Soms word ik benaderd door andere (beginnende) bloggers met de vraag of ze een gastblogje mogen schrijven. Afhankelijk van het onderwerp juich ik dat alleen maar toe. Ik kan me voorstellen dat het spannend is om een eigen blog te starten. Er komt namelijk meer bij kijken dan je denkt. Althans, dat vind ik. Anderen willen graag oefenen met schrijven voor het web en zoeken daarvoor een geschikt platform. Zoals Eva Prins, derdejaars communicatiestudent aan de Hogeschool Leiden, die een minor ‘PR en social media’ volgt. Het schrijven van blogs is een onderdeel van de minor. Eva woont in Amsterdam en in haar vrije tijd roeit, fotografeert en schrijft ze. Check haar leuke (budget) blog over het huren van (feest)kleding:

Door Eva Prins

“Tegenwoordig is het steeds normaler dat mensen minder kleding kopen en steeds vaker kleding huren of ruilen. Je kunt kleding huren bij een kledinghuurbedrijf en je kunt ruilen bij bijvoorbeeld een kledingruil bij jou in de buurt. Maar waarom is dit nu zo? En wat zijn de verschillende mogelijkheden om toch aan mooie kleding te komen zonder er veel geld aan uit te geven?

Kleding huren
Op het internet zijn talloze websites te vinden die kleding verhuren. Deze variëren van feestkleding tot smokings voor speciale gelegenheden. Of je nu een mooie jurk nodig hebt voor een gala of een smoking om jouw bruid naar het altaar te begeleiden, huren is in al deze gevallen niet meer ongewoon. Het dragen van een pak of jurk wordt ook steeds leuker wanneer je deze huurt. Je kunt namelijk bij iedere gelegenheid een andere outfit uitkiezen. Zo hoef je niet telkens hetzelfde aan.

Kleding ruilen
Wil je tijdens het gala van dit jaar niet dezelfde jurk aan als het jaar hiervoor? Dan kan je ook ruilen met iemand die in dezelfde situatie zit. Er worden tegenwoordig diverse kledingruilmiddagen of –avonden georganiseerd waar vrouwen en mannen kleding met elkaar kunnen ruilen. Zo kan je zonder geld uit te geven op een leuke manier zorgen voor een nieuwe garderobe.

Vintagekleding is hip
Het kopen van goedkope kleding is niet alleen meer normaal bij mensen met een laag inkomen, maar ook bij mensen die eigenlijk genoeg te besteden hebben en letten op de kleintjes. Diverse modebloggers plaatsen artikelen en reportages over kleding die zij voor een lage prijs hebben gekocht bij een kringloopwinkel.

Letten op de kleintjes
Het is al een tijdje bekend dat ons land op dit moment met een slechte economie te maken heeft. Hierdoor geven mensen minder geld uit in winkels. Ze doen beter hun best om producten die ze al hebben, een langer leven te geven. Dit betekent bijvoorbeeld een nieuwe zool onder oude schoenen. Ook stellen mensen grote aankopen steeds meer uit.

Heb jij een bruiloft, een gala of een andere speciale gelegenheid? Denk dan aan bijvoorbeeld www.smokingverhuurshop.nl. Zij verhuren smokings voor zowel mannen als vrouwen en kinderen tegen een lage prijs.”

Smokings

smokingverhuurshop.nl verhuurt feestkleding voor jong en oud