Aangezien ik elke week wel een leuk koopje scoor en jullie het misschien interessant vinden om te weten:
a) wat het is
b) wat het kostte
c) waar ik het scoorde
ga ik proberen om hiervan wekelijks verslag te doen. Ik zeg ‘proberen’, want door met mijn drukke werkzaamheden schiet het bloggen er de laatste tijd vaak bij in. Heel jammer, maar het is niet anders. Life is all about priorities, niet waar?

Enfin, mijn catch van deze week zijn eigenlijk meerdere catches, namelijk 7. Afgelopen zondag vond er een rommelmarkt plaats in Wijkgebouw De Slinger in Den Bosch. Het liefst bezoek ik iedere week een rommelmarkt, maar ook daarvoor heb ik helaas te weinig tijd. Dit was echter een buitenkansje, aangezien De Slinger bij mij om de hoek zit. Rond 15.30 uur besloot ik een kijkje te gaan nemen. Het was er warm en druk en het rook er heerlijk naar zweet 😉 Afgezien van een enkele handelaar stonden er voornamelijk particulieren met hun oude zooi. Kleding, huisraad en de halve inboedel van een stel dat binnenkort naar Spanje emigreert. Van hen kocht ik liefst 4 boeken voor 1 euro per stuk. Ik ben dol op thrillers. Hoe luguberder, hoe beter. De duistere kant van de menselijke geest fascineert me mateloos. Mede om die reden ben ik ooit Rechten gaan studeren, omdat ik criminoloog wilde worden. Althans, dat dacht ik. Na twee maanden had ik er echter al tabak van. Een rechtenstudie is alles behalve spannend, geloof me. Uiteindelijk koos ik voor een opleiding Communicatie en besloot ik mijn fascinatie voortaan te voeden met thriller-romans, horrorfilms en spannende series.

Catch of the week!

Catch of the week!

De Britse schrijfster Mo Hayder (o.a. bekend van Vogelman, De Behandeling, Tokyo etc) en de Noorse auteur/ex-profvoetballer/popmuzikant Jo Nesbø (o.a. van De Vleermuisman, De Sneeuwman en Het Pantserhart > check bol.com) zijn enkele favorieten. Van het stel kocht ik Duivelswerk van Mo Hayder en 3 titels van thriller-auteur Dean Koontz. Hoe populair de e-Reader ook mag zijn, er gaat niets boven échte boeken. Ik koop ze veelal tweedehands op Bol.com of leen ze van iemand anders. En als ik ze uit heb geef ik ze vaak weer door aan anderen. Zo hebben er meer mensen plezier van.

Wie zijn jullie favoriete thriller-schrijvers? Ik sta open voor goede suggesties. Trefwoorden: duister, luguber, horror, mysterie, (zieke) geesten. Turn offs: fantasy en science fiction.

Bij een andere kraam kocht ik een lelijk kleedje. Het zoveelste lelijke kleedje kan ik wel zeggen, want ik heb een fetisj voor kleedjes. Gehaakte kleedjes, retro kleedjes, tafelkleedjes, vloerkleedjes; ik houd ervan. Dit kleedje viel me gelijk op, terwijl het niet eens in het zicht lag. Het is namelijk mooi van lelijkheid. Ik betaalde er € 2,50 voor. Ik heb er nog geen concrete bestemming voor, maar dat hoeft niet perse. Het ligt nu op de bank lelijk te wezen.

Bij 2 dames, vermoedelijk moeder en dochter, viel mijn oog op dit shirt van Expresso met neon oranje stippen. Ik mocht het meenemen voor € 2,50. Jammer genoeg is het te klein, dus als ik iemand er blij mee kan maken? Het is maat 40, maar valt kleiner. De stippen zijn in werkelijkheid feller. Mail maar als je interesse hebt!

shirt van Espresso

Aan het einde van mijn rondje zag ik dit geinige vintage-style vaasje. Hartstikke nep, maar voor € 0,50 kon ik het niet laten staan. Het staat inmiddels op de vensterbank in de keuken.

IMG_20150301_144301

zwart/rood/wit vaasje

Tot zover mijn ‘Catches of the Week’. Niet verkeerd, toch? Volgende week weer een nieuwe low budget aankoop in de spotlights. Ik zeg: tot dan!