Georgina Wiersma The Devil Wears WibraVoordelig iets kopen is fijn, maar contant geld verdienen is ook heel erg leuk. Recessionista Georgina spaarde vroeger nóoit zegeltjes en punten, maar toen ze de rentepercentages zag, veranderde dat. Het levert stiekem meer op dan je denkt. Wellicht brengen haar tips je op andere gedachten. Omdat ze door het sparen van koopzegels (en met een kleine bijbetaling) een luxe trip naar Venetië boekte. Benieuwd naar haar tips?

Lees dan vooral verder!

Kooppunten

Even de voordeelaanbiedingen via Allefolders of een andere site afgaan is nog steeds het lucratiefste: ‘2 voor de prijs van 1’ is qua besparen niet te evenaren en keiharde korting ook niet. Maar er zijn andere mogelijkheden om nog wat voordeel binnen te slepen. En dat is sparen met kooppunten.

Je hoort het vaak: je spaargeld is niets meer waard. Nou, is dat onzin. Want je spaargeld is nog steeds gewoon je spaargeld en bovendien wordt de lage rente ook enigszins gecompenseerd door de al even lage inflatie.

Rendement

Ik vond het allemaal nogal onzinnig, al die spaar- en kortingssystemen. Maar de rente die je op koopzegels krijgt, liegt er niet om! Albert Heijn geeft op de zegeltjes een rendement van 6,12% bij een volle kaart; spaar je voor 49 euro, dan wissel je de kaart in voor 52 euro. De PLUS gaat zelfs nog verder: elke euro die je spaart is 1,50 euro waard. Dat is een rendement van maar liefst 50 procent! Het rendement van Jumbo en Hoogvliet ligt wat lager, beide supers bieden 4% op je spaarpunten.

Aldi, Lidl, C1000 en Dirk van den Broek doen niet aan koopzegels. Die beweren dat hun prijzen zo laag zijn, dat een spaarsysteem voor hen niet haalbaar is. Uiteindelijk worden de kosten daarvan natuurlijk in de prijs verwerkt, maar dat geldt ook voor klanten die geen koopzegels sparen.

zegels sparen Georgina

Venetië

Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je naar een dure winkel gaat om daar via koopzegels een beetje voordeel bij elkaar te sprokkelen. Sparen is leuk en ongemerkt kun je toch leuke dingen doen met het gespaarde bedrag, waarbij de rente helpt om dat bedrag nog eens extra te verhogen. Uiteindelijk spaarde ik ongemerkt een weekend Venetië bij elkaar (ook dankzij een voordeelaanbieding bij Booking.com bij de reservering van een mooi hotel, dat ik last minute boekte).

Kijkend naar de gondels realiseerde ik me dat ik toch ongemerkt een heel leuke trip bij elkaar geplakt had!

Spaar jij ook zegels? En waarvoor?