Nu mijn dakterras zo goed als klaar is – de foto’s volgen nog – werd het tijd voor een nieuw klusproject. Mijn huisje is eigenlijk nooit ‘af’. Er valt altijd iets te veranderen of te verbeteren. Misschien moet ik Pinterest de schuld geven, want daar haal ik de meeste inspiratie vandaan.

Flamingo’s

Zoals je in eerdere blogposts hebt kunnen zien houd ik van kleurrijk met een bepaalde eigenheid. Niks mis met vtwonen, maar sommige interieurs worden 1-op-1 overgenomen uit het blaadje. Het ziet er prachtig uit, maar een maand later is die ene leuke trend alweer passé en zit jij nog jarenlang tegen je mooie palmenbehang aan te kijken. Woonaccessoires zijn gelukkig makkelijk te vervangen. Een bank, kast of keuken echter niet. Om die reden trek ik me zo min mogelijk aan van hetgeen trendwatchers ‘voorschrijven’. Geef toe, de Scandinavische trend met z’n pasteltinten en geometrische vormen hebben we nu wel gezien. En hoeveel flamingo’s en uilen heb jij al naar de ‘vogelopvang’ gebracht? Trends zijn niet voor niets trends en dat maakt ze vergankelijk. En ergens ook onpersoonlijk, want niet ‘eigen’.

vergane glorieFlamingo’s, uilen en palmen zijn alweer passé

Boho

Zo gingen de Chinese bruidskasten en opiumtafels ooit als zoete broodjes over de toonbank. Op Marktplaats word je ermee doodgegooid. Geen stuiver krijg je er nog voor. Trends verkopen als een dolle, maar als ze eenmaal voorbij zijn worden ze gewoonweg verguisd. De boho-trend is er ook zo een; hartstikke leuk als je op Ibiza woont of recreëert, maar de bohemien levensstijl is niet weggelegd voor het gros van de Nederlanders. Zodra je één voet op Hollandse bodem zet en je mobiele data op ‘aan’ begint de malle molen gelijk te draaien. De apps, mailtjes en social updates vliegen je om de oren. Adios, ultieme ontspanning en zorgeloosheid! Na mijn vakantie zit ik standaard een week in een dip, heb ik een hekel aan Nederland en wil ik het liefst niemand zien of spreken. Ik ga trouwens nog op vakantie en kijk nu al op tegen dat akelige moment: terugkomen in NL. Mét turbulentie vanwege een dik wolkendek, meh!

boho collageDe ‘I want to be a hippie’ boho trend 

Groen en roze

Maar goed, ik dwaal weer af. Ik wilde vertellen over de make over van het oude kastje dat ik kreeg van vrienden en dat al diverse make overs onderging. Met plakfolie vooral. Eerst koos ik voor fluor roze, een trend die eveneens een kort leven beschoren was. Daarna voor marmer, waar ik na een week al genoeg van had. Ik doe dus wel mee aan trends, maar ben er snel op uitgekeken. Plakfolie is godzijdank niet zo duur, vooral als je het bij Aldi, Lidl of Action koopt, want die springen ook slim in op trends. Dit keer besloot ik het kastje helemaal groen te verven. De muur was al roze, maar kon wel een nieuw likje latex gebruiken. Roze en groen zijn niet bepaald trendy, maar laten zich wel heel goed combineren. Ik liet me hiervoor inspireren door…jep…Pinterest!

kastje_collage2Het kastje was al gepimpt met een speciale verftechniek in combinatie met kant. Heel tof, maar ik vond de kleur niet zo mooi. Ik koos eerst voor fluor roze plakfolie en daarna voor marmer (niet op de foto). De brocante spiegel (Xenos) was ooit goud, maar verfde ik petrol. Na 12 jaar was ik ‘m beu. Er moest een nieuwe komen. De flamingo-lichtslinger (Primark) hangt inmiddels op mijn daktterras, de bloemenslinger (Big Bazar) en foto’s verkasten naar mijn museumtoilet en het hertenhoofd (Flying Tiger) werd ook verplaatst. De spiegel komt trouwens in het nieuwe huisje van Gaby. Fijn als mijn spulletjes een tweede leven krijgen!

groen_roze_collage groen_roze_collega2Hartjes voor groen en roze ♥♥♥
Geel is ook een van mijn favoriete kleuren.

En dit is het resultaat!

kastje2Het kastje verfde ik met zijdeglans verf in de kleur ‘Bobbel’ van Praxis, die ik liet mengen bij Gamma (kan blijkbaar ook). De roze muurverf  liet ik mengen bij Kwantum voor 18 euro per 2,5 liter. De vintage jaren ’60 spiegel kocht ik voor € 17,50 op Marktplaats. Het roze vaasje is van Xenos, de nepbloemen van Wibra, de gele waxinelichthouder van Kruidvat, het paarse vintage vaasje van Gemini en de nepbloem van Wibra. Het gele krukje kocht ik in de outlet van HEMA, het hoesje werd gehaakt door mama en de oude lijstjes zijn van de Carboot Sale in Oss.

collage_kastje1Het gele krukje is inmiddels verplaatst en de gele waxinelichthouder vervangen door het hertje van Wibra. Ik ben vooral erg blij met de vintage spiegel. Hij is deels voorzien van rookglas en verkeert in prima staat. Dit soort spiegels is lastig te vinden voor een leuk prijsje. Ik zag ‘m op Marktplaats en was op slag verliefd. Na onderhandeling kwamen we uit op € 17,50. Voor een originele 60’s spiegel in dit formaat (75 cm hoog) betaal je al gauw 75 euro, dus ik heb geboft. Toen ik ‘m ophaalde bij de eigenaar waande ik me in een museum. Zijn huis staat vol prachtige attributen uit de jaren ’60 en ’70. Zo gaaf! Ik nam ook een oude platenkoffer van hem over. Voor 10 euro, inclusief maxi single van Toto. Op Marktplaats worden vintage platenkoffers aangeboden vanaf 50 euro. Kun je nagaan.

Go with the Vlo

Wat dat betreft kom ik nog maar weinig schatten tegen op Marktplaats en struin ik het liefst kringloopwinkels en rommelmarkten af. Maar ook daar weten ze tegenwoordig wat ze voor bepaalde items moeten vragen. En dat is jammer, vind ik. Gelukkig zijn er blogs als Go with the Vlo die de beste plekken ontdekken, al moet je er in veel gevallen voor naar België of Frankrijk. In Nederland kun je het beste kleine, locale vlooienmarkten bezoeken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor, helaas. Op Meuk is Leuk vind je trouwens ook een overzicht van alle tweedehands markten in Nederland.

My budget home

Om terug te komen op de trends: ik wil niemand tegen de borst stuiten en respecteer ieders smaak. Ik schrijf vanuit mijn eigen interesses en voorkeuren. Misschien vind je mijn interieur foeilelijk. Dat mag. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met kleuren en ben dol op meubels en accessoires met een verhaal. Pinterest is één inspiratiebron, maar ik laat me ook graag inspireren door de interieurs van anderen. Heb jij een huis dat grotendeels op low budget wijze is ingericht met tweedehands spullen, opknappers, of krijgertjes? Voor de rubriek ‘My budget home’ kom ik graag in contact met mensen die trots zijn op hun interieur en die anderen een kijkje in hun keuken gunnen. Interesse? Stuur me dan een mailtje en ik vertel je er meer over: lonneke@thedevilwearswibra.nl.

De volgende keer laat ik je mijn gepimpte dakterras zien. Tot dan!