Tijdens mijn zoektocht naar een houten (laden)kastje voor naast het oude lerarenbureau dat ik laatst kocht, stuitte ik op twee fantastische advertenties op Marktplaats. Voor Barbies.

Peaches ’n Cream Barbie

Voor zover ik me kan herinneren heb ik niet veel met Barbies en Sindy’s gespeeld. Ik had er wel een paar en ook wat meubels en zo, maar echt heel boeiend vond ik ze niet. Sommige vriendinnetjes van de basisschool hadden een compleet Barbie-dorp. Met een groot huis, buitenverblijf, zwembad, manege inclusief paarden en zelfs een supermarkt. Best indrukwekkend allemaal, maar meestal waren we het na een halfuur beu en gingen we buiten spelen. Ik was overigens wel supertrots op mijn ‘Peaches ’n Cream’ Barbie. Die nam ik altijd mee naar het Barbie-dorp. Ken had echt de hots voor haar, maar hij mocht niet mee in het zwembad. Ga weg, viespeuk! Mama vond haar laatst in de opslag, stralend als altijd in haar mooie perzikkleurige jurk. Oké, ze rook een beetje muf.

Ik zei dat ik haar niet meer hoefde, dat ze naar de Speelgoedbank mocht. Maar als ik de vraagprijzen op ebay zie, heb ik een beetje spijt…MAM!
barbie-peaches-n-cream

Peaches ’n Cream Barbie

Vintage meubels

In mijn herinnering waren/zijn Barbie-spullen nogal plastic fantastic met veel roze en bling. Op Wikipedia las ik net dat de pop van Mattel al sinds 1959 bestaat. Barbie is dus al bijna 58 jaar!  Ze heeft dus de 60’s en 70’s meegemaakt. Ik vraag me dan gelijk af of er vroeger ook LSD slikkende hippie Barbies waren met bell bottom broeken en okselhaar? En luisterden ze naar The Beatles op een grammofoonspeler? Vast niet.

Maakt niet uit.

Barbie had blijkbaar wel een huis, hoewel van karton. Maar de meubels waren toen al designer en nu dus vintage. Althans, dat ontdekte ik vanavond op Marktplaats. Check this out: (klik op de foto’s voor de linkjes naar MP en ebay)

barbie_retroBarbie huis van karton uit 1962

barbie_retro3Hoe übercool zijn deze vintage Barbie meubeltjes?

barbie_retro2En deze oldskool Barbie kast dan? 

Zandbak

Ik vind dit echt te gek. Het is dat ik geen kinderen heb, maar ik zou dit soort meubeltjes kopen voor mijn oude Barbies en Cindy’s en ze doorgeven. Ook al ruiken ze muf. De Magische Speelgoedboom (wie kent ‘m niet?) wordt eveneens van generatie op generatie doorgeschoven. Geen kind dat het merkt, toch? Of je koopt ‘m nieuw voor 80 euro (!). Speelgoed van vroeger is nog altijd leuk, ondanks dat kinderen op steeds jongere leeftijd met digitale snufjes in aanmerking komen. Ook prima. Al is het alleen maar om ze ‘zoet’ te houden. Heel eerlijk, ook al heb ik geen recht van spreken? Ik denk dat die gasten beter af zijn met eenvoudige dingen. Ik merkte het afgelopen zomer tijdens Theaterfestival Boulevard in het nieuwe Josephkwartier. De schuimvormpjes voor De Stoptrein en de zandbak waren dé bom. Just saying…

magische-speelboom-jubileum-uitgaveDe Magische Speelboom

Vintage kastjes tot 20 euro

Maar goed, ik was dus op zoek naar een kastje en kwam een en ander tegen dat de moeite waard is. Maar ik denk er nog even over na. Een leuke bijkomstigheid is, dat ik ook enkele vintage kasten en kastjes onder de 20 euro tegenkwam. Ik heb ze niet nodig, maar vind ze wel de moeite waard om te delen. Doe er je voordeel mee! (klik op de foto’s voor de links)

850-euro-beuningen

2

1

4

7

Leuk hè? Vind ik wel. Mocht jij nog een kastje hebben staan waar je niets mee doet. Ik neem het graag van je over voor een fijn prijsje. Hieronder een paar voorbeelden van wat ik zoek. Qua vorm en houtsoort. Naturel dus. En het liefst iets waar ik mappen in kan opbergen. Ik ga tenslotte studeren en ondernemen in 2017. Vet!

_85-9

_85-10

_85-11

Naar welk (pronk)stuk ben jij nog op zoek voor een klein prijsje? Vertel het met me en wie weet vind ik het voor je!