*** DUCKFACE ALERT ***

Het kan maar vast gezegd: deze blogpost bevat aardig wat getuite lippen. Maar ook heel veel coole zonnebrillen!

Eerlijk gezegd vind ik zonnebrillen een verschrikking. Een noodzakelijk kwaad dat beslaat en van mijn zweterige neus glijdt. Daarom verdwijnt ie meestal al na 10 minuten in mijn tas. Zonder hoesje, want dat vergeet ik natuurlijk mee te nemen. Gevolg: bekraste of verdwenen glazen, verbogen pootjes en een beschadigd montuur. Dure zonnebrillen zijn echt niet aan mij besteed. Ik koop ze het liefst zo goedkoop mogelijk, want dan doet het niet zo’n pijn als ik er weer eens bovenop ga zitten.

Hartjesbril
Ondanks mijn antipathie heb ik een zwak voor zonnebrillen. Lees: doldwaze zonnebrillen. Ze kunnen me niet gek genoeg zijn. Als ik een maffe bril zie moet ik ‘m hebben, ook al draag ik ‘m niet of nauwelijks. Hoewel, de hartvormige zonnebril die ik vorig jaar bij Flying Tiger kocht heb ik veelvuldig gedragen. Hij zit namelijk heerlijk en heeft een buitengewoon positief effect op de medemens. In Griekenland had ik zo een handeltje kunnen beginnen, want iedereen wilde mijn bril. En ook op Rock Werchter kreeg ik veel complimentjes. Niet zo vreemd, want je wordt spontaan vrolijk als je ‘m ziet, laat staan draagt. En dat voor 5 euro!

Glasses_flying tiger_2(Duckface nr. 1)
Deze hartjesbril is mijn favoriet. Verkrijgbaar in diverse pastelkleuren.

Zo’n beetje alle zonnebrillen van Flying Tiger zijn te gek, want origineel en hartstikke goedkoop. Zo was ik al tijden op zoek naar een zonnebril met blauwe glazen en ik vond ‘m bij Flying Tiger. Het montuur is lichtblauw met panterprint. De pootjes zijn redelijk dun, waardoor ie ook lekker zit als je een haarband draagt.

Glasses_flying tiger_1Vet of niet? 

In de categorie ‘hysterische zonnebrillen’ vond ik er een met zwart/wit geblokt montuur met daarop een dinosaurus en een eland. Hoe kom je erop? Applaus voor Flying Tiger!

Glasses_flying tiger_3(Duckface nr. 2)
Deze zonnebril van Flying Tiger wint de orginaliteitsprijs! 

De collectie zonnebrillen van Flying Tiger wisselt regelmatig en is alleen in de winkel te koop. Het loont echt de moeite om af en toe binnen te lopen en verschillende brillen te passen. Zelfs vriendin Kitty, die werkelijk geen enkele zonnebril mooi vindt, is geslaagd bij Flying Tiger! Er zijn trouwens ook erg leuke kinderzonnebrillen verkrijgbaar voor een paar euro.

Tally Weil
Een ander, bijzonder exemplaar dat ik vaak heb gedragen is de rode zonnebril van Tally Weijl. Ik kocht ‘m voor vier euro zoveel en, nadat ie was afgeschreven, vond ik ‘m een jaar later in de Sale voor € 0,99. Zelden was ik zo gelukkig. Ik heb er zelfs een blogje aan gewijd…

bril3Ook bij Tally Weijl vind je soms bijzondere zonnebrillen voor weinig

Andere adresjes waar je leuke zonnebrillen voor een klein prijsje (lees: onder de 10 euro) online kunt kopen zijn C&A, Hema, Kruidvat en H&M. Offline slaag ik ook regelmatig bij Etos, New Yorker, Big Bazar en SIX. En natuurlijk bij outlets en op festivals.

 
Zonnebrillen2Nog meer duckfaces en zonnebrillen!

Wat zijn jullie favoriete low budget zonnebriladresjes? Of heb je een dure zonnebril waar je extra zuinig op bent? Selfies met jouw favoriete exemplaar zijn welkom!