Als bestuurslid van Stichting Kledingbank & Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch ben ik buitengewoon verheugd dat Scapino hulp biedt aan de kledingbanken in Nederland. Een goed voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Hoe werkt het?
Tot 9 augustus kun je bij elk Scapino filiaal in Nederland geselecteerde kledingstukken kopen. Deze kan je direct inleveren in ruil voor een kortingsbon t.w.v. 20% op een opruimingsartikel naar keuze. Het gedoneerde kledingstuk komt ten goede aan de kledingbanken die aangesloten zijn bij de Vereniging Kledingbanken Nederland (VKN). Dit kledingstuk komt in een speciaal daarvoor bestemde inzamelbak in de winkel. Je koopt dus nieuwe kledingstukken of schoenen voor een klein prijsje voor de kledingbank en profiteert van extra korting op een opruimingsartikel!

En dan?
Halverwege de actieperiode en aan het einde daarvan gaan de lokale kledingbanken langs de dichtstbijzijnde Scapino filialen om de gedoneerde kledingstukken op te halen. Zodoende kunnen zij hun cliënten vrijwel onmiddellijk iets moois aanbieden.

Waarom gaat deze gedoneerde kleding naar de kledingbanken?
Kledingbanken bereiken de grootste groep armen in onze samenleving. Iemand die afhankelijk is van de Voedselbank, maakt doorgaans ook gebruik van de kledingbank. Immers, als je geen geld hebt voor voedsel heb je dat ook niet voor kleding. De meeste kledingbanken leggen de grens om kleding of speelgoed te krijgen op bijstandsniveau. Landelijk worden er ca. 45.000 klanten bij alle kledingbanken voorzien van de noodzakelijke kleding en schoenen. Mensen die van weinig of niets moeten rondkomen en die extra zwaar getroffen worden door allerlei bezuinigingen. Mensen die met hulp van de kledingbank er in elk geval weer netjes bij lopen. Volwassenen die zich niet buiten durven te vertonen, omdat ze geen kleding of schoenen hebben om aan te trekken. Laat staan dat men kan solliciteren en op andere manieren kan deelnemen aan onze maatschappij. Kinderen die opgroeien in armoede en daardoor gepest worden. Vorig jaar is de Vereniging Kledingbanken Nederland opgericht om deze kledingbanken te verenigen. Inmiddels hebben 40 kledingbanken in Nederland zich aangesloten bij de VKN.

Logo_nieuw-KBN
Nu: 3 halen, 1 betalen
De SALE is gestart bij Scapino en vanaf nu geldt de actie ‘3 halen,  1 betalen’. Shop je je nieuwe schoenen en kleding online, dan worden ze – ook tijdens de opruiming – gratis thuisbezorgd! De actie geldt voor dames-, heren- en kindercollectie. Doneer je een kledingstuk aan de kledingbank, dan krijg je nog eens 20% extra kassakorting. Shop til you drop!

3-1verlengd-980x310
scapino-VKN