Veel Nederlanders hebben en wíllen geen creditcard. Vanwege de hoge kosten of omdat ze zichzelf willen behoeden voor onverantwoorde aankopen. De redenen zijn legio. En hoewel je tegenwoordig vrijwel overal kunt pinnen of met iDeal betalen, is soms toch een creditcard vereist. Bijvoorbeeld om apps te kunnen kopen in de Google Play / Apple App store of als je een hotel wilt boeken. Wat doe je in zo’n geval? Op AllesZonderCreditcard.nl vind je allerhande alternatieve (online) betaalmethoden voor de creditcard. Hèndig! Maar er is meer…

16 bespaartips van (budget) bloggers

Voor een blog item over geld besparen vroeg AllesZonderCreditcard.nl me of ik een ultieme bespaartip heb. Daar moest ik even over nadenken. Ik heb wel honderdduizend bespaartips! Maar goed, met het oog op de feestdagen (en ja, ik ben rijkelijk laat met deze post…) heb ik toch een duurzame tip doorgegeven. Benieuwd wat ik tipte? Check de blog van AllesZonderCreditcard.nl. Je leest niet alleen mijn tip, maar ook die van 15 andere (budget) bloggers. Doe er je voordeel mee!

Dobbelspel met gebruikte spullen

Ken je het befaamde dobbelspel waarvoor iedereen 2 cadeautjes koopt (meestal één leuk en één kutkado) voor Sinterklaas of kerst? Ik speel het elk jaar met familie en vrienden. Dikke pret! Dit keer besloten we echter niets te kopen, maar 2 dingen in te pakken die we zelf niet meer gebruiken. Alles was toegestaan: een miskoop, meuk uit je kerstpakket, cadeau van je ex (-schoonouders) of een ‘prachtig’ souvenir. Ik heb zelden zó hard gelachen en was oprecht blij met de buit; een gevulde picknick-mand, heupflesje, gietijzeren erfstuk en bluetooth speakers. Wat jij niet (meer) leuk vindt, kan een ander veel plezier bezorgen. Het kost bovendien niets en je spaart het milieu. Need I say more? Ook leuk voor oud & nieuw!

P.s. willen enkele chickies hun (kut)cadeaus op komen halen? Ze staan gruwelijk in de weg. You know who I’m talking to 😀

Fijne traditie: Chicksmas met de meiden!

Nieuwe FB-groep: Ik heb te geven in Den Bosch

Een nieuw project waar ik je een andere keer graag meer over vertel is de FB-groep Ik heb te geven in Den Bosch. Waarom zou je goede spullen (zoals meubels, kleding, huisraad en speelgoed) en etenswaren weggooien als je er een kansarm gezin blij mee kunt maken? Er leven meer mensen in bittere armoede dan je denkt. Zelfs je buurman of buurvrouw! In deze besloten groep kan je gratis goederen en etenswaren aanbieden. Of vragen als je er dringend om verlegen zit. Ik heb te geven in Den Bosch is een initiatief van The Devil en BOEL en bedoeld om de minderbedeelde medemens een handje te helpen. ‘s-Hertogenbosch is just a start ♥

Alvast een fijne jaarwisseling en een liefdevol 2019 gewenst!