Onlangs ben ik toegetreden tot de Budget Club van de KaatClub. Aan de hand van 5 thema’s (huishouden, administratie, gezin, gezonde leefstijl en time management) maakt Kaat Mossel korte metten met chaos in het huishouden van de moderne moeder. Middels handige tips, trucs, columns, artikelen en een dosis nuchterheid biedt Kaat je tools om de malle molen prettig draaiende te houden. Herkenbaar? Word dan lid van de KaatClub!

kaatclubovaalkopie

Voor de Budget Club van Kaat Mossel schreef ik deze week mijn eerste gastblog: ‘Het leed dat kinderkleding heet’:

“Menig ouder kent het ‘probleem’: kinderen groeien als kool. In no time zit je met een voorraad kleertjes, die te klein zijn om te dragen, maar te goed om weg te gooien. Wat te doen?

Verkopen
Er zijn legio manieren om kinderkleding te verkopen. Op Marktplaats.nl bijvoorbeeld, maar daar is het aanbod zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien kleven er diverse nadelen aan; het kost veel tijd om alle kleertjes te fotograferen, advertenties te maken en het verkoopproces te monitoren. Mocht je hier geen trek in hebben, overweeg dan eens om de verkoop uit te besteden. bij VintyKids en VintageKids kun je online (merk)kinderkleding verkopen. Zij doen het werk, jij krijgt een deel van de opbrengst. Ook zijn er fysieke tweedehands kledingwinkels waar je kleding kunt inbrengen op basis van consignatie. Als iets wordt verkocht, krijgt de inbrenger een percentage van de omzet. Prinsen & Prinsessen in ’s-Hertogenbosch is hiervan een goed voorbeeld. Maar er is vast een winkel in de buurt waar je terecht kan.

Ruilen
Veel moeders ruilen onderling kleding van hun kroost. Een kledingruil-party is ook leuk; nodig vriendinnen met kinderen uit en maak er een gezellig ruilmiddagje van. Of avondje. Zonder kids. Mét rosé. Verder bevinden zich op Facebook tientallen groepen waar je kinderkleding kunt ruilen. Elke regio heeft zo zijn eigen ruilgroep. Daarnaast zijn er diverse online ruilplatforms als Krijgdekleertjes.nl. Kindermodeblog.nl maakte er zelfs een speciale app voor: ruiljekleertjes.com. Toch liever fysiek ruilen? In den lande worden regelmatig kledingruilbeurzen, zoals De Waslijn Kids,  georganiseerd. Of organiseer er zelf een in samenwerking met De Waslijn of Little Green Dress!

Weggeven
Als bestuurslid van Stichting Kledingbank ’s-Hertogenbosch kijk ik de armoede vaak recht in de ogen.Vorig jaar leefden 1,2 miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens. De Voedselbanken kunnen de toenemende vraag nauwelijks aan. En iemand die geen geld heeft voor voedsel heeft het doorgaans ook niet voor kleding. Kinderkleding doneren aan de kledingbank is dus ook een uitstekende optie. Je weet dan zeker dat het goed terecht komt, anders dan wanneer je de kleertjes in een KICI-container dumpt. Wil je hier meer over weten, lees dan het artikel dat ik in samenwerking met een andere blogster schreef: “Bedenk goed wat je met je oude kleding doet!”.

Hopelijk heb ik met deze tips het overtollige-kinderkleding-leed enigszins kunnen verzachten. Zo niet: krijg de klere!”

Kijk voor meer handige tips & trucs op de site of volg Kaat Mossel op feestboektwitter en pinterest.

Bio