Een paar maanden geleden schreef ik over mijn favoriete budget cosmetica. In de tussentijd heb ik weer enkele producten ontdekt dat ik eveneens graag met jullie deel. Het kan namelijk altijd goedkoper! Ga je toch liever voor merkartikelen houd dan de aanbiedingen van Kruidvat in de gaten of loop eens binnen bij Wibra, Zeeman of Action. Daar vind je een keur aan merkproducten, die elders uit het assortiment zijn of afkomstig van buitenlandse fabrieken met dito gebruiksaanwijzing. Gelukkig weten de meesten van ons hoe we deo of shampoo moeten gebruiken, dus waarom zou je meer betalen dan nodig is? Het scheelt vaak euro’s per flacon. De eigen merk producten van bijvoorbeeld Kruidvat en Etos doen bovendien niet meer onder voor merkartikelen. Sterker nog: sommige producten zijn identiek. Check de ingrediënten maar eens.

Hierbij mijn budget favorieten van onder meer Wibra en Kruidvat:

Voor onder de douche gebruik ik tegenwoordig het kruidenkuurbad van Wibra, verkrijgbaar voor € 1,00 per fles van 500 ml. Rozemarijn en Eucalyptus vind ik het lekkerst. Een flesje van Kneipp kost het vierdubbele! De bodylotions van het eigen merk van Kruidvat zijn echt super. Vanwege mijn droge huid kocht ik de S.O.S. lotion voor extra hydratatie. De crème is niet vet, waardoor het snel intrekt en de geur is fantastisch. Na een week voelde mijn huid al een stuk soepeler en gladder aan. Een fles van 400 ml kost € 1,99.

image_1  foto 2

Voor het verwijderen van mijn waterproof mascara gebruik ik sinds kort de baby olie van Europrofit, het budget merk van Kruidvat, met de watjes (€ 0,69) van Wibra. Een fles olie van 300 ml kost € 0,85. Met de Europrofit gezichtsdoekjes ( € 0,75) haal ik de vettige resten en overige make up van mijn gezicht.

image_3 image_4

Ik ga zelden naar de beauty salon, maar laatst kreeg ik een behandeling cadeau. Heerlijk! De schoonheidsspecialiste gaf me de ultieme beauty tip: gebruik een dagcrème met zonnefactor. De zon (UV), ook al schijnt deze niet, is de grootste killer voor je huid. Omdat de potjes in de salon gigantisch duur zijn kocht ik een klein flesje Solait zonnebrandcrème met factor 50 voor € 2,49 bij Kruidvat.  Pas wel op je dat je de crème niet in je ogen smeert, want het spul prikt als een gek. Voor een bruine teint gebruik ik de Solait self tan tissues van Kruidvat (€ 0,79 per 2). Vorige week besteedde ik een blogpost aan dit budget beauty product van de eeuw!

foto 4 foto 3

Taylor+Dayne+-+Tell+It+To+My+Heart+-+Sealed+-+12-+RECORD-MAXI+SINGLE-68200Dankzij mijn moeders genen werd ik op mijn vijfentwintigste al geconfronteerd met de eerste grijze haren. Aangezien ik het nog te vroeg vind om als grijs duifje door het leven te gaan moet ik mijn haar regelmatig verven. Na 3 weken is de uitgroei al weer zichtbaar, dus je kunt je voorstellen dat ik aardig wat geld uitgeef aan verf. Met de permanente haarverf van Wibra (€ 2,99) is de schade nog te overzien. Een flacon is voldoende om de uitgroei bij te werken, voor mijn hele pruik gebruik ik twee flacons. Nóg zo’n WAUW-product: Kruidvat Effex Max Volume Powder. Voorheen gebruikte ik het haarpoeder van Taft en Got2be van Schwarzkopf, maar sinds Kruidvat het goedje van het eigen merk verkoopt, wil ik niets anders meer. Breng wat poeder aan bij je haarwortels, wrijf het goed in met je vingertoppen en je hebt ineens het volume van Taylor Dayne! Het poeder zorgt voor een bepaalde stug- en stevigheid van een hairspray met sterkte 10, en die bestaat niet. Ideaal voor mensen met dun of slap haar. Pas wel op dat je niet te veel poeder gebruikt, want dan krijg je een klitterige suikerspin. Tenzij je dat wilt natuurlijk. Een flacon met 10 gram poeder kost € 2,99, maar is regelmatig in de aanbieding zoals je hieronder kunt zien. De flacons van Taft en Schwarzkopf met evenveel inhoud kosten tussen de vijf en zeven euro. De Osis dust it powder van Schwarzkopf professional (€ 15,95) is veruit de duurste. Meer weten over het volumepoeder van Kruidvat? Check dan de review op beautylab.nl.

image_5 foto 1

Wat zijn jullie favoriete budget beauty producten? Ik ben erg benieuwd!