Haaaaai, ik was weer even van de radar tijdens de lockdown. Wat een akelige tijd is het toch, bah! 🙁

Ik heb weliswaar veel kleding gekocht (en verkocht) op Vinted, maar er gaat wat mij betreft niets boven fysiek shoppen bij de kringloop en tweedehands kledingwinkels. Ik mis het zo….

Maar hé, laatst mocht ik weer! Dertig volle minuten Private Shoppen bij IngeDinge tweedekans kleding, één van de leukste en goedkoopste tweedehands kledingwinkels in ‘s-Hertogenbosch (Kruiskamp).

Over IngeDinge en de kledingbank
IngeDinge is in 2014 opgericht door Inge Jeunink met als primair doel de Bossche Kledingbank te faciliteren, die in 2013 als stichting ontstond vanuit een andere tweedehands kledingwinkel in Rosmalen. De eigenaresse besloot echter een andere weg in te slaan, waardoor de kledingbank dakloos raakte. Bestuurslid Inge besloot daarop een tweedehands kledingwinkel te starten in een leegstaande winkelstrip aan de Kooikersweg in Den Bosch. Middels een anti-kraakconstructie kon ze aanvankelijk 2 panden betrekken, maar dit groeide al snel uit naar 3 en uiteindelijk naar 4 panden. De kledingbank werd namelijk uitgebreid met een speelgoedbank. De Bossche Kleding- en Speelgoedbank voorziet zo’n 3.500 kansarme stadsgenoten van gratis kleding en speelgoed, maar ook van gratis huishoudtextiel (linnengoed, hand- en theedoeken etc.), pyama’s en nieuw ondergoed + sokken die veelal worden gedoneerd door textielbedrijven. Om in de vaste lasten en in haar eigen onderhoud te kunnen voorzien verkoopt Inge tweedehands kleding in de winkel. Op maandag – en inmiddels ook op andere dagdelen i.v.m. de groeiende wachtlijst – staat de winkel echter ter beschikking van cliënten, die er op afspraak gratis kleding voor het hele gezin mogen uitzoeken.

Druk
Van 2013 tot 2017 zat ik zelf in het bestuur en verzorgde ik de PR & (online) communicatie voor de kledingbank en voor IngeDinge. Toen ik voor mezelf begon met GETECKELD ben ik daarmee gestopt, omdat ik me volledig op mijn eigen bedrijf wilde focussen. Even later kwam daar ook BOEL bazaar bij, dus: DRUK!

Herstel en vrijwilligerswerk
In een eerdere post vertelde ik dat ik door diverse omstandigheden burnout ben geraakt. Niet leuk, maar het gaat gelukkig stukken beter met me. Sinds enkele maanden volg ik een holistisch reïntegratietraject via het UWV en zie ik de toekomst weer zonnig tegemoet. Wat ik precies ga doen qua werk weet ik nog niet, maar ik heb gelukkig nog even de tijd om me te oriënteren. Naast mijn vrijwilligersjob bij kinder- en zorgboerderij De Oosterhoeve ben ik sindskort ook weer betrokken bij IngeDinge. Inge heeft het stokje namelijk overgedragen aan haar zoon Bas en die kon wel wat hulp gebruiken. En ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus ik draag een steentje bij door de socials te beheren en van content te voorzien. Misschien dat ik ook weer wat ga doen voor de kledingbank, maar dat hangt af van mijn herstelproces en toekomstige baan. We shall see…

Overname in lockdown
Bas heeft de winkel overgenomen in lockdown, dus er kwam geen rooie cent binnen. In no time een webshop opzetten is een hels karwei, weet ik uit ervaring. Helemáál voor een tweedehands kledingwinkel met 1001 items, zonder website en zero budget. Ik stelde daarom voor om exclusievere tweedehands merkkleding & vintage items te verkopen op Vinted. Ook een hoop werk, maar het werkte! 🙂

Voorjaarscollectie IngeDinge

Private Shopping
Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en kunnen klanten op afspraak shoppen bij hun favoriete winkels, zo ook bij IngeDinge. Geen 10-minuten-haastwerk, maar 30 minuten (en desgewenst langer) per 2 personen. Heerlijk, toch? 🙂 Ik nam zelf de proef op de som en scoorde 5 stuks voor 30 euro en ben er superblij mee! Ik maakte er een shoplog van die je kunt checken op YouTube:

Wil jij ook weer tweedehands kleding shoppen in Den Bosch? Maak dan een afspraak voor Private Shopping bij IngeDinge tweedekans kleding:

– dinsdag t/m zaterdag
– van 12h tot 16h
– maximaal 2 personen per 30 minuten
– mondkapje verplicht

Dit kan op 2 manieren:
– Bel Bas (06-30602878) of Jeanne (06-21270823)
– Plan zelf een afspraak op Facebook

En volg IngeDinge op Facebook en Instagram voor de laatste updates, inspiratie en ander leuks. Vanwege de overname zit er een leuke winactie aan te komen! 🙂