jurkje kostte 5 gulden, maar mijn moeder mocht het voor 3 gulden meenemen. Hoe genant! ‘s Avonds thuis werden alle vondsten ’geshowt’ aan mijn vader. Ze had toch zeker 5 kledingstukken en 1 paar schoenen voor 15 gulden gescoord, dat was even goedkoop shoppen!

Steeds vaker ging ik mee naar rommelmarkten en kringlopen en kocht ook meer. Het werd opeens een wedstrijd wie aan het einde van de dag de meeste items had voor het minste geld. Vriendinnen vroegen hoe ik toch aan al die leuke kleding kwam. Eerst verdoezelde ik het met smoezen, totdat het keerpunt kwam en ik volmondig durfde te zeggen: “Dat heb ik tweedehands gekocht!”.

Naast het stapeltje kleding dat ik maandelijks naar de kledingbank bracht, waren er ook dingen die ik niet weg wilde gooien, dus begon ik in 2009 mijn eigen kleding te verkopen op internet en rommelmarkten. Uiteindelijk groeide deze hobby uit tot mijn eigen webwinkeltje Roses of Fashion.” 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
“’s Ochtends sta ik op, neem een lekkere kop koffie met een broodje en verkas ik naar mijn fotostudio. Hier maak ik foto’s van kleding die is ingebracht door (vaste) inbrengers. Elk seizoen heb ik een nieuwe inbrengmogelijkheid, waardoor het aanbod gevarieerd blijft. In de middag eet ik een broodje en start ik met het bewerken van de foto’s. Ik zorg dat ze hetzelfde formaat hebben en de achtergrond wit en helder is. Vervolgens wordt elk kledingstuk verpakt en gaat het in mijn voorraadkast, gesorteerd op inbrenger (zie foto’s). In de namiddag plaats ik de kleding online en zorg ik dat er aandacht voor komt middels leuke acties, tips en social media.”

In welk opzicht onderscheidt Roses of Fashion zich van andere (online) tweedehands kledingwinkels?
“Roses of Fashion besteedt veel aandacht aan de fotografie en beschrijving van producten. Het moet duidelijk en volledig zijn. Daarnaast is de verpakking/verzending belangrijk. Krijgt een klant een mooi pakketje, dan is onze ervaring dat ze ‘eerder’ terugkomen. Én wij werken met een ‘niet goed, geld terug’-garantie, past het toch niet dan stuur je het binnen 7 werkdagen weer terug!” 

Heb je nog leuke tips voor de lezers?   
“Volg ons op twitter: @rosesoffashion, hier communiceren we regelmatig leuke acties, kortingscodes, nieuwe items en veel meer. Speciaal voor de lezers van ‘The Devils Wears Wibra’ hebben wij t/m 30 september 2013 een actie: 10% korting met code: ROSES. Shop snel op www.rosesoffashion.nl!”

Nienke, dank je wel voor je bijdrage!