Bosch by Addy meets Budget by Lonnie

Als marketeer bij Theater aan de Parade verzorg ik niet alleen de marketing & publiciteit voor theatervoorstellingen, maar ook voor events die de Bossche schouwburg faciliteert of co-produceert. Denk aan Theaterfestival Boulevard, F for Fashion, het Oeteldonkse carnaval, de Literaire Manifestatie en Opera op de Parade. Supercool al zeg ik het zelf.

Krent

Één van de krenten in de pap was de fashion show van ons aller-Addy van den Krommenacker van afgelopen zaterdag. Vijfendertig jaar geleden had de Bossche couturier zijn eerste grote show in Theater aan de Parade. Gisteren presenteerde hij er zijn ‘Bosch by Addy’ haute couture en ready-to-wear collectie geïnspireerd op het werk van Jheronimus Bosch. Moet ik nog vertellen dat de beroemde schilder ook uit Den Bosch komt en we dit jaar zijn 500ste sterfdag vieren met een grote overzichtstentoonstelling in het Noordbrabants Museum, nee toch?

IMG_20160313_003447Überwauw! 

IMG_20160313_180751Show stopper: de bruidsjurk!

Prinsessenjurk

Addy kon natuurlijk niet achterblijven en creëerde een werkelijk prachtige collectie jurken met elementen uit het drieluik De Tuin der Lusten. De oooh’s en aaah’s waren niet van de lucht. En terecht. Je kan zeggen wat je wil over Addy, maar hij ontwerpt verdomd mooie creaties. Elke vrouw zou tenminste één keer in haar leven een prinsessenjurk van Addy moeten mogen kunnen dragen, voor zover dat correct Nederlands is.

IMG_20160313_004736Yellow is the new black

IMG_20160313_004942Ready to wear collectie ‘Bosch by Addy’

Première

Goed, ik had dus de eer om mee te werken aan de show. Voor een recessionista als ik liggen de designs van Addy niet bepaald binnen handbereik. Zelfs de ready-to-wear collectie is mijlenver boven mijn budget. Aan mijn lijf geen Addy dus. Prima, maar wat trek je in vredesnaam aan naar de ‘première’ inclusief ontvangst op de rode loper, flitsende camera’s en BN’ers? ‘Gek genoeg’ staan de bekende ontwerpers niet in de rij om mij in hun designs te laten shinen. Ook prima. Maar dan trek ik ook aan wat ík leuk vind!

IMG_20160313_134255Pernille La Lau is één van Addy’s ‘muzes’

Handsome

Ik ben ervan overtuigd dat je vanzelf gaat stralen als je iets draagt waar je je lekker in voelt. Voor mij is dat geen strakke jurk waarin ik niet kan ademen. No f*cking way, dat ik me een hele avond druk ga maken om mijn bierbuikje en kipfilets! Ik heb bovendien geen abonnement op de zonnestudio, dus iets bloots is ook geen succes. Vriendje R. liep eveneens te stressen, want zijn enige witte overhemd wilde maar niet uit de kreukels en in zijn enige nette pantalon zaten vetvlekken. Dus die trok uiteindelijk zijn lievelings baggy spijkerbroek aan met het enigszins gekreukelde, witte overhemd, een stropdas en nette Converse All Stars. Hartstikke handsome!

Budget by Lonnie

Ik koos zelf voor mijn zwarte jurkje met witte hartjes van H&M dat ik voor € 8,00 in de uitverkoop kocht, een groen vestje (eveneens van H&M en een krijgertje van collega Steph, want die had er 2), een zwarte 200 denier panty van Primark (€ 4,50) en groene pumps van Bristol (€15,00). Ik maakte het af met een zwarte clutch (waar NIKS in past!) van IngeDinge voor € 2,50, een groen haarbandje met strik (Claire’s) en groene oorbellen van SIX. Het duurste onderdeel van mijn outfit was de Rimmel  Provocalips lippenstift die ik droeg. Maar die blijft dan ook een week zitten.

Budget by Lonnie

Achteraf gezien maakten we ons druk om niks, want zo fancy was het allemaal niet. Gelukkig maar. Addy was bovendien de bescheidenheid zelve, dus wie bepaalt de dresscode van een (high fashion) première eigenlijk? De wannabes die er omheen hangen? Ik heb in elk geval ontzettend genoten van de show. In mijn H&M’tje. ‘Bosch by Addy’ meets ‘Budget by Lonnie’. Hoog tijd voor een low fashion modeshow met bier en bitterballen!