Ze zeggen wel eens dat je interieur je persoonlijkheid reflecteert. In dat geval zou je me ‘Eclectic Fantastic’ kunnen noemen 😉

Mijn woonkamer

In mijn huis zie je veel roze en licht groen/blauw op de muren in combinatie met knalgeel en een bonte verzameling aan (upcycled) kringloopvondsten, vintage items, krijgertjes en ruilwaar. Achter elk voorwerp schuilt een verhaal en dat vind ik juist zo leuk en boeiend. Er zitten heel wat uurtjes speurwerk in bij kringloopwinkels, Marktplaats, ruilgroepen op FB en rommelmarkten. Heerlijk vind ik dat!

Afgezien van de bank, de koelkast en het fornuis is zo’n beetje alles tweedehands, geruild, opgeknapt of zelfgemaakt, zoals het schilderij bij het groene kastje bij mijn werkplek. De meeste muurverf en lak kocht ik bij Kwantum en Gamma, met uitzondering van de groen/blauwe kleur. Die liet ik mengen bij de Verfdump-winkel, die jammer genoeg niet meer bestaat.

Vintage spiegel: Marktplaats
Kleed: Marktplaats
Schilderij zigeunerin: gewonnen op FB via Puik! (helaas ter ziele gegaan)
Bank: nieuw gekocht op home24.nl
Tafeltjes: gekregen van mijn tante (3 in totaal)
Zwarte staande spot: via ruilgroep op FB

Vintage plafonnière: kringloop
Accessoires: krijgertjes, ruilwaar en kringloop

Vintage spiegel
Deze vintage spiegel die deels uit rookglas bestaat, vond ik op Marktplaats. Niet heel goedkoop, maar ik moest en zou ‘m hebben!
Petrol lounge/ slaapbank: nieuw gekocht op home24.nl
Zelfklevende vitrage: kleurmijninterieur.nl
Kussenhoezen: gekregen, Zeeman, Flying Tiger en Action
Klok: Flying Tiger
Overige accessoires: gekregen, geruild, Zeeman, Wibra en kringloop

West Germany vaas (heb ook een kleinere variant): via ruilgroep op FB
Konijntje (led-lampje): Flying Tiger
Paars vintage vaasje: kringloop
Storytiles mini Den Bosch (schilderijtje / magneet): cadeautje van Marieke, eigenaresse van Oak in ‘s-Hertogenbosch
Superhero Rabbit kaart van HAM in een lijstje van Xenos
Nepbloemen: Wibra

tv-meubel
Groen tv-meubel: in bruikleen van vriendin Jessica
Planten en potten: gekregen van mama, krijgertjes, Groenrijk en Coop
Wit egeltje van keramiek: kringloop
LP’s: veelal gekregen, kringloop en geconfisceerd 😉

antieke buizenradio
Antieke buizenradio: gekregen van de vader van vriendin Naat
Lenco Platenspeler: voor een prikkie overgekocht van de vader van Naat
Versterker: voor 15 euro gekocht van DJ Leen / Q-moodz, die ‘m ook voor me installeerde. Held! 🙂
Mijn werkplek

Hoewel ik ben gestopt met BOEL en GETECKELD laat ik mijn werkplek voor wat hij is. Het is een fijne plek om te bloggen, mijn administratie te doen en muziek te streamen. Ik beknibbel graag, maar niet op ongestoord muziek luisteren. Vooral nu ik geen concerten en festivals kan bezoeken. Een abonnement op Spotify Premium was dus het eerste dat ik aanschafte toen de coronacrisis uitbrak. Daarnaast vind ik het heerlijk om te YouTube’en.

Kastje: gekregen en zelf geschilderd met verf van Gamma
Schilderij: gekregen van de maakster Ima van Bergen
Antiek buizenradiootje: verjaardagskado
Hertje: Wibra
Vintage schemerlamp: Mister Orange
Upcycled schemerlampje: makersmarkt Werkwarenhuis

Overige accessoires: gekregen, Wibra, Zeeman en kringloop
Vintage spiegel: kringloop
Schilderijtjes: familiestukken, krijgertjes en kringloop
Vintage lessenaar: Marktplaats
Vintage bureaustoel: via via gekocht

vintage prullenbak
Deze stunning vintage prullenbak met donkergroen velours en koperen beslag kreeg ik van buuf Dorien. Waar vind je zoiets tegenwoordig nog?
Antieke buffetkast met glas-in-lood: gekregen en zelf geel geschilderd
Bloemenschilderij rechts: familiestuk
Schilderijen links: familiestukken en kringloop
Groene vintage spot: geruild op FB
Accessoires: familiestukken, gekregen en kringloop
Roze muurverf: Kwantum
Houten underlayment platen tegen de muur: via via gekocht

Vintage spiegel
Ook deze anieke spiegel met rood fluweel kreeg ik van Dorien.
Ik vind ‘m machtig prachtig!
Mijn keuken

Het mag geen geheim zijn dat ik een pleurishekel heb aan koken. Ik ben best creatief, maar niet in de keuken. Wat een gedoe, joh. Bah! Ik ben dan ook master in het bereiden van eenpansgerechten waar ik 3 dagen van eet. Sinds ik vegetariër ben kook ik iets vaker, omdat er nog weinig lekkere vegetarische kant-en-klaarmaaltijden verkrijgbaar zijn. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in. De singles-markt is tenslotte b(l)ooming in K-Coronatijd en het aandeel veggies & vegans groeit met de dag.

Antieke tafel: kringloop en zelf roze geschilderd met verf van Kwantum
Formica stoelen: Marktplaats
Tafelkleed: gekregen van mama
Schilderij: kringloop
Koelkast: nieuw gekocht bij BCC
Magnetron: geruild op FB
Antieke hanglamp: gekregen
Accessoires: gekregen, kringloop, geruild, zelfgemaakt, kringloop, HEMA, Zeeman, Action & Wibra

Pastoe kast: via via gekocht
Krabpaal: op maat gemaakt door de Houtsmith via bijlien.nl
Roze muurverf: Kwantum
Schilderijen: Dee’s Nostalgics
Accessoires & boeken: familiestukken, gekregen/ kado’s, geruild, Xenos, Action, Wibra, kringloop en tweedehands via Bol.com

Mijn favoriete kringloopwinkels zijn Stichting Loods in ‘s-Hertogenbosch en Kringloop Tilburg en La Poubelle in Tilburg. Daar kan je nog mooie pareltjes vinden voor relatief weinig geld. Veel kringloopwinkels in Den Bosch zijn tegenwoordig behoorlijk aan de prijs, vind ik. Rommelmarkten heb ik al geruime tijd niet bezocht vanwege een overvolle agenda en Covid-19. Hoog op mijn ‘must visit-lijstje’ staat Allerhandel in ‘s-Hertogenbosch (Orthen). Deze sympathieke woningontruimer – gerund door vader en dochter – schijnt veel vintage, brocante, kitsch en rariteiten te verkopen tegen spotprijzen, die je ter plekke overeenkomt. Hulde aan handjeklap! Vanwege de beperkte openingstijden – en het feit dat ik eigenlijk niks nodig heb, haha! – ben ik er nog niet geweest. Hopelijk vind ik binnenkort een gaatje, want ik ben erg nieuwsgierig naar het assortiment.

Mijn slaapkamer

Welcome to my bedroom, een intieme plek die doorgaans weinig mensen te zien krijgen 😉 De oude twijfelaar met bijbehorende nachtkastjes kocht ik jaren geleden bij de kringloop. Hij was lelijk bruin, dus ik besloot ‘m wit te schilderen en licht op te schuren. De nachtkastjes kregen een likje roze verf en nieuwe porceleinen knopjes.⠀

Slaapkamer

Het bloemenschilderij, de kitsche vaas, de kroonluchter (roze geschilderd), het roze bedlampje, de wollen deken en het commodekastje (petrol geschilderd) zijn eveneens van de kringloop. De Delftsblauwe vazen zijn van mijn wijlen omaatje en het kitsche portret kreeg ik van een vriendin. Het dekbedovertrek kocht ik in de aanbieding bij Action en de petrol gordijnen (inmiddels flink gehavend door poezels Janus & Kiep) zijn van Kwantum. Het brocante groene damesfauteuiltje kreeg ik van een oud-collega. Zo blij mee! 😍 ⠀

Slaapkamer
Commodekastje: kringloop en zelf geschilderd
Delftsblauwe vazen: geërfd van mijn oma
Kitsch portret: gekregen van vriendin Naat

Vintage behang
Vintage behang: Vintage Wallpapers
Kitsche vaas: kringloop
Dekbedovertrek: Action

Het vintage behang is van Vintage Wallpapers (België), waar ik meer behang heb gekocht. Het aanbrengen van dit – zéér delicate – behang was een enorme uitdaging (lees: pokkeklus). Door de – in dit geval té dikke behanglijm – brak het behang doormidden. Aaarggghhh! Met dank aan mijn lieve vriendin Marie, die meesterschilder- én behanger is (niet in te huren, tenzij je dik betaalt, haha!), is het gelukt om alles netjes aan elkaar te plakken. Pffff…

TIP: VRAAG OM AANBRENGADVIES ALS JE VINTAGE BEHANG ONLINE BESTELT!

Vintage fauteuil
Lieve kater Muis leeft helaas niet meer, maar zijn favoriete fauteuiltje, dat ik kreeg van oud-collega Christel, nog wel. Doe ik nooit afstand van…
Mijn dakterras

Last but not least: mijn dakterras. Ik ben onwijs dankbaar voor de noeste arbeid van vriend Tinus en mijn ouders, dus dat verdient een aparte post ❤️⠀

Dakterras
Mijn dakterras is door bijzondere mensen is gecreëerd.
Hier besteed ik dan ook graag een aparte post aan in het voorjaar ♥

Ik heb nog een tweede slaapkamer, maar daar heb ik niet veel aan gedaan. Er staat een tweedehands logeerbed (geruild op FB), maar verder is het één grote kledingkast 😅⠀

Tot zover deze binnengluurder. Hope you liked it!

Hoe zou jij jouw interieur omschrijven en komt dit overeen met je persoonlijkheid? Laat het me weten in de comments!