Als marketeer van Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch doet het mij deugd de achtste editie van hét operaspektakel van het zuiden aan te mogen kondigen. Opera op de Parade is inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen. Jaarlijks trekken duizenden operaliefhebbers en andere belangstellenden naar de Parade in ‘s-Hertogenbosch om te genieten van dit unieke volksevenement. Na opera’s als Madame Butterfly en Tosca wordt dit keer Verdi’s La Traviata opgevoerd in de openlucht. Opera op de Parade is een initiatief van Theater aan de Parade, Opera Zuid en philharmonie zuidnederland en is, mede dankzij de steun van ABN AMRO, BANNING Advocaten, Ricoh Nederland, de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant, gratis toegankelijk.

Eén dag per jaar is ’s-Hertogenbosch de operastad van Nederland. De Parade, het door kastanjebomen omrande plein, vormt dan een bedevaartsoord voor operabewonderaars, klassieke muziekliefhebbers en vele andere bezoekers. Op donderdag 26  juni om 19.30 uur brengen de gezelschappen Opera Zuid en de philharmonie zuidnederland samen met Theater aan de Parade ditmaal La Traviata van Verdi waarvan de theaterversie met groot enthousiasme door publiek en pers werd ontvangen.

In het concept van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke wordt La Traviata een danse macabre. Het leven van Violetta is een verplicht feest, een alsmaar voortdurende aaneenschakeling van feesten. Een leven waaraan ze wil, maar niet kán ontsnappen. Totdat ze Alfredo ontmoet. Hoofdrollen zijn er onder andere voor Adréana Kraschewski (Violetta), Eric Laporte (Alfredo), Miranda van Kralingen (Annina), Marcel van Dieren (Giorgio Germont) en Marjolein Niels (Flora). Dirigent is Per-Otto Johansson.

“Zes sterren voor La Traviata door Opera Zuid”– Cultuurbewust.nl
“Opera Zuid brengt een indrukwekkende Traviata” (* * * *) – Theaterkrant.nl

Opera op de Parade met Verdi’s La Traviata door Opera Zuid en de philharmonie zuidnederland vindt plaats op donderdag 26 juni om 19.30 uur op de Parade in ‘s-Hertogenbosch. De toegang is gratis. Neem je eigen klapstoelen mee!

Kijk voor meer informatie over La Traviata op www.operazuid.nl of op theateraandeparade.nl en volg Opera op de Parade op Twitter en Facebook.

Opera op de Parade 2012 foto Henk van EschOpera in de openlucht (Fotograaf: Henk van Esch)
Opera Zuid - La Traviata - voorstelling mei 2014Fragment uit La Traviata (fotograaf: Morten de Boer)