My budget home editie #6

Hoera, de extreme make over van ‘Slot Snuitensteyn’ is completed! Zoals beloofd, bied ik jullie een kijkje in mijn eigen ‘nieuwe’ budget home. Met ‘voor’ en ‘na’ foto’s, zodat je de verschillen kunt zien. Na 10 jaar was ik toe aan een nieuw interieur. Gevolg: wekenlang texen, schuren, lakken, behangen, poetsen en camperen in mijn eigen huis. Maar wat ben ik blij! Afgezien van het toilet en de badkamer hebben alle ruimtes in huis een nieuwe look gekregen. En dat allemaal met behulp van (veelal) low budget materialen, marktplaats, kringloopwinkels, rommelmarkten, bouwmarkten, discounters en ruilhandel. Enjoy!

tumblr_mxlkwxIQlh1s42vfno1_1280

Allereerst de woonkamer: de muur hebben we geverfd met mintgroene latex van de Verfdump. Deze winkel verkoopt verf van professionele kwaliteit tegen dumpprijzen. Het vintage behang (vintagewalpapers.be) zat er al op. Papa en goede vriend Martijn maakten met uiterste precisie een mooie radiatorombouw (CanDo, Gamma). De retro kast kocht ik ooit via via voor 40 euro. Het brocante tafeltje onder het schilderij kreeg ik van een collega. De zwarte lijst scoorde ik via DBruilt, de poster is van Plint. De retro schemerlamp (Mr. Orange) kreeg ik een paar jaar geleden van vriend Roel voor mijn verjaardag. Het bankje (Klippan, Ikea) kocht ik ooit tweedehands op marktplaats. De gehaakte kussens zijn van mijn moeders hand (check haar facebook pagina!), het gehaakte plaid is van de Hema outlet in de Arena in Den Bosch. De zwarte poef kocht ik voor 10 euro op marktplaats. De kitsche plakgordijntjes op het raam zijn van kleurmijninterieur.nl. Het witte buizentafeltje en het konijntje op de vensterbank kocht ik voor een paar centen bij Gemini.

woonkamer2

De prachtige, goudkleurige buffetkast kreeg ik van Temon en Niels, omdat zij ‘m niet door het trappengat kregen. Wat een pech voor hen en wat een mazzel voor mij! Ik heb ‘m opgeschuurd en knalgeel gelakt met zijdeglansverf van de Verfdump. Wat een klus was dat! De barok spiegel (Xenos) was eveneens goud, maar verfde ik petrolblauw met hoogglanslak van de Verfdump. Het muurtje verfde ik lichtroze met latex van de Verfdump. Het ronde Queen Ann tafeltje is een erfstukje van een oud-tante. Het witte kleedje is gehaakt door mama. De zelfgemaakte etagère kreeg ik van vriendin Jessica en het groene zelfgemaakte tv-meubel gaf ze me in bruikleen. Het oude tv-tje (met ingebouwde videorecorder, jawel!) kreeg ik ooit van een collega. De retro plafondlampen (niet te zien op de foto) komen van de kringloop.

uitgelicht1

Uitgelicht: o.a. staande schemerlamp van Mr. Orange, groen tv-meubel in bruikleen, dikke kat (privécollectie), brocante bijzettafeltje van collega, etagère gemaakt door Jessica met spulletjes van de kringloop, lijst met prent van hippie dame van Gemini.

uitgelicht2

Uitgelicht: De vintage vazen op de vensterbank heb ik via DBruilt, de nep orchideeën zijn van Wibra (1,99 per stuk). De überkitsche, maar oh zo mooie vazen kocht ik voor 15 euro (per set van 3) bij Gemini. De porceleinen egel en de pierot komen daar ook vandaan. Het gehaakte egeltje maakte mama. Het gele krukje is van de Hema outlet (5 euro) en mama haakte het kleurige hoesje, evenals de kussenhoezen. De gehaakte plaid is ook van de Hema outlet, het vossenkussentje van Primark.

uitgelicht3

Uitgelicht: Ja, ik heb een lampen-fetisj! De groene spot, de zwarte staande lamp, het aluminium spotje en de vintage hanglamp scoorde ik allemaal via DBruilt.

slaapkamer

De slaapkamer: het oude behang hebben we verwijderd en vervangen door een vintage behangetje van vintagewallpapers.be. Het behang was zo oud en kwetsbaar dat het scheurde als je er alleen al naar keek. Maar dankzij de expertise, discipline en het engelengeduld van vriendin Marie-Claire zit het er superstrak op! De muur rechts verfde ik lichtroze en het plafond wit met latex van de Verfdump. De kozijnen en de schuine balk werden wit gelakt door papa met verf van de Verfdump en de Action. Het oude grenen kastje kocht ik lang geleden op de Snuffelmarkt in de Brabanthallen. Het was ooit blank, toen wit en nu petrolblauw. De lijst erboven kreeg ik van vriendin Renate, de originele Delftsblauwe vazen en de drie kleine schilderijtjes zijn erfstukken van oma en de nepbloemen zijn van Xenos. Het bed en bijbehorende nachtkastjes kocht ik 10 jaar geleden bij de kringloop. Het ronde Queen Ann tafeltje staat nu beneden.

uitgelicht_slaapkamer

Uitgelicht: De nachtkastjes kocht ik samen met het bed. Ze waren eerst bruin eiken, toen wit en nu roze. De knopjes, de lampenvoet en het kapje zijn van Xenos, het retro kleedje van Mr. Orange en het kitsche beeldje van de rommelmarkt. De roze deken komt van de kringloop, het gehaakte sprei eronder is wederom van mama’s hand, de gordijnstof met blauw Brabants bont ruitje kocht ik bij een cheap ass stoffenwinkeltje en de moeder van Jessica maakte er gordijnen van. Het laminaat (Kwantum) kreeg ik geheel vergoed door de verzekering na een lekkage. De kroonluchter kocht ik lang geleden op de Snuffelmarkt in de Brabanthallen. Ik gaf ‘m een likje roze verf. Het blauwe hondje was onderdeel van een etalagethema van Shoeby waar ik 3 jaar heb gewerkt. Ik betaalde er liefst 2 euro voor tijdens een magazijnverkoop.

keuken

De keuken: een deel van de muur verfden we mintgroen, de rest wit. De rechthoekige eettafel verplaatste ik naar de logeerkamer. De ronde tafel scoorde ik via DBruilt. De formica stoeltjes kocht ik voor 20 euro (per 4!) op marktplaats. De vintage fruitmand is van de rommelmarkt, het oranje retro kleedje van de kringloop. De aluminium hanglamp hadden mijn ouders nog ergens liggen, de jaloezieën zijn van Kwantum. De oranje/gele theelichtjes kreeg ik gratis bij de 3 kitsche vazen bij Gemini. Het klokje, de magnetron de orchidee en de zwarte lijst heb ik via DBruilt, de poster is van Plint. De koelkast is nieuw (BCC), de oranje vaas is van Gemini en de vuilnisbak en de tegelstickers zijn van Xenos (9,95). Het fornuis is nieuw (BCC), de oranje fluitketel van le Creuset en de Brabantia keukenhulpjes aan het rek kreeg ik ooit kado van mijn zus. Het groene vergiet is een krijgertje en de rode ovenwanten heb ik via DBruilt. De inbouwkast schilderde ik lichtroze. De handgemaakte schaal rechts was een kado, de schalen ernaast zijn deels erfstukjes en deels van de kringloop. De oude gele blikken kocht ik bij Gemini, het cereal blik ernaast is van Snieklaas. De retro kastfolie kocht ik voor 1 euro per meter op marktplaats.

De trap: het sisaltapijt zat er al op toen ik de woning 10 jaar geleden kreeg. Hoewel onverwoestbaar, is het door de jaren heen wat vervuild en aangetast door de katten. Ik heb een huurhuis, dus ik een complete traprenovatie zag ik niet zitten. Papa heeft het tapijt gereinigd en de versleten delen op de treden ‘verdoezeld’ met trapmatten van Praxis. Netjes, toch?  De muur is vakkundig wit geschilderd door Martijn en papa lakte de houten randen.

trap

Het toilet: hoewel ik hier niks aan heb gedaan, is het wel één van de leukste ruimtes in mijn huis en dus het vermelden waard. Mensen die voor het eerst bij mij op bezoek komen en naar de wc gaan, blijven vaak langer zitten (of staan) dan gebruikelijk. Het is namelijk net een klein museum vol foto’s, schilderijtjes. Hollandse tegeltjes en religieuze objecten. Voor insiders: net ‘t Bonte Palet, maar dan nóg kleiner 😉

toilet
Dat was het wel zo’n beetje. De logeerkamer is ook geschilderd, maar helaas kon ik niet meer foto’s plaatsen. En sorry voor het vele scroll-werk. Over een tijdje hoop ik een wordpress site te hebben…

Tenslotte wil ik graag nog een paar mensen bedanken:
Allereerst mijn ouders die me zowel fysiek als financieel enorm hebben gesteund. Zonder hen was mijn huisje nooit zo mooi geworden. Papa, bedankt voor alle hulp bij het schilderen, schuren, lakken, timmeren, boren, lampen ophangen, vervoeren van spullen, opruimen en poetsen! Mama, bedankt voor alle prachtige haakwerkjes, zakken koffiepads, kuipjes kattenvoer en de heerlijke maaltijden! Jessica, bedankt voor de inspiratie en styling tips! Marie-Claire, bedankt voor het behangen van de slaapkamer! Tinus, bedankt voor het texen, sjouwen en het – samen met papa – op maat maken van de radiatorombouw! Ruben, bedankt voor het sjouwen, vervoeren van spullen en texen van de woonkamer! Dank, dank en nog eens dank!

Ik ben heel erg blij met het resultaat van de make over. Wat vinden jullie van mijn nieuwe budget home?