Oh man, sinds mijn laatste oproep op feestboek word ik overspoeld door reacties van mensen met een prachtig budgethuis! Eerlijk? Ik kan het haast niet bijhouden. Zoals ik eerder vertelde werk ik als theatermarketeer, volg ik een opleiding aan de Academie voor Virtueel Professionals, ben ik mijn eigen bedrijf GETECKELD aan het opzetten (per 1 juli 2017 ben ik helemaal voor mezelf!) en daarnaast heb ik deze PLEZIERblog. Veel bloggers verdienen geld met schrijven, maar The Devil is (en blijft) een hobby-project. Misschien dat ik er ooit meer mee ga doen, maar voorlopig heb ik andere prio’s. Sorry… 🙂

Vandaar ook dat jullie even moesten wachten op een nieuwe editie van ‘My budget home’. Dit keer geeft Fenna uit Tilburg ons een kijkje in haar te gekke low budget & refurbished interieur. Ik ben dol op de groene kleuren! ♥

Wie ben je?

‘Mijn naam is Fenna, ik ben 28 jaar oud, single en woon in een appartementje op loopafstand van het centrum van Tilburg. Ik heb geen huisdieren, op een enkele opgezette na.

Ik ben afgestudeerd als etaleuse en heb lange tijd gewerkt in een vintage design zaak als product fotograaf/ stylist/ verkoper en in de decorbouw. Daarna werd ik visual merchandiser / etaleuse in de mode, totdat ik koos voor een carrièreswitch naar de zorg. Ik werk nu met heel veel liefde als zorgcoach. Ik help mensen met hun dagindeling en alles wat daarbij komt kijken. Van samen boodschappen doen en koken tot financiën op orde brengen. Geweldig! Zo dankbaar, ik wil nooit meer terug.

Naast mijn werk wandel ik graag in het bos, koop ik kringloopwinkels leeg, verzorg ik al mijn (meer dan 30) planten, sport ik 2 per week en zit ik sinds kort op zangles. Ik struin graag kroegen af met mijn vrienden om wat live muziek mee te pikken en bandjes te ontdekken en in de zomer bezoek ik festivals. Daarnaast vind ik het heerlijk om het huismusje uit te hangen, door gezond en lekker te koken of met een goed glas rode wijn, of een kop thee op de bank te ploffen.”

Fenna budget home

Fenna

Wat staat er zoal in jouw budget home?

“Mijn budget home is een mix van vooral krijgertjes, kringloopwinkel-, Marktplaats-, rommelmarkt- en straatvondsten. Daarnaast heb ik een paar items van Ikea, Xenos en Jysk.

Mijn eettafel is eigenlijk een bureau, gevonden in kringloopwinkel La Poubelle Goirle. Ik heb het enkele jaren geleden cadeau gekregen voor mijn verjaardag. De design Ilmari Tapiovaraa Pastoe spijlenstoelen eromheen zijn bij elkaar geraapt. Twee heb ik van mijn opa geëerfd en de andere twee zijn van de vintage design zaak waar ik werkte. Ik geloof dat ze samen 40 euro kostten. Het is een geweldige zaak, waar elke vintage design liefhebber zijn hartje kan ophalen, maar niet geschikt voor ieders portemonnee. Ik mocht die stoelen met korting meenemen, omdat ik er werkte en ze zelf kon opknappen. Net als mijn salontafel en de grote houten kist naast mijn bank. Deze waren zelfs met korting nog aan de prijs. Maar als ik iets wil, dan moet ik het hebben. Ik heb, geloof ik, 170 euro betaald voor de salontafel en 75 euro voor de kist.

Fenna budget home

Fenna budget home

De bamboe draaifauteuil is mijn laatste nieuwe oude aankoop via Marktplaats voor 15 euro. Ik vond de vorm meteen geweldig. Origineel zat er een ongelofelijk suf, muf, dik bruin kussen in dat ik gelijk wegggooide. Ik heb de stoel drie keer gepoetst en er een fijn Ikea schapenvachtje van € 39,95 in gelegd. De stoel zit fantastisch, je moet er alleen niet in ‘ploffen’. Wat ik ook leuk vind, is om de uitdaging aan te gaan om nieuw en oud te combineren. Zo heb ik een paar vaasjes en kandelaars in een groepje gezet. De grote groene vaas is van Intratuin en was afgeprijsd naar 10 euro, omdat ie een chipje had. De gele vaas is een vintage West Germany vaas waar ik ook 10 euro voor heb betaald en de twee kandelaars zijn van Jysk. Je kunt kiezen of je in de hoge een waxinelichtje of een gewone kaars zet. Ik heb ze samen voor nog geen 5 euro gekocht.

Fenna budget home

Draaistoel van Marktplaats en design eetkamerstoelen van Pastoe

Fenna  budget home

Nieuwe & vintage vazen en kandelaars

Naast mijn balkondeur staat een metalen rek, dat je vroeger vaak bij reisbureaus zag met magazines erin. Het stond zomaar ergens in mijn straat! Ik hield het rek een dag in de gaten en toen heb ik ‘m meegenomen. Ik zag meteen diverse mogelijkheden; leuk voor in de keuken, of voor buiten. Ik heb het rek alle hoeken van mijn huis laten zien en uiteindelijk belandde het hier. Ernaast staat een grote tak uit mijn moeders tuin. Ik heb er kerstlampjes in gehangen en ’s avonds vind ik het een geweldig sfeervol object in mijn knusse appartement. Ooit ga ik er nog iets anders van knutselen, maar dat is één van de vele projecten voor ‘als ik later groot ben’.”

Fenna budget home

Rek van de straat!

Wat staat er nog op je verlanglijstje?

“Teveel! Een mooie lamp in de keuken, gordijnen voor in mijn slaapkamer en boven mijn bed hou ik al heel lang een plekje vrij voor die oude landkaart die bij mijn moeder in het kantoor hangt, maar boven mijn bed véél leuker zou staan. De kleuren van de landkaart matchen precies met die van mijn kledingkast en muur. Ze zijn nu het kantoor aan het herinrichten, dus wie komt ie gauw mijn kant op ;-). Ik ben heel impulsief; ik koop ik wat ik mooi vind en verkoop waar ik op uitgekeken ben, verf mijn witte muur geel en na een half jaar donkergroen en heb ik een nieuwe bank, dan wil ik ineens een andere. Heel heel diep in mijn hartje wil ik eigenlijk gewoon verhuizen. Naar een mooie jaren ’30 woning met een tuin. Dan heb ik nog meer ruimte om te stylen en wordt deze lijst alleen maar langer. Ook weer zo’n projectje. Ach, dromen mag toch?”

Fenna Budget home

De landkaart zou hier heel mooi hangen 🙂

Budget home Fenna
Heb je nog budget tips voor ons? 

“Een supergoede budgettip is mijn ‘prikbord’ gemaakt van 2 kurken pannenonderzetters, die ik aan mijn keukenmuur heb bevestigd. Bij Ikea koop je een pakketje van 3 onderzetters voor € 1,59 en het ziet er ook nog eens leuk uit. Verder: kijk om je heen! Gaan er mensen verhuizen en nemen ze niet alles mee? Kijk op straat, op gratis weggeefpagina’s op Facebook en ga eens langs bij je lokale kringloopwinkeltje. Download de ‘Alle folders’ app , zodat je op elk gewenst moment aanbiedingen kunt bekijken, voordat je toegeeft aan je shopdrang. Wees creatief! Misschien is die vaas van je tante niet meer zo lelijk als je ‘m een andere kleur geeft of kun je de lamp die de vorige bewoner achterliet wat toffer maken door er een stoffen snoer doorheen te halen? En heb je iets in de winkel gezien, maar past het niet in je budget? Zoek eerst op Marktplaats of maak het zelf!

Fenna budget home

Prikbord van Ikea onderzetters

De kringloopwinkels die ik vaak bezoek zijn PortaGora Tilburg, Kringloop Tilburg, Kringloopwinkel La Poubelle Goirle en Tilburg en Kringloopwinkel Twiddus in Waalwijk.
En HÉT evenement van het jaar: Meimarkt Tilburg! Een enorme rommelmarkt, die het hele centrum van Tilburg bestrijkt, van zaterdag 17:00 uur tot zondag 17:00 uur, dus ook ’s nachts! Er ontstaan kleine feestjes op elke hoek van de straat en hoe later het wordt, hoe excentrieker de bezoekers eruitzien. Het is goed speuren naar pareltjes, maar daar heb je dan ook lang genoeg de tijd voor. Dit jaar vindt de ‘Meimarkt‘ plaats op 3 en 4 juni. En tijdens de SALE snuffel ook graag online bij Wehkamp, Zara en H&M Home. Oh, en ik heb de Facebookgroep Plantenasiel Tilburg opgericht, een platform waar je planten, zaden en stekjes kunt weggeven of ruilen in de regio Tilburg. Zielige planten of weesjes kun je ook naar mij brengen, dan lap ik ze op en geef ik ze weer weg.”

Dank je wel, lieve Fenna. Het was een genoegen om je huis en vondsten te bekijken! En wat leuk dat je zo goed voor de plantjes zorgt. Daar kan ik nog wat van leren…

Heb jij net als Fenna een ‘Beautiful Budget Home’, ofwel een huis dat voor een groot deel is ingericht met low budget, tweedehands, geruilde of gekregen spullen? En vind je het leuk om anderen ermee te inspireren? Mail me voor meer info!