Een vriendinnetje vroeg of ik haar kon helpen bij het zoeken naar een low budget tweedehands buffetkast voor in de keuken. Mais bien sûr! Al mijn vondsten verzamelde ik weer op Pinterest, zodat je direct kunt doorklikken naar de advertentie op marktplaats.

kasten

Slim zoeken op marktplaats
Wat als je op zoek bent naar iets specifieks, bijvoorbeeld een buffetkast, maar je ziet door de bomen het bos niet meer in het aanbod op marktplaats? Volg dan mijn zoektips! Je vindt vaak de mooiste dingen door juist NIET specifiek te zoeken. Niet iedereen gebruikt de juiste omschrijvingen, zoals ‘buffetkast’ in zijn of haar advertentie. In onderstaande screenshot zie je mijn zoekcriteria. Ik begin met de zoekterm ‘kast’, vervolgens voer ik een maximumprijs in, in dit geval 30 euro, maar dat kan ook meer of minder zijn. Voer geen minimumprijs in, want dan loop je alle gratis kasten mis! Daarna kun je nog verder filteren op het soort kast, maar dat doe ik meestal niet. Dit betekent wel dat je door heel veel zoekresultaten moet scrollen. Vink tenslotte de optie ‘gebruikt’ aan, anders krijg je ook alle nieuwe kasten van commerciële aanbieders te zien. Wil je niet te ver rijden, dan kun je eventueel nog een maximale afstand invullen. Et voila!

mp zoeken

Heb jij nog slimme zoektips? Ik hoor ze graag!