In een eclectic fantastic interieur als het mijne mogen curieuze lampen natuurlijk niet ontbreken. Ik heb niet alleen een fetisj voor rare schilderijen (mijn 10 favorieten volgen nog!), maar ook voor lampen. Vraag me niet waarom, maar ik speur er stad, land en internet voor af. Als ik een bijzondere lamp voor een leuk prijsje zie, moet ik ‘m hebben. Ik heb al heel wat vintage, retro en kitsche exemplaren verzameld in mijn leven. Benieuwd naar mijn 10 favorieten? Here we go!

1. Deze beauty scoorde ik bij Vintage Brabant op Instagram. De prijs weet ik niet meer, maar het was een koopje.

2. Prachtig deze oude, handbeschilderde porceleinen hanglamp! Ik kreeg ‘m voor niks van Vanessa, die de zolder van haar ouders had uitgemest. Hij hangt nog altijd te shinen in mijn keuken.

3. Dit te gekke upcycled schemerlampje kocht ik op een makersmarkt bij Van Aken / Het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch. Met behulp van vintage stoffen en applicaties van retro hertjes transformeerde de maakster (naam helaas onbekend) een oubollig lampje in iets bijzonders. Love it! ♥

4. Ik ben nog steeds verliefd op deze groene vintage spot, die ik jaren geleden scoorde in een ruilgroep op Facebook. Volgens mij was hij van mijn buuf Dorien. In heb begin was ik heel enthousiast over de groep. Sterker nog: ik heb op een zeker moment een compleet nieuw interieur bij elkaar geruild via Den Bosch Ruilt! Naarmate het aantal leden groeide, werd het echter minder leuk. Denk aan gesteggel onderling (lees: haat en nijd), ruilen tegen boodschappen in plaats van spullen etc. Toen ben ik afgehaakt. Jammer…

5. Ook dit mooie, vintage plafondlampje tikte ik op de kop in Den Bosch Ruilt op Facebook. Ik geloof dat het ook van Dorien was 😉 Het hangt in mijn hal en het motief in het glas geeft een heel mooi lichteffect.

6. Kitsch-de-friemel dit Delfstblauwe klompje van porcelein! Geen idee hoe ik eraan kom, maar het is mooi van lelijkheid. Vind ik, althans.

7. Deze vintage tafellamp met keramieken voet kocht ik ooit bij Mr. Orange in ‘s-Hertogenbosch. Michael heeft niet alleen een waanzinnig mooie collectie vintage, collectables en mid-century design, maar hij is ook een begenadigd meubelstoffeerder. De stof van deze lamp is origineel, maar hij (her)stoffeert alles wat los en vast zit. Iets om in gedachten te houden!

8. Ook deze vintage schemerlamp met originele bloemenstof is van Mr. Orange. Ik ben dol op de kleur petrol, naast roze, groen en geel. Deze lamp past daar perfect bij. Het enige nadeel, is dat de stof in de loop der tijd een beetje smoezelig is geworden. Iemand schoonmaaktips?

9. Dit tafellampje kocht ik bij mijn favoriete kringloopwinkel SOS Rommelmarkt (tegenwoordig kringloopwinkel Stichting Loods) in ‘s-Hertogenbosch voor een paar euro. Superkitsch, maar wel met een originele glazen kap, koperen voet en porceleinen decoratie.

10. Tot slot: mijn roze vintage bedlampje! Eveneens gekocht bij de kringloop van Stichting Loods. Het behang is van Vintage Wallpapers, waar ik vaker vintage behang heb besteld. Mooie combi, toch?

Dit waren ze, mijn 10 favoriete lampen. Ik heb er nog veel meer, maar hier laat ik het voorlopig bij. Heb jij ook een lampen-fetisj of ben ik de enige freak? Laat het me weten in een reactie. Misschien kunnen we een clubje oprichten, haha! 🙂

Fijne zondag!

Liefs, Lon ♥