Er werd weer enthousiast gereageerd op mijn oproep over ‘Beautiful Budget Homes’, zo ook door Marjolijn. Sterker nog: ik had een dag later al een uitgebreid verslag met foto’s in mijn mailbox. Heerlijk! 🙂

Marjolijn heeft niet alleen een prachtig (budget) huis, ze verricht ook prachtig werk als eventmanager bij DeBroekriem. Zo organiseert ze onder meer events voor mede-werkzoekenden. Ja, u leest het goed: dit Tilburgse organisatietalent is beschikbaar voor een nieuwe uitdaging! 🙂 #justsaying

Goed, ik zal jullie niet langer ophouden. Veel kijkplezier en inspiratie gewenst!

Met wie hebben wij het genoegen?

“Ik ben Marjolijn van Heeswijk, 35 jaar, inmiddels 2 jaar gescheiden en single. Ik ben geboren in Goirle (in het bekende moederhotel Moedervreugd), maar ben opgegroeid in Tilburg. Ik woonde vlakbij het Textielmuseum (genomineerd voor de BGL Museumprijs, red), maar ik ben na mijn scheiding naar de Reeshof verhuisd. Toen was dat voor mij de beste oplossing, maar aangezien ik bijna elk weekend in de binnenstad te vinden ben is het toch best een eind terugfietsen (zo’n 30-45 min). Een pluspunt is wel dat ik in goede conditie en dus slank blijf 🙂

Ik ben sinds januari dit jaar werkzoekende en druk bezig om mijn toekomst opnieuw vorm te geven. Naast het solliciteren, bezoeken van netwerkbijeenkomsten, doe ik vrijwilligerswerk voor DeBroekriem en organiseer ik events voor werkzoekenden. Zo hoop ik zelf mijn kans op een baan te vergroten en kan ik mijn kwaliteiten goed inzetten. Daarnaast kook ik graag, bak ik met veel liefde taarten, dans ik salsa, doe ik aan bootcamp en ben ik dol op het bezoeken van kringlopen en rommelmarkten.”

Marjolijn

Wat staat er zoal in jouw budget home? 

“Mijn eethoek & ‘eyecatcher’ kast heb ik samen voor € 150 gekocht via een Facebook verkoopgroep. De greepjes heb ik online besteld bij www.porceleinenknoppen.nl. Mijn vader heeft de eetkamerstoelen voor mij opnieuw gestoffeerd. Via Marktplaats heb ik mijn tv-meubel voor € 85, het witte vintage stoeltje voor € 7,50 en de salontafel voor € 25. Van vriendinnen heb ik stekjes gekregen (plantjes in de gang), maar ik heb ook een aantal planten via Marktplaats gekocht: de pannenkoekenplant voor € 5, een varen voor € 3 en een sanseveria voor € 2,50. De grote plant in m’n huiskamer heb ik gered van een verhuizing en met liefde geadopteerd. Bij Kringloop Tilburg heb ik mijn prachtige bank gevonden voor slechts € 50! Mijn keukenmeubel hebben m’n ouders voor mij gekocht ter ere van mijn 35e verjaardag. Ze hebben deze gevonden via Marktplaats. Mijn vloerkleed heb ik gekocht bij een private vintage sale voor € 30. Zoals je aan mijn inrichting kunt zien hou ik van vintage, kaarslicht, ‘groen’ en kleur!

Oh ja, ik ben vooral verliefd op mijn bank. Deze zit en ligt echt heerlijk en past helemaal in het plaatje.”


Wat staat er nog op je verlanglijstje?

“Een antieke klok. Maar wat voor type, daar ben ik nog niet uit over uit. Het kan een staande klok zijn of misschien wel een koekoeksklok. Ook zoek ik nog een grote taartenstolp en een vintage make-up spiegel. Anyone?”

Heb je nog budget tips en fijne adresjes voor ons? 

“Mijn favoriete adresjes in Tilburg zijn: Kringloop Tilburg en La Poubelle. De shop-in-shop bij La Poubelle ‘Verhip’ is ook een bezoekje waard! Afgedankte spullen en materialen worden waar mogelijk ‘gered’. Oude, versleten meubels krijgen een opknapbeurt, door bijvoorbeeld een nieuwe bekleding of een lik verf. En uit de restanten van de oude bekleding ontstaan dan weer allerlei andere hippe producten. Elke eerste zaterdag van de maand is er een kledingmarkt bij kringloop Port Agora. Ik vind hier mooie kledingstukken voor slechts € 0,50!

Tips: Via Facebook groepen: Gratis af te halen in Tilburg, Ik wil er van af Tilburg en De Reeshof helpt, ruilt en biedt aan kom ik veel leuks voor weinig tegen. Via www.meukisleuk.nl weet ik waar de leuke rommelmarkten te vinden zijn. Garagesales zijn ook echt de moeite waard! In Tilburg ga ik graag naar de Armhoefse Akkers en binnenkort is er in de Reeshof de garagesale aan de Bijsterveldenlaan. Hier ga ik voor het eerst ‘snuffelen’.”

Waar kunnen we je volgen en/of ‘bevrienden’ ? 

“Je kan me vinden op Facebook, Twitter (gebruik ik niet meer actief), Pinterest en LinkedIn.”

Heel erg bedankt voor je gastvrijheid en tips, Marjolijn. Je enthousiasme werkt aanstekelijk! Ik wens je veel succes bij het vinden van een nieuwe dream job. Het is je van harte gegund.

P.s. geef even een seintje als ik deze blogpost kan updaten met “MARJOLIJN HEEFT EEN JOB!” 🙂

Heb jij net als Marjolijn een ‘Beautiful Budget Home’, ofwel een huis dat voor een groot deel is ingericht met low budget, tweedehands, geruilde of gekregen spullen? En vind je het leuk om anderen ermee te inspireren? Mail me voor meer info!