Als ik iets leuk vind, dan is het als ik word benaderd met de vraag of iemand mag deelnemen aan de rubriek ‘My budget home’. Hoewel ik genoeg mensen ken met een prachtig low budget interieur vol creatieve vondsten zit niet iedereen te wachten op binnenbliekers. Gelukkig zijn er uitzonderingen en mogen we zo nu en dan een kijkje achter de schermen nemen. Persoonlijk vind ik het altijd erg inspirerend om te lezen hoe anderen de prachtigste pareltjes voor een prikkie scoren, of zelf de mooiste dingen maken of vermaken. Deze week kreeg ik een spontane mail van Desiree de Vreede. Onder de zeer toepasselijke naam ‘Budgethome’ geeft zij – via feestboek en Instagram – allerlei budget interieurtips. Vandaag leidt zij ons rond in haar nieuwe woning in Nijmegen en vertelt ze hoe ze de beste koopjes verzamelt.

Met wie hebben wij het genoegen?
“Ik ben Desiree, 28 jaar en ik woon samen met Danny in een nieuwbouwhuis in Nijmegen, vlakbij het station en centrum. Ik werk als docent rekenen-wiskunde op de PABO van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Een geweldige baan, waar ik iedere dag met veel plezier naar toe fiets. We wonen hier pas sinds eind juni, dus een aantal verhuisdozen staat nog onuitgepakt op ons te wachten. Toch voelen we ons al helemaal thuis en ben ik dagelijks bezig met het nog gezelliger maken van ons plekje. Verder ben ik vaak druk met DIY-projecten, leuke budget items scoren en de veranderingen in het interieur vastleggen, waardoor mijn Instagram-account ‘Budgethome’ overuren maakt.”

Wat staat er zoal in jouw budget home?
“Deze oude (originele) legerkist tikten we voor €35,00 bij Nijmeegs Jopie op de kop. We gebruiken hem als salontafel, het is een ideale hoogte. Nijmeegs Jopie (militaire dumpwinkel) heeft ook een website, zeker de moeite waard om even te kijken. Het dressoir hebben we via een Belgische site besteld (www.meubis.be), omdat ‘ie daar een stuk goedkoper was dan in Nederland. Ik hou van de stoere retrolook van dit meubel.”

2 Dressoir

“We zijn erg blij met onze zithoek en hangen vaak op de bank met een boek of we kijken een serie. Onze bank en lamp komen van Pronto, de kussens zijn van Primark (€8,00) en de hamamdoek van de Action (nog geen €4,00). De leren poef komt van Marktplaats en de locker hebben we voor €50,00 bij Praxis gekocht (maar is helaas niet meer te koop).”

3 Bank

“Van deze stoel hebben we er twee, ze staan in de woonkamer als extra zitplaatsen. Ik heb ze gevonden via Marktplaats en we betaalden €100,00 voor de twee stoelen samen. De vrouw van wie we ze kochten vertelde dat zij ze zelf ooit op het Waterlooplein had gekocht en dat ze echt al tientallen jaren oud zijn. Ze zitten in ieder geval nog heerlijk! Het kussenhoesje is een van mijn DIY-projecten, het was namelijk ooit een blouse met een gaatje erin. Het krukje kochten we bij de Kwantum in de sale voor €5,00 en de platenspeler (Crosley) is het oogappeltje van mijn vriend.”

4 Stoel

“Ik ben eerlijk gezegd geen keukenprinses (een pizza laat ik nog verbranden), maar in ons nieuwe huis is het een van mijn favoriete plekjes. Iedere ochtend ontbijt ik aan de bar en kan ik rustig wakker worden. De barkrukken zijn oude architectenstoelen van de Hogeschool van Wageningen. Ik kocht ze bij KSB Den Bosch (in Vlijmen), zij verkopen allerlei gebruikte kantoorartikelen. Je moet goed zoeken, maar soms zit er een pareltje tussen! Het krukje rechts is trouwens van de Hema (€1,00) en ook het wandrekje (dat we nog steeds moeten ophangen) komt daar vandaan (€7,50).”

5 Keuken

“Dit is een van mijn nieuwste aanwinsten; een tijdschriftenrek van VTwonen. Ook via Marktplaats gekocht en met een beetje onderhandelen mochten we ‘m voor €27,50 ophalen. Hij past precies tegen het muurtje, dus ik ben er heel blij mee! Het zwarte krukje hebben studenten van SintLucas in Boxtel ontworpen en deze is geproduceerd bij Gispen. Tot voor kort was ik werkzaam bij SintLucas, dus het is ook een mooie herinnering.”

 6 Rek

“Het meest blij ben ik met onze eettafel. Ik vond hem op Marktplaats en dacht gelijk, dit is ‘m! De mensen van wie we hem overnamen hadden hem twee jaar geleden op maat laten maken en toevallig was deze maat ook voor onze woonkamer perfect. We mochten de tafel voor €60,00 ophalen, echt een gelukje dus! Het enige probleem was dat we geen vervoer hadden waarmee we de tafel op konden halen. Uiteindelijk hebben we hem met drie man sterk lopend opgehaald. Het was gelukkig niet zo ver, maar er werden wel wat wenkbrauwen opgetrokken toen wij zo over straat gingen.”

7 Tafel

Wat staat er nog op je verlanglijstje?
“Ik wil heel graag nog iets moois voor aan de muur. Ik twijfel nog over een Ixxi of dat ik een print wil laten drukken op textiel. Maar ik ben ook al tijden op zoek naar een mooie grote landkaart in zwart/wit, dus als die op mijn pad komt dan geef ik die een mooi plekje aan onze muur.”

8 Quote

11 Cactus

Heb je nog budget tips voor ons?
Ik ga graag naar rommelmarkten, tweedehandswinkels en naar de kringloop in Nijmegen (Het Goed, heeft verschillende vestigingen door het hele land). Maar als het regent, of als ik gewoon lekker op de bank hang, breng ik heel wat tijd op Marktplaats door. Mijn tip is om eens niet op zoek te gaan naar iets specifieks, maar in je eigen buurt te zoeken bij ‘huis & inrichting’. Wie weet wat voor verborgen schatten je tegenkomt! Ook vind ik het een aanrader om zelf eens creatief aan de slag te gaan. Ik ben niet extreem handig, maar een planten- of kaartenhanger kan iedereen maken!”

9 Hanger 10 Kaartenhanger

Hartelijk dank voor je bijdrage en gastvrijheid, Desiree. Ik ben weer een hoop wijzer geworden! 🙂

Meer budget home tips ontvangen van Desiree? Volg haar dan op feestboek en Instagram.

Ben jij ook trots op jouw low budget interieur en gun je ons een kijkje in jouw keuken? Stuur dan een mailtje naar lonneke@thedevilwearswibra.nl en ik vertel je er meer over. Gluur ook eens binnen bij de andere mooie budget huizen, waaronder mijn eigen stek.