We worden dagelijks geconfronteerd met vreselijke beelden van oorlog, terreur en mensen in nood. Duizenden vluchtelingen riskeren hun leven door met een rubberbootje de oceaan over te steken, hopend op een veiliger bestaan en een betere toekomst. Velen overleven de barre overtocht niet. De tweejarige Aylan was één van hen. De foto van zijn levenloze lichaampje op het strand van Bodrum schokte de hele wereld. Afschuwelijk…

Gelukkig worden er overal in Europa hulpacties opgezet door burgers, die zich het lot van deze mensen aantrekken. Dat doet me deugd. Ik probeer zelf ook goed te doen, onder meer door me in te zetten voor Stichting Kledingbank & Speelgoedbank ‘s-Hertogenbosch. En door zo nu en dan aandacht te besteden aan mooie sociaal-maatschappelijke initiatieven, zoals de DO GOOD MARKET op zondag 27 september in ‘s-Hertogenbosch.

Do Good Market, de markt met social & local goods in ‘s-Hertogenbosch vindt vier keer per jaar plaats. Een selectie van lokale, creatieve en sociale ondernemers en organisaties uit de omgeving presenteren en verkopen bijzondere, zelfgemaakte producten met een sociaal doel. Ondernemende bewoners, creatieve ondernemers, zorgpartijen, buurtinitiatieven, social entrepreneurs, onontdekte koks, creatieve buren, enzovoorts kunnen zich inschrijven.

DO GOOD, want het zit ‘m in de kleine dingen

Deze gezellige zondagsmarkt staat vol met zelfgemaakte producten met een sociaal doel, lekkere hapjes, workshops en fijne muziek. Iedere editie vind je er een gevarieerd aanbod onder de passerelle van het Werkwarenhuis van Social label. Denk aan een drive-in timmershow, gerecyclede fietsen, culinaire lekkernijen, beschilderde tafelkleden etc.

Waar sociale, creatieve en lokale ondernemers elkaar ontmoeten 
Do Good Market is een plek waar mensen hun verhaal kunnen vertellen en sociale producten verkopen. Daarnaast is het ook een plek voor nieuwe ontmoetingen tussen deelnemers en bezoekers. Bezoekers kunnen door middel van bewondering, solidariteit en een aankoop iets goeds doen.

Waar: Werkwarenhuis Social label, onder de passerelle op Tramkade 20, ‘s-Hertogenbosch.
Tijd: 12:00-18:00 uur
Wanneer: 27 september 2015
Entree: gratis!

Meedoen?
Voor de eerste editie van de Do Good Market kan je je nog inschrijven. Via onderstaande links kom je terecht bij het inschrijfformulier voor productverkoop of workshops.

Prijs: standhouders kraamprijzen: € 50,00 (organisaties) € 15,00 (particulieren). Meer info: www.sociallabel.nl.

Over Social label
Social label, een initiatief van Simone Kramer en Petra Janssen uit ‘s-Hertogenbosch, werkt samen met ontwerpers en werkplaatsen van diverse maatschappelijke organisaties en sociale bedrijven in Nederland om nieuwe kansen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Aan de eerste Social label-producten hebben diverse ontwerpers hun naam verbonden: Piet Hein Eek, Roderick Vos, Marc Mulders en Dick van Hoff. Social label staat voor unieke betekenisvolle producten die het verhaal vertellen van de maker. Over zijn vakmanschap en de liefde voor zijn product. De trots die hij voelt als hij zijn product presenteert of verkoopt. In het Werkwarenhuis kan het grote publiek kennis maken met Social label, de makers en de gemaakte producten. Diverse werkplaatsen tonen en verkopen hun producten in de landelijke conceptstore in ‘s-Hertogenbosch. Lees meer op www.sociallabel.nl.  

DO GOOD, DOE MEE!

Simone en PetraPetra en Simone van Social label

SocLabel-Tramkade-240415-115-683x1024