Georgina Colors to Cover Kruidvat

Je kent het wel. Net als ik word je ‘bejaardenblond’ met een prachtige uitgroei. Daarom pak je regelmatig een thuiskleuring of ga je naar een kapper. Want die uitgroei lijkt steeds sneller te groeien…

Ik ga zelf de laatste jaren naar een prettige kapper, maar goedkoop kan ik die nou niet noemen. Om de boel bij te houden, zou ik er eigenlijk elke vier weken naartoe moeten. Maar dat vind ik én te duur én te vaak én te ongezond.

PPD

Geadviseerd wordt om je haar niet al te vaak te verven. De hoofdchirurg van het London Breast Institute Kefah Mokbel in Londen adviseert in The Times (bron: De Telegraaf) om maximaal vijf keer per jaar – dus ongeveer om de 10 weken – je haar te verven. De stof die vooral wordt verdacht van negatieve gezondheidseffecten is PPD: p-phenylenediamine, dat ook allergische reacties kan veroorzaken.

We hoeven niet in de stress te schieten – er komt meer onderzoek – maar voorzichtig zijn kan nooit kwaad. Bovendien is het beter voor de gezondheid van je haar en voor je portemonnee.

Uitgroeispray

Minder verven dus. Of je gebruikt… uitgroeispray! Ik testte een aantal merken, waaronder L’Oreal Magic Retouch, John Frieda, Syoss en Kruidvat eigen merk. Ze bevielen allemaal goed, maar mijn voorkeur gaat uit naar Kruidvat Colors to Cover, omdat daar vaak een aanbieding voor is en de prijs sowieso prettig is. Voor € 3,99 kleur je je (grijze) wortels makkelijk bij

Georgina uitgroeispray

Borstelen

Het is het makkelijkst scheidingen in je haar te maken en daar licht de spray over te verstuiven. Ik vind het dan zelf goed werken om mijn haar te borstelen met een zachte borstel met echt haar voor een onopvallend, natuurlijk effect. In het begin deed ik dat niet en zag het er nogal vreemd uit, zeker als het haar vochtig werd. Een aanrader dus.

Zo zie je maar weer dat je voor weinig geld je haar kan bijkleuren zonder het te verven. Kruidvat Colors to Cover is verkrijgbaar in 3 kleuren: blond, middenbruin en donkerbruin. Je kunt de sprays zowel online als in de winkel kopen.

Colors to Cover

Ter aanvulling…

Colors to Cover KruidvatLonneke: “Wat grappig dit! In mei 2017 schreef ik al een blogje over Kruidvat Colors to Cover. Ik heb alleen nooit laten weten wat ik ervan vond (sorry…) Nou, ik gebruik de spray nog steeds! Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de donkerbruine spray wat lastiger aan te brengen is. De eerste paar keer had ik ook een donkerbruin voorhoofd 😀 Inmiddels kan ik er beter mee uit de voeten en ik kan je zeggen: het werkt perfect! Een tijdje geleden had ik last van acute haaruitval. Ik werd wakker en na het douchen ontdekte ineens een kale plek. Bloedonderzoek wees niets uit, dus de huisarts weet het aan stress. Inmiddels begint mijn haar weer aan te groeien, maar je begrijpt vast dat ik me kapot schrok 🙁

Met Colors to Cover heb ik de kale plek kunnen camoufleren door direct op mijn hoofdhuid te sprayen. Je kunt dus haast spreken van een ‘life saver’, want ik schaamde me best wel een beetje…

Colors to Cover is na één wasbeurt verdwenen (althans, bij mij), dus je moet de spray regelmatig aanbrengen. Zorg dat je je voorhoofd bedekt als je de spray gebruikt. Mijn devies: eerst sprayen en daarna pas je gezicht opmaken! Dan kun je nog eventuele vlekken wegpoetsen zonder dat je make-up naar de haaien gaat.”

Welke producten gebruiken jullie voor je uitgroei? Voor zowel blond als donker haar? We horen het graag!

Liefs, Georgina & Lonneke