Het stond al geruime tijd op mijn wensenlijstje: kringloopshoppen in Tilburg. Ondanks dat het slechts een kwartiertje rijden is vanaf Den Bosch, was het er niet eerder van gekomen. Tot een tijdje terug! Vriendinnetje Jes (check Nest Styling!) nodigde me uit. De mussen vielen van het dak en in haar auto met ARKO (Alle Ramen Kunnen Open) tuften we richting Kruikenstad.

Kringloop Tilburg

First stop: Kringloop Tilburg. Ik volg deze sympathieke en creatieve kringloopwinkel al een tijdje op Instagram. Het bevlogen team van medewerkers en vrijwilligers maakt de leukste foto’s. Sinds kort hebben ze ook een apart IG-account voor tweedehands kleding en ontwikkelden ze een eigen merchandise lijn. De liefde en het enthousiasme straalt ervan af. Oh, en vergeet hun Spotify list niet! 🙂

Mijn eerste impressie: wat is het hier netjes! Alle kleding hangt op kleur en soort, wat het heerlijk overzichtelijk maakt. En alles is zeer betaalbaar!

vintage stoeltjes Kringloop Tilburg

Liefde voor oude stoeltjes!

piano Kringlooop Tilburg

Zullen we ‘m kopen voor BOEL? Play me!

Tweedehands kleding Kringloop Tilburg

De buit! Exclusief mijn allerliefste Muis, die ik onlangs heb moeten laten inslapen 🙁

Ik kocht een jurkje, sjaal, denim shorts en een zwarte top voor een luttele € 9,50. Waar koop je tegenwoordig nog een complete outfit voor dat bedrag? Bij Kringloop Tilburg dus. Checken die toko!

Adres: Ceramstraat 12 | 5013 BB | Tilburg
Web | Feestboek | Instagram (kringloop) | Instagram (mode)
Tel. 013 577 1778

The House of Cool

Daarna reden we door naar The House of Cool, waar we helaas voor een gesloten deur stonden. We hoorden wel muziek, dus na wat ‘gejoehoe!’ kwam de klusjesman naar buiten. “Zijn jullie dicht? Wat jammer! We zijn HELEMAAL uit Den Bosch gekomen. Mogen we niet heel even rondneuzen?” *wink wink*
Dat mocht van de lieve meneer. The House of Cool was voorheen als shop-in-shop gevestigd in Kringloop Tilburg, maar beschikt tegenwoordig over een eigen loods vol vintage parels. Damn, wat een snoepwinkel. Ik keek mijn ogen uit!  En de prijzen vallen reuze mee. Het liefst richt ik BOEL compleet in met de spullen van The House of Cool, als het doorgaat. Die groene Chesterfield…hebb0n!

Chesterfield The House of Cool

OOOOOOOOOOH!

The House of Cool dentist

Welke tandarts wil/durft dit vintage juweel in zijn of haar praktijk te plaatsen voor de ‘mooi’? Je hebt gegarandeerd een goed verhaal 🙂

The House of Cool Tilburg

Vintage ten top

The House of Cool vintage radios

Check al die oldskool radio’s voor 25 euro!

The House of Cool vintage benches and couches

Deze bank vind ik ook zo cool!

The House of Cool vintage chairs

En deze beauties dan?

The House of Cool vintage vacuumcleaner

Stofzuigen wordt ineens leuk met deze mooierd

The House of Cool vintage benches and couches

Hier wacht je toch graag op?

The House of Cool vintage rotan bamboo furniture

Prachtig vintage rotan setje!

Tip: The House of Cool heeft beperkte openingstijden, dus bel van tevoren voor een bezoekafspraak!

Adres: Petrus Loosjesstraat 7A | 5013 BW | Tilburg 
Web | Feestboek | Instagram
Tel. 013 – 590 2665

La Poubelle

Half gesmolten en zeiknat van het zweet checkten we in bij kringloopwinkel La Poubelle. Minder ‘hip’ dan Kringloop Tilburg en The House of Cool, maar absoluut een bezoekje waard. Ik dook weer tussen de vele kledingrekken, maar bezweek haast aan de hitte in het pashok. Wat ik vooral leuk vind zijn de items van VERHIP, het atelier van La Poubelle, waar afdankers worden geupcycled tot de meest coole kleding, meubels en woonaccessoires. Ze zijn weliswaar iets duurder, maar er zit een hoop werk, liefde en creativiteit in. En dat zie je. Het is dat ik bijna flauwviel, anders had ik een te gek spijkerjack of stoffen cactus gekocht. Zo tof!

Verhip La Poubelle Tilburg

VERHIP maakt te gekke upcyclede items

VERHIP La Poubelle Tilburg cactus

Zoals deze stoffen cactussen. Geen water nodig!

Adres: Hoevenseweg 3 | 5017 AD | Tilburg
Web | Feestboek | Twitter 

Villa Pastorie

Man, wat waren we toe aan verkoeling en voedsel! We hadden al veel gehoord en gelezen over de herontwikkeling van de Tilburgse Piushaven, dus daar gingen we op af. Na een zeer korte wandeling (we waren immers oververhit), belandden we onder een afdakje in de tuin van van Villa Pastorie. Halleluja! Jes bestelde een heerlijk taartje (wisselende kaart) en ik de soep van de dag: een wortelsoep met gember en koriander, geloof ik. Jammie! Oh, en een huisgemaakte limonade. Ook lekker!

Villa Pastorie wordt gerund door de gastvrije Michel en Hanneke Deneef. Hun langgekoesterde droom was een eigen bed & breakfast. Maar waar en hoe? De antwoorden kwamen vanzelf toen ze in 2012 per toeval tegen een oude pastorie aanliepen.

Met Villa Pastorie durfden zij hun droom te gaan leven. Creërden ze het verlengstuk van hun huis. Hun doel: gasten de gezelligheid en hartelijkheid laten beleven zoals zij die thuis dagelijks beleven. Gasten een bijzonder moment laten ervaren. En uiteindelijk: vol passie en enthousiasme het mooiste en meest gastvrije plekje van Tilburg realiseren. “Als dat gelukt is, zijn wij tevreden.” Wat ons betreft zijn ze daar al ruimschoots in geslaagd.

Villa Pastorie Tilburg

Wat een fijne plek!

Villa Pastorie Tilburg

Villa Pastorie Tilburg

Villa Pastore Tilburg

Heerlijke soep en home made lemonade!

Adres: Hoevenseweg 2 | 5017 AE | Tilburg
Web | Feestboek | Instagram

En hiermee eindigt ons kringloopavontuur in Tilburg. Wat een (hot) genot! Er zijn vast meer leuke kringloopwinkels en tweedehands shops in 013, dus tips zijn welkom. Wat zijn jouw favorietjes?

Liefs van Lon en Jessica ♥