My budget home editie #2

Alweer de tweede editie van ‘My budget home’ waarin we een kijkje nemen in de woning van een budgetshopper. Dit keer blieken we binnen bij Lyona Marquerite (44) uit Leersum, die ik via twittermaatje Yolande Avé (waarvoor dank!) heb leren kennen.Tijdens het klussen stuurde ze me een heleboel mooie foto’s. Jammer genoeg kan ik er maar 10 plaatsen, dus ik moest een (moeilijke) keuze maken. Lyona heeft geen kinderen, wel 6 katten (vrouw naar mijn hart!) en ze koopt al vanaf haar dertiende tweedehands kleding en meubels. Momenteel is ze bezig met het schrijven van een ondernemingsplan. Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze iets met tweedehands spulletjes wil gaan doen. Niet zo vreemd als je haar mooie huisje bekijkt. Lyona wil zelf liever niet op de foto, maar gunt ons graag een blik in haar – grotendeels – tweedehands paleisje

De kast (foto 1) met de spiegels erboven is met uitzondering van de zilveren serie en de plant tweedehands en opgeknapt. De buffetkast (foto 2) is uit de jaren ‘30. Ik ben ruim een maand bezig geweest met schuren, gronden en verven. 

Het kastje / tafeltje met tijdschriften (foto 3) is van mijn oma geweest. Oorspronkelijk was het van donkerbruin gefineerd hout, dus het was een heel karwei om het mooi op te schuren. Het Japanse prentje (niet op de foto) is waarschijnlijk oud en heb ik hier in Leersum gekocht in de snuffelschuur. Ik heb een tijdje vrijwilligerswerk gedaan in een kringloopwinkel in Amerongen en daar heb de supergave jaren ‘80 radio/cd-speler met boxen (foto 4) gekocht.Toen ik nog in Utrecht woonde, waren het rommelwinkeltje in de Twijnstraat en de Emmaus mijn favoriete snuffelwinkeltjes. Daar heb ik de mand met Chinese theeset (foto 5) gescoord. De Jugendstil / art deco klok (foto 6) heb ik ergens in de jaren ‘80 op de verzamellaarsbeurs gekocht in Utrecht. Helaas, is het glaasje van de wijzerplaat een paar jaar geleden gesneuveld, heel jammer. 

De roze kaptafel (foto 7) is waarschijnlijk uit de jaren ‘20 of ‘30 en heb ik in de jaren ‘80 bij Milieukompas in Woerden gekocht. Er zat oorspronkelijk een spiegel van ongeveer 1,60m hoog in. Die was zo oud en verweerd, dat je niet meer zag dat het een spiegel was, dus die heb ik weggedaan. De kaptafel heeft ook nog een blauwe kleur gehad, maar daar kreeg ik snel spijt van. Ik ben nog steeds op zoek naar een spiegel van 40 cm breed en +/- 1.60 m hoog. Iemand?

Het kastje met de mandjes (foto 8) was gruwelijk lelijk donkerbruin – de kleur die je bij mij thuis niet zal zien – en heb ik gekregen. De mandjes worden nog wit gespoten. Het schilderij met boot (niet op de foto) is mijn laatste aanschaf bij de kringloopwinkel in Driebergen. Jammer genoeg, kun je niet zien hoe mooi het is gemaakt.

Bijna alles wat je ziet is tweedehands en één kastje heb ik zelf gemaakt, namelijk het kastje met de mozaïeklamp en uil (niet op de foto). Daarnaast verf ik vazen, poten of andere dingen en doe er iets leuks mee.

Ook zie je een foto van het meest kekke tasje ooit (foto 9) dat ik tweedehands heb gekocht in het Terre des Hommes-winkeltje in Wageningen. En de supermooie gouden schoenen (niet op de foto) voor € 7,- bij Emmaus in Utrecht. 

En last but not least: mijn pronkstuk! Ik gebruik dit als nachtkastje (foto 10).De kist is waarschijnlijk een examen werkstuk geweest dat ik een aantal jaren geleden heb gekocht in een tweedehands zaakje in Veenendaal. De lamp, die ik zeker al 20 jaar heb, heb ik vorig jaar eindelijk gepimpt door ‘m zilver te spuiten en van staalwolsponsjes een soort van lampenkapjes te maken. De zilveren hangers zijn van Zeeman de paarse haarclipjes van – jawel – Wibra! Helaas heb ik het al een paar keer moeten lijmen, omdat de lampjes niet genoeg steun meer hebben. Vandaar dat het ene lampje wat schuin staat. Gelukkig doet het licht het wel, ha ha!”

Lieve Lyona, heel erg bedankt voor je gastvrijheid en inspiratie! Wat jammer dat ik niet alle foto’s kan laten zien, want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard. Heel veel succes met klussen en natuurlijk met het opzetten van je eigen tweedehands zaakje. Als het zover is besteed ik er graag aandacht aan op mijn blog. Toi toi toi!