Wist je dat het geurtje ‘Suddenly’ van Lidl hetzelfde ruikt als Coco Chanel Mademoiselle? Je betaalt er alleen iets minder voor….

Een flesje (50 ml) kost slechts € 3,99. Geen geld voor een eau de parfum die lekker lang / lang lekker ruikt. Het geurtje is bovendien standaard verkrijgbaar bij Lidl. Eerlijk? Ik heb een flesje thuis, in mijn tas én in mijn dashboardkastje 😉

Suddenly parfum Lidl Coco Chanel Mademoiselle

Nepperds
Ik heb meer nepperds, die geweldig goed zijn. Zo vond ik een kopie van mijn lijfgeur ‘Aromatics Elixir’ van Clinique bij Wibra voor € 4,99 (100 ml). WOOOOOT! En het geurtje ‘Bright Rose’ van Zara (€ 10,95 voor 100 ml) is de budget-variant van ‘Narciso Rodriguez For Her’.  

Pure Temptation Wibra Aromatics Elixir Clinique
Zara Bright Rose parfum Narciso Rodriguez for her

Wist je dat?
Merken alleen patent hebben op de merknamen en de verpakking van hun geuren, maar niet op de geurmengsels zelf? En dat andere merken dezelfde geurmengsels mogen verkopen, MITS:
– ze andere namen of codes geven aan hun parfums
– ze niet verwijzen naar merknamen- of parfums (bijvoorbeeld: “Ruikt naar parfum X van merk Y’) 

Merkgeil of geurgeil?
De vraag is: ben je merkgeil of geurgeil? Ik val in de laatste categorie. ‘Aromatics Elixir’ vind ik te gek, maar heb verder niks met Clinique. Ik kreeg ooit een proefpakketje voor mijn huid en zat onder de uitslag. Ik zweer nog altijd bij de blauwe pot van Nivea 😉 Ik zou ook nooit kleding kopen van Chanel en Rodriguez. Of van Tommy Hilfucker, terwijl ik zijn luchtje ‘Tommy Girl’ wel heel lekker vind/vond. Ik kocht het alleen bij Kruidvat voor de helft van de originele prijs.     

Merkkosten
Ben je – oneerbiedig gezegd – merkgeil, bedenk dan dat de kosten voor degenen die zich namens het merk bezighouden met R&D, design, marketing, (online) advertising, fotografie, modelling (veelal celebs), productie, sales, distributie etc. bij de prijs zijn inbegrepen. Prima als je dit support natuurlijk. Hun schoorstenen moeten tenslotte ook roken 🙂

Smell-a-likes
Ben je niet merkgeil, dan kan het enorm schelen als je voor een nepperd gaat. Je moet alleen de juiste zien te vinden. Er is namelijk ook een hoop troep op de markt. Bargello verkoopt bijvoorbeeld goede (eau de) parfums, maar als je iets verder ruikt dan je neus lang is zijn er meer (goedkopere) alternatieven te verkrijgen. TIP: check de site smell-a-likes.com om een budget-variant van jouw favoriete geurtje te vinden.  
 
Enfin, in welke categorie val jij: merkgeil of geurgeil? Of beide misschien? Waar koop jij je (nep)parfum en waarom?

Let me know in een reactie!