Misschien heb je er al iets over voorbij zien komen op feestboek: BOEL073. Naast The Devil en GETECKELD droom ik ervan om een sociale onderneming op te zetten in mijn hometown ‘s-Hertogenbosch. Ik had nog niet genoeg te doen, toch? 😉 Graag vertel ik je meer over onze ambitieuze plannen. En wie weet, kunnen wij ook JOUW droom verwezenlijken? Read all about it!

Je droomt van een eigen winkel of galerie, maar waar haal je in vredesnaam het geld vandaan? Om een pand te huren heb je niet alleen een behoorlijk startkapitaal, maar ook een lange adem nodig; de meeste huurcontracten hebben een looptijd van minstens 5 jaar. Kon je maar ergens voor weinig geld een ruimte huren, waar je zonder al te veel risico jouw producten of creaties kunt presenteren en verkopen. Op een inspirerende plek waar je samen met andere kleine (startende) ondernemers en/of amateurkunstenaars kunt pionieren, sparren en groeien…

Goed nieuws: die plek gaat er komen in het centrum van Den Bosch!
We have a dream

Sinds 2016 werken Monique Bredeveld en ik (Lonneke) aan ónze droom: het realiseren van broedplaats voor kleine, creatieve ondernemers. Monique en ik kennen elkaar van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank, die we met een klein clubje vrijwilligers hebben opgezet. We begonnen met niets, maar inmiddels is de kledingbank een (financieel) gezonde stichting met tientallen vrijwilligers, die vele kansarme gezinnen helpen. Vorig jaar hebben Monique en ik onze bestuursfuncties neergelegd om ons o.a. op onze eigen bedrijfjes GETECKELD en Brevit Advies & Training te kunnen richten. Maar het sociale bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Lonneke Voets en Monique Bredeveld

Lonneke (l) en Monique in Oeteldonk

BOEL073: co-creatief & sociaal ondernemen

Een van de doelen van BOEL073 [under construction] is de zelfredzaamheid van (startende) creatieve ondernemers en makers bevorderen door betaalbare winkel- en exporuimte te faciliteren. Omdat we met een gezamenlijk kassasysteem werken hoef je je shop niet zelf te bemannen, al verwachten we wel dat je minimaal 1 dag per week aanwezig bent. We doen het tenslotte samen, ofwel co-creatief. Daarnaast kunnen er voor een laag tarief ruimtes voor workshops, meetings en demonstraties gehuurd worden en bieden we gratis flexwerkplekken aan ZZP’ers. Ook voorzien we in stageplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder begeleiding kunnen ze werkervaring en arbeidsritme opdoen en zo doorstromen naar betaald werk. Je hoort het al; bij BOEL073 gebeurt een BOEL moois.

moodboard BOEL073

get-in-the-mood-for-BOEL073-board #1

Doen we nog meer? Jazeker! We helpen en adviseren je ook bij je marketing & communicatie, de inrichting van je shop, je financiën en BTW-aangifte. Jouw succes is ons succes.

Shops-in-shop, kunstwissel en podium

Bij BOEL073 werken we met een zogeheten shops-in-shopformule. Vanaf een paar tientjes per maand huur je een schap, kast, tafel of complete unit van een aantal vierkante meters. Middels een modulair systeem kan je je shop naar eigen wens en inzicht inrichten. De minimale huurtermijn is 3 maanden. Van beginnend fotografen en kunstenaars vragen we een bescheiden percentage van de omzet in ruil voor exporuimte. Verkoop je niets, dan betaal je ook niets. Al gaan we daar natuurlijk niet van uit 🙂 De kunstcollectie wisselt om de maand; zo houden we de boel levendig en kunnen we zo veel mogelijk makers een podium bieden. Ook organiseren we regelmatig lezingen, (culinaire) events, akoestische muzieksessies en DJ-sets. The stage is all yours!

moodboard BOEL073

get-in-the-mood-for-BOEL073-board #2

Duurzaam

BOEL073 is duurzaam in alle facetten. Je shopt er uitsluitend unieke producten. Ze zijn zelfgemaakt, (her)gebruikt of eerlijk geproduceerd, doch betaalbaar! Het interieur bestaat grotendeels uit gerecyclede bouwmaterialen en vrijwel alles wat je ziet is te koop; van het meubilair tot de kunst aan de muur. Bij BOEL073 eet en drink je bovendien (h)eerlijk en gezond voor een zacht prijsje. We geloven ook in een duurzame samenwerking met creatieve ondernemers die elkaar inspireren en verder helpen.

moodboard Boel073

get-in-the-mood-for-BOEL073-board #3

Hoe ziet BOEL073 eruit qua ‘look & feel’?

moodboard BOEL073

get-in-the-mood-for-BOEL073-board #4

Nou, zoiets dus. Een mix van natuurlijk, gerecycled, tweedehands, vintage, zelfgemaakt, design en fun.

En wat vind je zoal bij BOEL073?

BOEL073 aanbod

ARE YOU WITH US?

Heb jij net als wij een BOEL ambitie en spreekt onze filosofie jou aan? Wil je jouw producten of kunst verkopen op een creatieve plek waar ruimte is voor zelfontplooiing, ontmoeting en samenwerking? En wil je met weinig startersrisico je eigen bedrijf opbouwen?

Laat dan van je horen door een mail te sturen naar info@boel073.nl. We zijn benieuwd naar jou, je motivatie en jouw product of dienst. We zitten nog in de conceptfase, maar hoe meer creatieve zielen, hoe sneller we onze (en jouw!) droom kunnen realiseren.

We kijken naar je uit!

Een BOEL groeten,

Lonneke & Monique

Ps. Zullen we alvast connecten op LinkedIn? Lonneke / Monique. Leuk!

Met dank aan www.raakshalle.nl (Haarlem), www.velerlei.nl (Tilburg), www.101winkels.com (Zwolle), www.urbanhopper.nl (Strijp-S, Eindhoven), www.conceptgallery.com, www.diariodesign.com, www.barriobars.com, www.1001pallets.com, www.dfmexico.co.uk, www.bizjournals.com/milwaukee, www.boterham.amsterdam, www.101winkels.com, www.rexshop.co.uk, Pexels en Pinterest voor de inspiratie!