Er zijn van die dagen dat ik naar de kringloopwinkel moet. Omdat ik iets nodig heb of een gril wil bevredigen. Ik word namelijk erg blij van thrift shoppen. Extreem blij zelfs. De kringloopwinkel van Woningopruimer Gemini in Hintham (vlakbij Den Bosch) is een van mijn favorieten. Ik kan er úren rondstruinen.

Afgelopen vrijdag had ik weer zo’n hunkering naar kringloop. Bovendien zocht ik een houten tafeltje en parasol voor op mijn dakterras. En die vond ik! Maar ik zag nog veel meer moois dat ik graag met je deel. Voor mij gaat er haast niets boven een middagje thriften, vooral als ik schatten ontdek die ik in woonwinkels nooit zou vinden. Spullen met een verhaal, een geschiedenis. Ik probeer me dan voor te stellen waar die stoel of dat kastje ooit stond. Bij een omaatje dat is overleden? Of in een oude loods? De medewerkers weten de herkomst niet altijd, wat ik persoonlijk een beetje jammer vind. Voor mij draagt het namelijk bij aan de beleving. Ik snuffel ook altijd tussen de schilderijen, tafelkleedjes, het servies en de kleding en ga altijd met iets bijzonders naar huis. Voor mijn gevoel althans.

Vintage hoekbank

Vrijdag viel mijn oog gelijk op de vintage skai-lederen hoekbank. Geen idee waar ie vandaan komt (uit een wachtkamer of caravan?), maar als ik een geschikte keuken had, was ie beslist de mijne geweest. De bank moet echt in een dichte hoek staan, omdat ie daar ooit voor gemaakt is. Dat zie je namelijk aan de constructie. De zittingen zijn opklapbaar, dus je kan er een hoop zooi in kwijt. Ook supercool voor in een restaurant of eetcafé! De prijs: € 145,00

Gemini_1

Nog meer vintage!

Niet iedereen houdt ervan, maar ik kan geen genoeg krijgen van vintage (design) meubelen. De zwarte lederen fauteuil met hout vind ik fantastisch! Niet heel goedkoop (€ 85,00), maar ik vermoed dat het design is. Eames? Artifort? Als je het denkt te weten, tell me!

Gemini_2

De zwarte retro poef vind ik ook geweldig. In perfecte staat en mooi gecapitonneerd. En je kan er rommel in opbergen. Ideaal! Volgens mij kost ie € 13,50, maar het kan ook € 18,50 zijn. Ik heb niet alle prijzen onthouden. Bovendien waren niet alle meubels geprijsd, zoals de retro bijzet/salontafel met chromen voet en de oldskool stoeltjes. Ik vind ze erg cool!

Gemini_3

En hoe cute is de witte rotan kinderstoel? Ja, toch? Of de retro (Brabantia) medicijnkastjes? Geinig! Formica tafels? Altijd goed! En dat oude metalen rek had ik ook graag meegenomen als ik er plek voor had.

Even voor de duidelijkheid: de afgebeelde meubels heb ik niet allemaal gekocht. Ik laat je slechts zien wat er zoal te verkrijgen is bij Gemini. Een impressie dus. Neemt niet weg dat ik alles had willen meenemen!

Gemini_4

Wat ik wél meenam…

Ik zocht dus een laag houten tafeltje voor op mijn dakterras. Ook al was dit niet wat ik voor ogen had nam ik het toch mee. Feitelijk zoek ik een rond parasoltafeltje dat ik over de parasolvoet kan plaatsen met een gat erin. Dit tafeltje is daarvoor te laag, maar het staat perfect naast mijn halfronde loungebank. En dat voor € 5,00. Vriend Tinus, die ook mijn waanzinnig mooie loungebank timmerde, gaat het parasoltafeltje waarschijnlijk op maat maken. Het is namelijk onvindbaar op internet of in de winkel voor een redelijke prijs. Oh ja, ik nam dus ook een parasol mee voor € 2,50. Een oudje met gezellige kleurtjes. En buigbaar! Hij is eigenlijk net iets te klein, maar voorlopig kan ie ermee door. Een foto volgt nog.

DakterrasMijn heerlijke dakterras in wording (dit is niet de parasol van Gemini)

Vinyl

Hoewel ik dit keer geen vinyl kocht ben ik vastbesloten om binnenkort een paar uurtjes te gaan snuffelen. De collectie is zo uitgebreid dat ik door de lp’s het bos niet meer zie. Grote kans dat ik een muziekkenner meeneem, die me wegwijs maakt. Ik heb nog niet zo lang een platenspeler en weet dus niet zo goed waar ik op moet letten. Donald, ga je mee? 🙂

Kleding

Bij Gemini kost alle kleding slechts € 1,50 per stuk met uitzondering van merkkleding, schoenen en nieuw spul. Ik kocht een spijkerrokje, zwart rokje, een harembroek (niet op de foto) en een blauw hemdje (idem).

En een goedfoute paarse zonnebril voor € 2,00! What else? In mijn vorige blog lees je meer over mijn zonnebril-fetisj.

Gemini_zonnebril

De kringloopwinkel van Gemini is gevestigd aan de Graafsebaan 24 in Rosmalen (Hintham). Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op de website of volg Gemini op feestboek.

Gezocht: jouw mooiste kringloop pronkstuk!

Wat is jouw mooiste kringloopvondst ooit? Ik interview je er graag over voor de rubriek ‘Mijn budget pronkstuk’ met foto’s en al. Stuur een mailtje naar lonneke@thedevilwearswibra.nl voor meer info. Leuk!