Best Budget Buy: dé budget cosmeticaproducten die én betaalbaar zijn én doen wat ze beloven.

Yo, ik heb een fantastische site ontdekt: We Are Eves, het – and I quote – “Eerste social beauty network voor iedereen die van eerlijke beauty producten houdt. Deel jouw beauty secrets met vrienden en kijk in elkaars ‘Shelfie’. Ontdek tips van echte vrouwen zoals jij. Geen verkooppraatjes of loze beloftes, samen maken we de beautywereld transparant.

Eerlijke reviews
Ik ben zelf een groot voorstander van ‘nonspon’ reviews, maar aangezien Influencer tegenwoordig een officieel beroep is, ontkom je niet aan ‘gekleurde’ meningen op blogs en social media. Hoewel ik ervan uitga dat de meeste influencers daadwerkelijk achter de gesponsorde producten staan, vaar ik toch liever op de ervaringen van mensen zoals jij en ik. Overigens geen kwestie van afgunst, mocht ik die indruk wekken. Ik heb nog altijd niet de ambitie om een professionele blogger/influencer te worden. De reden is dat ik graag mijn eigen tempo en onderwerpen bepaal. Zodra merken je gaan sponsoren, wordt het een ander verhaal. Ik vind het prettig om te kunnen schrijven wanneer ik wil en waarover ik wil, zonder dat ik ergens op afgerekend word. Die vrijheid en eerlijkheid ervaar ik ook op We Are Eves.

Over de We Are Eves app & site
Naast de site is er een ook een app (voor IOS en Android) waarop je een ‘Shelfie’ (persoonlijk profiel) kunt aanmaken als je wilt. Dit is vooral handig als je zelf reviews wilt delen. Door middel van filters kan je zoeken op allerhande criteria, zoals product (bijv. shampoo), merk, productbeoordeling, haartype, leeftijdscategorie, productinhoud (bijv. diervriendelijk of vegan) etc. Ik moet er mijn weg nog in vinden, maar als je eenmaal helder hebt wat jouw haartype, huidtype, complexie etc. is, is We Are Eves het erg handig.

Best We Are Eves Buys 2020
Laatst heeft We Are Eves de beste 10 producten van 2020 in 17 categorieën gepresenteerd. Op basis van alle reviews dus. Denk aan producten voor acne, de rijpere huid, vegan favorites, kroeshaar, zonbescherming, supplementen etc. Echt de moeite waard om de categorieën en producten te bekijken en onderzoeken.

10 Best Budget Buy 2020
Voor nu licht ik de 10 Best Budget Buy 2020 van We Are Eves uit. Een aantal producten heb ik zelf getest en van commentaar voorzien. ‘Best Budget’ is overigens een ruim begrip, maar voor mij betekent het ‘onder de 5 euro’.

NB! Mijn comments in oranje bevatten vetgedrukte links naar bepaalde producten en sites. Hopelijk zijn ze voldoende zichtbaar. Door de lockdown zijn veel fysieke winkels helaas gesloten.

Top 10 Beste Budget Cosmeticaproducten 2020 We Are Eves

1. Lash Princess False Lash Effect Mascara

Essence

Lash Princess False Lash Effect Mascara Essence - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Deze heb ik gekocht bij Kruidvat en ben erg enthousiast! Ik houd van stevige borsteltjes en gebruik daarom al jaren Glamour Doll False Lashes van Catrice (Kruidvat) en Miss Sporty Studio Lash 3D Volumytic (heel af en toe verkrijgbaar bij Action, maar ook elders online). Voor de Lash Princess mascara moest ik even uit mijn comfort zone, maar hij is terecht een Best Budget Buy. Mijn wimpers zien er echt langer en voller uit. En dat voor slechts € 3,39! Er is ook een waterproof Lash Princess verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat. Ik ben om!

Lees de reviews op We Are Eves >>>


2. Huid Haar en Nagels Tabletten

Kruidvat

Huid, haar & nagels tabletten Kruidvat - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Dit supplement voor huid, haar en nagels van Kruidvat heb ik volgens mij nog in huis en anders ga ik het opnieuw proberen. Met name voor mijn nagels. Heb een tijd lang nep (gel)nagels gehad. Supermooi, maar niet handig als je ineens veel gaat klussen in je eigen toko en later op een kinderboerderij. Ik mis ze wel, mijn vrouwelijke nagels. Heb nu lelijke stompjes, omdat mijn nagels telkens afbreken. Verwacht dus geen nail tutorials van mij, haha!

Lees de reviews op We Are Eves >>>


3. Velvet Teddy Lipstick

Mac Cosmetics

Velvet Teddy Lipstick Mac Cosmetics - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Lees de reviews op We Are Eves >>>


4. Prep + Prime Fix +

Mac Cosmetics

Prep + Prime Fix + Mac Cosmetics - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Lees de reviews op We Are Eves >>>

Dit product heb ik niet getest omdat ik een eigen favoriet heb, namelijk de Max & More Face Primer van Action. De verpakking is enigszins gewijzigd, maar ik zweer erbij. Het enige nadeel is dat de primer niet altijd op voorraad is bij Action. Moet soms meerdere filialen bezoeken en dan nog grijp ik vaak mis. Laatst was ie er weer en toen heb ik gelijk 2 flacons à € 1,99 gekocht. Just in case.

Max&More Face primer Action
Mijn favoriete primer van Action.

5. Liquid Camouflage High Coverage Concealer

Catrice

Liquid Camouflage High Coverage Concealer Catrice - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Ook deze concealer kocht ik uit nieuwsgierigheid bij Kruidvat, maar ik ben er niet blij mee. De reden is dat er overwegend lichte varianten verkrijgbaar zijn. Ik gebruik zelf de Essence 50 Warm Toast Camouflage + Matt Concealer, omdat deze wat donkerder is en beter past bij mijn complexie (en donkere kringen). Er is ook een Hazelnut Beige (36) en Desert Beige (048) van de Catrice Liquid Camouflage – High Coverage Concealer, maar die zag ik helaas niet in de winkel. Zelfs met de meest donkere variant (Honey, 015) zie ik eruit als crap, dus…no thanx! 😉

Lees de reviews op We Are Eves >>>

Essence 50 Warm Toast Camouflage + Matt Concealer - Kruidvat
Mijn eigen favoriete concealer / foundation van Essence.

6. Squalane Cleanser

The Ordinary

Squalane Cleanser The Ordinary - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Lees de reviews op We Are Eves >>>


7. Rozenwater

Kruidvat

Kruidvat Originals Rozenwater - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Het Rozenwater van Kruidvat Originals gebruik ik al een tijdje als extra reinigingslotion en is inderdaad erg fijn. Een aanrader voor € 2,29!

Lees de reviews op We Are Eves >>>


8. Pure Petroleum Jelly

Vaseline

Vaseline Pure Petroleum Jelly - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Seriously, is er naast WIFI ooit iets beters uitgevonden dan Vaseline? Dit goedje leent zich voor de meest uiteenlopende doeleinden. Right? Right! 🙂 Je koopt al een potje Vaseline voor € 2,59 bij Kruidvat. Ik gebruik het voornamelijk als lippenbalsem en handcrème, maar mijn voordeur valt sindskort ook weer soepel in het slot 😉

Lees de reviews op We Are Eves >>>


9. Hydrating Cleanser

Cerave

Hydrating Cleanser Cerave - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Lees de reviews op We Are Eves >>>


10. Ritual of Sakura Shower Foam

Rituals

The Ritual of Sakura Zensational Foaming Shower Rituals - Best Budget Buy 2020 - We Are Eves

Lees de reviews op We Are Eves >>>


Dat waren ze, de 10 Best Budget Buys van We Are Eves. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

L’oréal Paris Elvive Dream Lengths

Via We Are Eves ontdekte ik ook een fijne shampoo, conditioner en haarmasker van Elvive. Ik heb inmiddels behoorlijk lang, maar weerbarstig haar. Door het verven en de highlights is het wat droog en pluizig. Geld voor dure kappersproducten heb ik helaas niet en zie maar eens een goed en betaalbaar alternatief te vinden in de jungle die haarverzorging heet. Op basis van de vele positieve reviews op We Are Eves kocht ik de L’oréal Paris Elvive Dream Lengths shampoo, conditioner en het herstellend haarmasker in de aanbieding (3 voor 10 euro) bij Kruidvat. Het masker viel er helaas buiten, maar gelukkig kon ik er spaarpunten voor inleveren 🙂

L'oréal Paris Elvive Dream Lengths
L’oréal Paris Elvive Dream Lengths.

Mijn haarverzorgingsroutine

Tot nu toe heb ik alleen de shampoo en het masker gebruikt en ben dik tevreden. Graag deel ik mijn haarverzorgingsroutine met je:

Nadat ik mijn haar heb gewassen en flink uitgewrongen, verdeel ik een ruime hoeveelheid van het masker over mijn haar vanaf mijn oor naar beneden (dus niet vanaf mijn hoofdhuid!) en kam ik het voorzichtig door met een waterbestendige borstel. Tijdens het tandpoetsen, scrubben en scheren, laat ik het masker intrekken. Daarna was ik het met lauwwarm water uit en eindig ik met koud water. Als ik in the mood ben althans, want AAAARRRRGH, HELL!!!

Tijdens het uitspoelen voelt mijn haar zo zacht aan, heerlijk! Daarna ‘knijp’ ik het droog met een handdoek of oud katoenen T-shirt (gezien op TikTok!) en kam ik het door met een anti-klitborstel van Action. Vervolgens behandel ik het wederom vanaf mijn oor naar beneden met een serum en laat ik het aan de lucht drogen.

This Is It serum van Action
Mijn all time favorite haarserum is dat van This is it, een haarverzorgingslijn die speciaal is ontwikkeld voor Action door Orange Creatives in Naarden. Jammer genoeg zie ik steeds minder producten van This is it in de schappen bij Action, waaronder mijn favoriete serum. Het Intense Repair Keratin Hair Mask is ook fijn en nog her en der verkrijgbaar, maar ik zet voorlopig in op het haarmasker van L’Oréal Elvive Great Lengths. Better safe than sorry…

This is it No Frizz Hair Serum Action
This Is It’ kennelijk niet helemaal, aangezien deze producten uit de schappen van Action lijken te verdwijnen. Terwijl het No Frizz hair serum echt fantastisch is. Boehoe…🙁

Hegron Hair Serum van Action
Gelukkig zijn er goede, betaalbare alternatieve serums verkrijgbaar bij Action. Mijn tweede favoriet is die van Hegron op basis van arganolie à € 2,99. Er zijn meer haarverzorgingsproducten van Hegron standaard verkrijgbaar bij Action, zoals de Wonder Serum Spray en Anti Tangle Spray maar ik gebruik alleen het Hair Serum. Zie hieronder (geen link, helaas).

Hegron Hair Serum Action
Ook een fijn hair serum van Hegron, verkrijgbaar bij Action.

Styling
Nu mijn haar langer is hoef ik het minder vaak te wassen (1 à 2 x per week) en stylen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik door Corona, mijn herstel van een burnout, vrijwilligerswerk op kinder- en zorgboerderij De Oosterhoeve en gebrek aan een liefdespartner minder aandacht besteed aan mijn uiterlijk. Ik ga zelden geheel zonder make-up de deur uit, maar mijn haar zit tegenwoordig hoofdzakelijk in een ‘messy bun’. Heel soms draag ik het semi-los, doe ik mijn lenzen in en maak ik me iets meer op om me wat vrouwelijker te voelen in deze b(iz)arre tijd. Het enige wat ik dan gebruik is een serum tegen de droogte en een beetje EFFEX Max Volume Powder van Kruidvat (jammer genoeg niet online verkrijgbaar) om wat volume te creëren. Ik heb genoeg haar, maar op mijn kruin is het nogal een suffe bedoeling. Door wat haarpoeder op mijn hoofdhuid te strooien en mijn pony te stylen met een cheap ass föhnborstel, ziet het er ineens een stuk beter uit.

Me and my little ‘pony’ en hoodie van Zeeman op De Oosterhoeve.

EFFEX Max Volume Powder van Kruidvat
Er zijn meer hair powders verkrijgbaar van o.a. Andrelon en Taft, maar die zijn minstens twee keer zo duur als die van Kruidvat à € 2,99 (EFFEX) en echt niet beter. Je kan haarpoeder vergelijken met magnesiumpoeder voor turners: het zorgt voor een bepaalde stugheid en meer grip. Mijn devies: vergeet haarlak, gebruik haarpoeder voor meer volume en stevigheid. NB! Strooi het poeder vanaf ca. 40 cm afstand op je hoofdhuid en verdeel het goed door je hoofdhuid te masseren. Wedden dat je blij wordt? 🙂

Effex Max Volume Powder Kruidvat
Haarpoeder is dé oplossing voor iedereen met een ‘slappe pruik’.
Met mijn haar semi -los en lenzen in op mijn happy place De Oosterhoeve.

Haaraccessoires
Het liefst gebruik ik de Stay In Hair– haarklemmen van Zenner, in diverse formaten verkrijgbaar bij Kruidvat en ook online bij Etos. Door het anti-slipsysteem doen ze namelijk wat ze beloven: they stay in my hair 🙂

Zenner Stay In Hair haarklemmen
De ‘Stay In Hair’-haarklemmen van Zenner zijn top!

Verven en onderhoud
Ik heb het aardje naar mijn moertje en ontdekte daardoor al op vrij jonge leeftijd (eind 20) de eerste grijze haren. In mijn tienerjaren was ik fan van henna (auburn), maar ben gaandeweg overgegaan op de chemische rommel en bij voorkeur ravenzwart. Daarnaast heb ik mijn haar gebleekt, knalrood geverfd, superkort geknipt en weer laten groeien om het vervolgens weer te laten en knippen en (zelf) te kleuren. Toen ik eind april 2020 stopte met BOEL merkte ik pas hoe lang mijn haar ineens was! Zo dood als iets, maar toch. Ik besloot mijn pruik door mijn favoriete kapster Francis van JJ’s Hairartz in Den Bosch onder handen te laten nemen. “Er moet een stuk af, maar met baby lights ziet het er natuurlijker uit en ga je het grijs minder snel zien.” En zo geschiedde…

Uitgroei
Ik bespaar graag, maar zo min mogelijk op mijn haar. Om de 2 maanden laat ik door Francis de uitgroei bijwerken en de puntjes knippen. De ergste uitgroeiverschijnselen maskeer ik met de Colors To Cover uitgroeispray van Kruidvat à € 4,19 (nu 2 voor 5 euro!). De spray is verkrijgbaar in donkerbruin, middenbruin en donkerblond. Ik gebruik het alleen als tijdelijke oplossing, want het geeft behoorlijk af op mijn hoofdkussen en een regenbui zonder plu is funest (Hoiiiii, bruin voorhoofd!). Binnenkort laat ik meer baby lights zetten om het geheel nog iets op te lichten en uitgroei-vriendelijker te maken. Ik ben nog niet zover dat ik het helemaal grijs laat worden. Volgens Francis heeft dat pas zin als ik voor 80% grijs ben (zonder kleuring dus), maar dat duurt nog even…

Voor en na een uitgroeibehandeling…

Satijnen kussensloop
In verschillende media las ik dat een satijnen kussensloop beter is voor je haar. Ik heb geen moeite met niet-matchende kussens in mijn bed, dus kocht er één van Hotel Royal voor € 2,19 bij Action. Verkrijgbaar in lila, lichtblauw, grijs en lichtgroen. Er zijn ook complete satijnen dekbedovertrekken verkrijgbaar bij Action, als je dat prettig vindt (ik niet).

Satijnen kussensloop Action
Satijnen kussensloop van Action.

Tot zover de We Are Eves ‘Best Budget Buys’ van 2020 aangevuld met mijn persoonlijke favorieten.

Nieuwsgierig naar meer eerlijke product reviews? Download de gratis We Are Eves-app voor IOS of Android en deel je eigen ervaringen. Zo helpen we elkaar om onze ideale cosmetica te ontdekken.

NB! We Are Eves wordt vooralsnog gedomineerd door vrouwen, maar ik zie ook kansen voor mannen op het platform. Hopelijk wordt daar snel gehoor aan gegeven…

Ondanks de lockdown wens ik je een fijne kerst met een beperkt aantal ‘loved ones’ en een IN ALLE OPZICHTEN beter 2021.

Take care of yourself & each other! ♥

Liefs, Lon.
XXX